FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Golden Gunners
Quiz about The Golden Gunners

The Golden Gunners Trivia Quiz


This quiz is about my fave footy team Arsenal and it victories.

A multiple-choice quiz by addymaster. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
addymaster
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,299
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1033
- -
Question 1 of 10
1. How do you spell this famous Arsenal player's name? Hint


Question 2 of 10
2. In which of these years did Arsenal win the famous double: the League Championship and the FA Cup? Hint


Question 3 of 10
3. Pat Rice was in the team that won the FA Cup final in the year Arsenal won the famous double. In 2001 he was still at the club: what was his job? Hint


Question 4 of 10
4. In which of these years did Arsenal win the Cup-Winners Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the manager when Arsenal won the Cup-Winners Cup in the 1990s? Hint


Question 6 of 10
6. True or False: Ian Wright has won a golden boot?


Question 7 of 10
7. Which of these is one of Arsenal's old names? Hint


Question 8 of 10
8. Who many league goals did Cliff Bastin score during his 350 league games? Hint


Question 9 of 10
9. In 2001 who held the practically unbreakable record of total appearances for Arsenal? Hint


Question 10 of 10
10. How many caps for his country did David O'Leary make? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do you spell this famous Arsenal player's name?

Answer: Denis Compton

In 1948 he was in the Arsenal team that won the league championship, and in 1950 he won a FA Cup winners' medal when Arsenal beat Liverpool 2-0.
2. In which of these years did Arsenal win the famous double: the League Championship and the FA Cup?

Answer: 1971

In the FA Cup final they beat Liverpool 2-1 after extra time.
3. Pat Rice was in the team that won the FA Cup final in the year Arsenal won the famous double. In 2001 he was still at the club: what was his job?

Answer: Coach

The manager in 2001 was Arsene Wengar.
4. In which of these years did Arsenal win the Cup-Winners Cup?

Answer: 1994

Arsenal beat Parma 1-0 to bring the cup home. In 1995 Arsenal lost in the final. Now the Cup Winners Cup does not exist. For those of you who don't know it was a competiition for the domestic Cup winners by members of UEFA.
5. Who was the manager when Arsenal won the Cup-Winners Cup in the 1990s?

Answer: George Graham

Arsene Wengar was the manager in 2001, Graham Taylor never managed Arsenal, and Bertie Mee was the manager in 1971.
6. True or False: Ian Wright has won a golden boot?

Answer: True

The great Ian Wright is now retired from football.
7. Which of these is one of Arsenal's old names?

Answer: Woolwich Arsenal

It was called Woolwich Arsenal from 1891 to 1915 when it was shortened to Arsenal. It was previously Dial Square and Royal Arsenal.
8. Who many league goals did Cliff Bastin score during his 350 league games?

Answer: 150

Cliff Bastin is not only a legend in Arsenal's history but he will be remembered as a footballing hero.
9. In 2001 who held the practically unbreakable record of total appearances for Arsenal?

Answer: David O'Leary

George Armstrong played 902 but was beaten by O'Leary with a massive 1005 appearances.
10. How many caps for his country did David O'Leary make?

Answer: 67

He played for Ireland. In the late 1990s and early 2000 he was manager of Leeds United.
Source: Author addymaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us