FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Arsenal 100 Club
Quiz about The Arsenal 100 Club

The Arsenal 100 Club Trivia Quiz


To score 100 goals for a club is seen as a great achievement, and for Arsenal to do that, you have to be very good. This quiz is dedicated to the 'few' who have achieved this feat. This quiz is up to March 2006.

A multiple-choice quiz by doomed. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
doomed
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,867
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
602
- -
Question 1 of 10
1. Which Arsenal player along with Thierry Henry scored his 100th goal in season 2002/03, to help them join the exclusive 100 goal club at Arsenal?

Answer: (Two words or just surname)
Question 2 of 10
2. Who became the first Arsenal player to 100 goals for the club? Hint


Question 3 of 10
3. Which one of the following four players played 374 games before he reached 100 goals, the most appearances made by any player to achieve the goal feat? Hint


Question 4 of 10
4. Which Arsenal legend failed to reach the 100 club when stuck on 99 goals?

Answer: (Two Words or just surname)
Question 5 of 10
5. Of the four players listed, which player reached the 100 goal mark in the least amount of games? Hint


Question 6 of 10
6. Which player scored his 100th goal and then was sold only four matches after the feat was achieved? Hint


Question 7 of 10
7. How many of the 100 club actually scored 100 league goals for Arsenal? Hint


Question 8 of 10
8. The FA Cup was a trophy that was won on many occasions during the illustrious history of Arsenal football club, but which player held the record for the most FA Cup goals within the 100 club? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following of the 100 club has scored the most goals in Europe for Arsenal? Hint


Question 10 of 10
10. How many of the 100 club scored an FA Cup final goal for Arsenal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Arsenal player along with Thierry Henry scored his 100th goal in season 2002/03, to help them join the exclusive 100 goal club at Arsenal?

Answer: Dennis Bergkamp

Thierry and Dennis Bergkamp completed their quest for one hundred goals in January 2003. They joined a list of fourteen other players who achieved the feat, those players were as followed with total goals are Ian Wright (1991-98) with 185, Cliff Bastin (1929-46) 178, John Radford (1962-76) 149, Jimmy Brain (1923-31) 139, Ted Drake (1934-45) 139, Doug Lishman (1948-56) 137, Joe Hulme (1926-38) 125, David Jack (1928-34) 124, Reg Lewis (1935-1953) 118, Alan Smith (1987-95) 115, Thierry Henry (1999 - ) 205***, Jack Lambert (1926-33) 109, Frank Stapleton (1972-1981) 108, David Herd (1954-1961) 107, Dennis Bergkamp (1995- ) 117*** and
Joe Baker (1962-66) 100.

Henry and Bergkamp were still players as of March 2006 and both added to their overall totals.
2. Who became the first Arsenal player to 100 goals for the club?

Answer: Jimmy Brain

Jimmy Brain played for Arsenal between 1923-31 and scored 139 goals in 232 matches. His 100th goal came in his 144th match.
3. Which one of the following four players played 374 games before he reached 100 goals, the most appearances made by any player to achieve the goal feat?

Answer: Joe Hulme

Hulme (1926-38) played 374 times for Arsenal, scoring a total of 125 goals. His 307th match saw the 100 mark reached. That was followed by John Radford (1962-76) who played 481 times and scored 149 with the 306th game seeing the feat. Stapleton (1972-1981) played 300 matches scoring 108 goals and achieved the 100th goal in 276 games. Bergkamp whose career had began in 1995, continued to play for Arsenal until the end of the 2005-06 season.

It was his 296th appearance against Oxford United on January 4th 2003, which saw the feat achieved.
4. Which Arsenal legend failed to reach the 100 club when stuck on 99 goals?

Answer: Paul Merson

Merson was a legend for Arsenal playing from 1986-1997. 99 goals were scored in all competitions before Arsene Wenger sold the 'Magic Man' to Middlesbrough.
5. Of the four players listed, which player reached the 100 goal mark in the least amount of games?

Answer: Ted Drake

Ted Drake (1934-39) although registered as a player until 1946, played 184 times for Arsenal scoring a whopping 139 goals. His 100th goal came in his 108th match some 35 games quicker than Ian Wright in second place.
6. Which player scored his 100th goal and then was sold only four matches after the feat was achieved?

Answer: Joe Baker

Joe Baker (1962-66) played 156 times scoring exactly 100 goals, and was sold four matches after he scored his entry to the club in game 152. Baker sadly passed away as this quiz was being devised in October 2003.
7. How many of the 100 club actually scored 100 league goals for Arsenal?

Answer: Nine

Nine they were Ian Wright (128), Cliff Bastin (150), John Radford (111), Jimmy Brain (125), Ted Drake (124), Doug Lishman (125), Joe Hulme (107), David Jack (113) and Reg Lewis (103).

Since this quiz was devised, Thierry Henry has joined the list. As of March 2006, Henry had scored 154 League goals and 205 in total.
8. The FA Cup was a trophy that was won on many occasions during the illustrious history of Arsenal football club, but which player held the record for the most FA Cup goals within the 100 club?

Answer: Cliff Bastin

Bastin scored 26 cup goals during his career (1929-1946). That was nine more than Joe Hulme's(1926-38) 17 goal haul. Ian Wright (1991-1998) scored 12 of his 185 goals in the FA Cup, with Henry suprisingly only scoring five goals up until the start of the 2006-07 season.
9. Which of the following of the 100 club has scored the most goals in Europe for Arsenal?

Answer: Thierry Henry

Henry had scored 33 times in Europe(up to the start of the 2005-06 season) for Arsenal with Wright scoring 15 and Smith (1987-95)7, Bergkamp who of course like Henry was still playing as of the time of this quiz development had scored 10 times in Europe.
10. How many of the 100 club scored an FA Cup final goal for Arsenal?

Answer: Five

1930 saw David Jack score in the 2-0 win over Huddersfield
1936 saw Ted Drake score in the 1-0 win over Sheffield United
1950 saw Reg Lewis score both in 2-0 win over Liverpool
1979 saw Frank Stapleton score in 3-2 win over Manchester United
1993 saw Ian Wright score in 2-1 win over Sheffield Wednesday in the replay, he also scored in the 1-1 draw five days earlier.
Source: Author doomed

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us