FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal FC History
Quiz about Arsenal FC History

Arsenal FC History Trivia Quiz


This is a quiz about the history of Arsenal Football Club. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
silverginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,158
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
692
- -
Question 1 of 10
1. When did the club become known as Arsenal? Hint


Question 2 of 10
2. Which ground did the club, become known as Arsenal first play? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did Arsenal win their first league title? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these set a record in 1934-35 for the most goals in a season? Hint


Question 5 of 10
5. How many goals did Cliff Bastin score in his Arsenal career? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these did Arsenal achieve in the 1934-35 season? Hint


Question 7 of 10
7. Which of following played the most times for Arsenal? Hint


Question 8 of 10
8. Which club did Arsenal sign Robert Pires from? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Arsenal's first manager in their history? Hint


Question 10 of 10
10. On March 12, 1900, Arsenal set a record by beating Loughborough Town. What was the score? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Guest 81: 3/10
Apr 03 2024 : Guest 205: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When did the club become known as Arsenal?

Answer: 1914

Arsenal were first named Dial Square in 1886, but quickly changed their name to Royal Arsenal. In 1893, they joined the football league second division under a new name, Woolwich Arsenal and kept that name until 1914.
2. Which ground did the club, become known as Arsenal first play?

Answer: Plumstead Common

The club began life at Plumstead Common in 1885, and moved to the Sportman Ground two years later in 1887. After just one year they moved to the Manor Ground until 1890, when they moved into the Invicta Ground. They stayed there for three years before moving back to the Manor Ground until 1913, when they moved into Highbury Stadium.
3. In what year did Arsenal win their first league title?

Answer: 1931

Arsenal took their first title with 66 points, seven ahead of second placed Aston Villa who had 59. Leeds United and Manchester United were relegated this year.
4. Which of these set a record in 1934-35 for the most goals in a season?

Answer: Ted Drake

Ted Drake scored 42 goals in the 1934-35 season, as Arsenal finished champions for the fourth time in their history.
5. How many goals did Cliff Bastin score in his Arsenal career?

Answer: 178

Bastin set the record between 1929-36, when he scored 178 goals in 395 games, and it stood until Ian Wright scored 185 goals in 288 games between 1991-98.
6. Which of these did Arsenal achieve in the 1934-35 season?

Answer: Won the title for the third season in a row

Arsenal won their fourth title with 58 points, four ahead of second placed Sunderland who had 54.
7. Which of following played the most times for Arsenal?

Answer: David O'Leary

O'Leary began his Arsenal career in 1977, and ended it when he moved to Leeds United sixteen years later in 1993. During that time, he played 722 games for the club and scored 14 goals.
8. Which club did Arsenal sign Robert Pires from?

Answer: Olympique Marseilles

Pires began his career at Metz in 1992, and stayed there until he transferred to Marseilles in 1998, where he played two seasons before joining Arsenal.
9. Who was Arsenal's first manager in their history?

Answer: Sam Hollis

Hollis managed the club between 1894-97, and left to join Bristol City who he managed for 16 years.
10. On March 12, 1900, Arsenal set a record by beating Loughborough Town. What was the score?

Answer: 12-0

Arsenal avenged an 8-0 defeat by the same club in 1896. Thanks for taking this quiz.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us