FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal 2010
Quiz about Arsenal 2010

Arsenal 2010 Trivia Quiz


A brief look at the Gunners' 2010 season.

A multiple-choice quiz by Helo_King. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
Helo_King
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,285
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
419
Last 3 plays: Guest 31 (6/10), Guest 51 (4/10), Guest 82 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. By the end of October, who jumped out of the gate and was Arsenal's top goal scorer? Hint


Question 2 of 10
2. In the Carling Cup tie against Tottenham away, Arsenal managed to beat the North London Rivals. What was the score? Hint


Question 3 of 10
3. Arsenal's opening game at Anfield finished 1-1. Who gave the Gunners a point in the last minute? Hint


Question 4 of 10
4. On September 25, Arsenal suffered an embarrassing defeat. Who put the Gunners down on that day? Hint


Question 5 of 10
5. Arsenal played outstanding football and thrashed Shakhtar Donetsk 5-1. Why did some say it was more like Arsenal 6-0 over Shakhtar Donetsk? Hint


Question 6 of 10
6. How was history made on the night Arsenal beat Shakhtar Donetsk 5-1 at the Emirates? Hint


Question 7 of 10
7. Marouane Chamakh was possibly Arsenal's biggest signing in the summer of 2010. What did it cost Arsene Wenger to get him? Hint


Question 8 of 10
8. After making an unexpecting superb start for the Gunners, being Arsenal's top goalscorer early on, his international duties was hit by a nasty injury which ruled him out for six weeks. Who was he? Hint


Question 9 of 10
9. Who wore the number 11 for the Gunners in the season? Hint


Question 10 of 10
10. Besides Liverpool, which of these draws did Arsenal also experience in the season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 09 2024 : Guest 31: 6/10
Apr 27 2024 : Guest 51: 4/10
Apr 21 2024 : Guest 82: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. By the end of October, who jumped out of the gate and was Arsenal's top goal scorer?

Answer: Samir Nasri

Samir Nasri scored 7 goals in 10 his games. Marouane Chamakh was second by scoring 6 goals in 13 games. Theo Walcott was third scoring 6 goals in 6 games, followed by Andrey Arshavin with just 5 in 13 games.
2. In the Carling Cup tie against Tottenham away, Arsenal managed to beat the North London Rivals. What was the score?

Answer: 4-1

It was a fantastic derby away win, 4-1. Lansbury got the first in the 15th minute, before Robbie Keane equalized in the 49th minute. The game went into extra time and Arsenal responded well, with 2 penalties scored by Samir Nasri in the 92nd and 96th minute. Andrey Arshavin finished the game off making it 4-1 in the 105th minute.
3. Arsenal's opening game at Anfield finished 1-1. Who gave the Gunners a point in the last minute?

Answer: Pepe Reina own goal

It was a goalkeepers mistake, a great ball in by Thomas Rosicky into the box with Marouane Chamakh getting in the way of Pepe Reina's sight. This caused the goalkeeper to make a mistake and let the ball role into his own net.
4. On September 25, Arsenal suffered an embarrassing defeat. Who put the Gunners down on that day?

Answer: West Bromich Albion

A shocking 3-2 defeat at the Emirates Stadium will not be forgotten. A goaless score by halftime, but West Brom managed to snatch 3 goals from nowhere between the 50-70 mark. On the bright side, they didn't leave London with a clean sheet. Samir Nasri banged in two in 15 minutes.
5. Arsenal played outstanding football and thrashed Shakhtar Donetsk 5-1. Why did some say it was more like Arsenal 6-0 over Shakhtar Donetsk?

Answer: Eduardo was a Gooner at heart, but scored a goal for Shakhtar

Eduardo moved from the Gunners to Shakhtar Donetsk on the July 21, 2010. He returned to the Emirates to face Arsenal in the Group Stage of the Champions League, scoring Shakhtar's only goal.
6. How was history made on the night Arsenal beat Shakhtar Donetsk 5-1 at the Emirates?

Answer: They beat Real Madrid's record of most goals in the first 3 Group Stage games was broken

Real Madrids record of goals in the first 3 Group Stage games was 12. Arsenal beat that by scoring 14. Jack Wilshere broke the record with Marouane Chamakh putting the cherry on the cake, making it 14 goals in three.
7. Marouane Chamakh was possibly Arsenal's biggest signing in the summer of 2010. What did it cost Arsene Wenger to get him?

Answer: He was free

Marouane Chamakh was on a free transfer after an impressive 7 years at the French side Bordeaux. He played 230 games there and scored 56. The likes of Liverpool, Everton, Chelsea, and Real Madrid were after the 26-year old Moroccan.
8. After making an unexpecting superb start for the Gunners, being Arsenal's top goalscorer early on, his international duties was hit by a nasty injury which ruled him out for six weeks. Who was he?

Answer: Theo Walcott

After an impressive goalscoring start of the season, Walcott picked up an ankle injury during England's Euro 2012 qualifier game against Switzerland in Basle.
9. Who wore the number 11 for the Gunners in the season?

Answer: Carlos Vela

Carlos Vela took Robin Van Persies' number 11 because Robin changed his number to number 10 after his Dutch idol, Dennis Bergkamp.
10. Besides Liverpool, which of these draws did Arsenal also experience in the season?

Answer: Sunderland 1-1

It was Sunderland at the Stadium of Light. Fabregas' deflection off Anton Ferdinand's clearance dipped the goalkeeper to make it 1-0. Then right at the last kick of the game, Darren Bent snatched a point to make it 1-1.
Source: Author Helo_King

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us