FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about College Sports Team Names
Quiz about College Sports Team Names

College Sports Team Names Trivia Quiz


All multiple choice about teams and mascot names around the world of college sports. I hope that you have fun. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Mascots

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
267,938
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
10184
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: mungojerry (10/10), Guest 50 (10/10), woodychandler (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. UCLA had a dynasty with their basketball program in the late 1960s and early 1970s, and many future NBA stars came from under the arm of coach John Wooden. UCLA is also known as the what? Hint


Question 2 of 10
2. 2007 saw the Wake Forest football team as the defending ACC Champions. They won the title with what name? Hint


Question 3 of 10
3. Appalachian State University in North Carolina played their 2006 football home games at Kidd Brewer Stadium. What was the team's mascot name? Hint


Question 4 of 10
4. Brian Williams, Sean Elliott, Chris Mills, Miles Simon, and other greats went to which Wildcat basketball college? Hint


Question 5 of 10
5. In basketball, Rutgers won the Atlantic 10 conference under head coach Bob Wenzel. Who were they? Hint


Question 6 of 10
6. NFL quarterback Donovan McNabb played at Syracuse University in the late 1990s. Running back Joe Morris ran for over 4000 yards for Syracuse. What was the team's nickname? Hint


Question 7 of 10
7. Duke basketball almost ruled the NCAA in the 1990s, and their lacrosse team helped to put the college world of lacrosse on the map. What is their team name? Hint


Question 8 of 10
8. Rhode Island basketball found themselves as the Atlantic 10 champions in 1999. What was their mascot name? Hint


Question 9 of 10
9. University of Wisconsin won a second consecutive Capital One Bowl game in 2006. U of W was called what? Hint


Question 10 of 10
10. The University of Tennessee had a storied history of bowl football games, including the Sugar, Fiesta, and Citrus Bowls. What was the actual mascot name of Big Orange? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : mungojerry: 10/10
May 17 2024 : Guest 50: 10/10
May 16 2024 : woodychandler: 10/10
May 16 2024 : Guest 38: 10/10
May 16 2024 : Guest 71: 10/10
May 15 2024 : papabear5914: 10/10
May 14 2024 : Thbigbopper: 10/10
May 13 2024 : malidog: 10/10
May 10 2024 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. UCLA had a dynasty with their basketball program in the late 1960s and early 1970s, and many future NBA stars came from under the arm of coach John Wooden. UCLA is also known as the what?

Answer: Bruins

The Bruins had a stretch of 10 seasons that found them winning nine championships. 1966 was the lonely season for them. Some stars that came out of UCLA were Gail Goodrich, Sidney Wicks, Walt Hazzard, Bill Walton, Lew Alcindor (later Abdul-Jabbar), and others. Ironically, most of the Bruin stars of that era, ended up playing with the Los Angeles Lakers at some point in their career.
2. 2007 saw the Wake Forest football team as the defending ACC Champions. They won the title with what name?

Answer: Demon Deacons

The Demon Deacons were also known as Grobe's Army, led by head coach Jim Grobe. He was the 2006 American Football Coaches Association National Coach of the Year.
3. Appalachian State University in North Carolina played their 2006 football home games at Kidd Brewer Stadium. What was the team's mascot name?

Answer: Mountaineers

The Mountaineer football team won consecutive NCAA Division I-AA titles in 2005 and 2006. They were led by running back Kevin Richardson.
4. Brian Williams, Sean Elliott, Chris Mills, Miles Simon, and other greats went to which Wildcat basketball college?

Answer: University of Arizona

Williams went on to play with the Bulls' 1997 NBA championship team. The name is still shrouded with mystery after his 2002 unsolved disappearance. Elliott left the Wildcats as the team's all-time leading scorer. The Wildcats have also produced other NBA greats such as Steve Kerr, Luke Walton, Damon Stoudamire, and Mike Bibby.
5. In basketball, Rutgers won the Atlantic 10 conference under head coach Bob Wenzel. Who were they?

Answer: Scarlet Knights

The team celebrated their 100th anniversary after beginning in the 1906-07 season. In their very first season, they finished with a 3-12 record.
6. NFL quarterback Donovan McNabb played at Syracuse University in the late 1990s. Running back Joe Morris ran for over 4000 yards for Syracuse. What was the team's nickname?

Answer: Orangemen

McNabb quarterbacked the Orangemen in the late '90s before being drafted by the Philadelphia Eagles in the first round of the 1999 draft. In five of his first six seasons with the Eagles, Donovan was selected to the Pro Bowl. Morris, who rushed for one yard shy of 4300 for the Orangemen, later won a Super Bowl ring with the New York Giants in Super Bowl XXI.
7. Duke basketball almost ruled the NCAA in the 1990s, and their lacrosse team helped to put the college world of lacrosse on the map. What is their team name?

Answer: Blue Devils

In the early '90s, Duke had an all-star cast of Christian Laettner, Grant Hill, Bobby Hurley, and others. In 1991, they won the NCAA title against Kansas. Duke hoops were led by coach Mike Krzyzewski. The lacrosse team and entire school went through some bad times with alleged charges of sexual misconduct, of which all charges were later dropped.
8. Rhode Island basketball found themselves as the Atlantic 10 champions in 1999. What was their mascot name?

Answer: Rams

Future NBA star Lamar Odom scored the winning bucket in that 1999 championship game to upset Temple in the Atlantic 10.
9. University of Wisconsin won a second consecutive Capital One Bowl game in 2006. U of W was called what?

Answer: Badgers

After the retirement of Barry Alvarez in early 2006, defensive coordinator Bret Bielema stepped up to become the team's new head coach, leading them to a 12-1 first year record.
10. The University of Tennessee had a storied history of bowl football games, including the Sugar, Fiesta, and Citrus Bowls. What was the actual mascot name of Big Orange?

Answer: Volunteers

The University of Tennessee, located in Knoxville, was founded in 1794. The Lady Vols basketball program was made famous by coach Pat Summit.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us