FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about College Football Mascots
Quiz about College Football Mascots

College Football Mascots Trivia Quiz


This is a very simple quiz about college football mascots.

A multiple-choice quiz by uga76. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Mascots

Author
uga76
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,169
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4973
Last 3 plays: GBfan (5/10), Guest 174 (8/10), Guest 38 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following schools had a Bulldog as its team mascot in 2004? Hint


Question 2 of 10
2. Stanford was called the Cardinal in 2004. Which was the name of its mascot before it was changed in 1975? Hint


Question 3 of 10
3. In 2004, Auburn University's mascot was the War Eagle?


Question 4 of 10
4. Syracuse was known as the Orangemen in 2002.


Question 5 of 10
5. What three 2004 mascots were the most used of all the nicknames in college? Hint


Question 6 of 10
6. In 1982, which mascot was the first to attend the Heisman Trophy presentation at the Downtown Athletic Club in New York City, New York? Hint


Question 7 of 10
7. Delta State's 2004 mascot was the "Fightin' Okra"?


Question 8 of 10
8. What school had the largest mascot in 2004? HINT: It weighs over 10K pounds. Hint


Question 9 of 10
9. What was the number one injury caused from wearng the mascot uniform in 2004? Hint


Question 10 of 10
10. In 2004, which school's mascots was buried inside its stadium? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : GBfan: 5/10
Jun 03 2024 : Guest 174: 8/10
May 16 2024 : Guest 38: 7/10
May 08 2024 : Guest 8: 4/10
May 08 2024 : Guest 206: 8/10
May 07 2024 : Guest 198: 2/10
May 03 2024 : kitter96: 7/10
May 02 2024 : zeroapoc: 9/10
Apr 19 2024 : toddruby96: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following schools had a Bulldog as its team mascot in 2004?

Answer: All listed

Though Georgia's first mascot was a goat, it was later officially changed to a Bulldog in the '50s. Mississippi State fanatics brought cow bells to the stadium. However, unlike the Texas Longhorns, Mississippi State was known as the Maroon Bulldogs. And Yale, the first school to adopt the nickname Bulldog, was still known as the Bulldogs of the Ivy League.
2. Stanford was called the Cardinal in 2004. Which was the name of its mascot before it was changed in 1975?

Answer: Indian

Political unease around the mid '70s prompted Standford to change its mascot from the Indian to the "Cardinal". The mascot was in reference to the color Cardinal, and not the bird. They used a tree during games, but Cardinal was their official mascot.
3. In 2004, Auburn University's mascot was the War Eagle?

Answer: False

Auburn's mascot was the tiger. War Eagle was simply an Auburn cheer. When Auburn was first founded, its people were called "plainsmen". It was named after Oliver Goldsmith's poem, "The Deserted Village." A line in the poem, "... a crouching tiger waits it hapless prey...", brought about the nickname "tiger".

The War Eagle chant came about, per legend, when an old Eagle flew around the stadium during the first Georgia and Auburn football match-up in the 1890s.
4. Syracuse was known as the Orangemen in 2002.

Answer: True

Syracuse was simply known as the Orangemen. Orangemen came about because the school's official color was orange. This color was selected in the 1890s, and Syracuse became the first college to adopt the color of orange. Legend has it that orange was choosen because of the golden apples of Hesperia, and the hope for a golden future.
5. What three 2004 mascots were the most used of all the nicknames in college?

Answer: Bulldog, Eagles, Tigers

The most often used mascot, Eagles, was used by roughly 55 schools. Over 35 schools used Bulldog as its mascot, and nearly 45 schools used Tigers for their nickname. And, Lions was a very close fourth.
6. In 1982, which mascot was the first to attend the Heisman Trophy presentation at the Downtown Athletic Club in New York City, New York?

Answer: Georgia's Bulldog

The first mascot to attend the Heisman presentation was Georgia's Uga IV, in 1982. He flew on the same flight as that year's Heisman Trophy winner, Herschel Walker.
7. Delta State's 2004 mascot was the "Fightin' Okra"?

Answer: True

Delta State, a Division II school, had forever been the Statesmen. However, in the '80s, baseball players from Delta State thought the name "Statesman" was simply too boring and changed the name. Since the school was located in the South, and its colors were green, the players wanted something green, southern and ugly.

They choose the name "Fightin' Okra". Though many opposed the idea, the amount of money generated from the Fightin' Okra logo won the day.
8. What school had the largest mascot in 2004? HINT: It weighs over 10K pounds.

Answer: Purdue

Purdue University's Boilermaker Special, a 10K pound, 24 foot long vehicle was the largest mascot in the nation.
9. What was the number one injury caused from wearng the mascot uniform in 2004?

Answer: Heat injuries

The average heat inside of a mascot's costume ranges between 120-140 degrees Fahrenheit. Heat related injuries accounted for roughly 58 percent of injuries suffered. These statistics were provided by Edward McFarland, director of sports medicine and shoulder surgery at Johns Hopkins Medical Institutions.
10. In 2004, which school's mascots was buried inside its stadium?

Answer: Georgia

Georgia's Uga's are all buried within Sanford Stadium. The graves of each Uga is cement-vaulted in the side of the wall located on the southern side of the stadium. Throughout the year flowers are routinely placed near each of the graves by fans.
Source: Author uga76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us