FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Judo
Quiz about Do You Know Judo

Do You Know Judo? Trivia Quiz


Let's see how familiar you are with the wonderful sport of Judo!

A multiple-choice quiz by desju. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Martial Arts
  8. »
  9. Judo

Author
desju
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
328
Last 3 plays: Guest 77 (2/10), Guest 152 (5/10), Guest 152 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where did the 2003 World Championship take place? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the Gold medalist in the 2000 Olympic Games, 73kg category? Hint


Question 3 of 10
3. Iran won the 2002 World Championship by Team of Nation (men's competition).


Question 4 of 10
4. Marie-Claire Restoux was one of the most popular and most successful judokas. What is her nationality? Hint


Question 5 of 10
5. There are 10 weight categories for women and eleven for men.


Question 6 of 10
6. Where did the 2004 European Championships take place? Hint


Question 7 of 10
7. Which is the nationality of Daniela Krukower, the 2003 World Championships Gold medalist? Hint


Question 8 of 10
8. How many European national federations are members of the International Judo Federation? Hint


Question 9 of 10
9. He won the Gold in the 2002 European Championships (Open Category)? Hint


Question 10 of 10
10. The International Judo Federation headquarters are in Amsterdam, NED.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 77: 2/10
May 25 2024 : Guest 152: 5/10
May 24 2024 : Guest 152: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did the 2003 World Championship take place?

Answer: Osaka, Japan

It took place in Munich in 2001, in Makuhari in 1995, and in Barcelona in 1991.
2. Who was the Gold medalist in the 2000 Olympic Games, 73kg category?

Answer: Maddaloni, ITA

They all won Gold medals but in different categories: Nomura 60kg, Takimoto 81kg, and Ozkan 66kg.
3. Iran won the 2002 World Championship by Team of Nation (men's competition).

Answer: False

They were fifth. The gold went to Japan, the silver to Georgia, and the bronze to France and Italy. There are always two bronze medals in Judo competitions.
4. Marie-Claire Restoux was one of the most popular and most successful judokas. What is her nationality?

Answer: French

Among other titles, she won Gold medal in the 1996 Olympics, and two first places in World Championships (1995-1997).
5. There are 10 weight categories for women and eleven for men.

Answer: False

There are seven for both men and women. The categories for women are: 48kg, 52kg, 57kg, 63kg, 70kg, 78kg, and +78kg. For men: 60kg, 66kg, 73kg, 81kg, 90kg, 100kg, and +100kg.
6. Where did the 2004 European Championships take place?

Answer: Bucharest, Romania

It was actually going to be in Belgrade, but the European Federation decided to change the venue due to the instable political situation in the region.
7. Which is the nationality of Daniela Krukower, the 2003 World Championships Gold medalist?

Answer: Argentinian

She was born in Israel but got the Argentinian nationality a few years ago.
8. How many European national federations are members of the International Judo Federation?

Answer: 49

Africa 44, Asia 38, Europe 49, Oceania 16,and Panamerica 40.
9. He won the Gold in the 2002 European Championships (Open Category)?

Answer: Van der Geest, Dennis (NED)

Elco is the brother of Dennis and he won the Gold in 2002 in the -100kg cat. Tmenov won the +100kg cat., and Douma was the winner in the -60kg cat.
10. The International Judo Federation headquarters are in Amsterdam, NED.

Answer: FALSE

They are in Seoul, Korea.
Source: Author desju

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. An Introduction to Brazilian Jiu-Jitsu Average
2. Judo Techniques Average
3. Do You Know Judo? [1] Easier
4. Judo Tough
5. Kodokan Judo [1] Average
6. Kodokan Judo [2] Average
7. Do You Know Judo? [2] Tough
8. Do You Know Judo? [3] Average
9. Challenge - Accepted! Easier
10. Martial Arts: the Weapons Easier
11. With a Shout Average
12. With Another Shout Average

7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us