FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English Premier League
Quiz about English Premier League

Take this English Premier League Quiz! Average Trivia | UK


The English Premier League was founded in February 1992, and it has attracted fans from all over the world. This quiz is about some of the memorable events that have occurred since then.

A multiple-choice quiz by Thriker. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
Thriker
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,231
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1237
Last 3 plays: Guest 89 (1/10), PremierRed (8/10), Guest 148 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these managers managed Tottenham Hotspur from 2001-2003? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these French managers was the first non-British manager of Fulham? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these Premier League footballers who played for the Irish national football team, was actually born in Ireland? Hint


Question 4 of 10
4. Which Premier League side was originally called St. Domingo's? Hint


Question 5 of 10
5. From which team did Arsenal sign the exciting winger, Theo Walcott? Hint


Question 6 of 10
6. From which French side did Arsenal sign flamboyant midfielder Samir Nasri? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these footballers did not come up through the youth team ranks at West Ham United? Hint


Question 8 of 10
8. Which club fought over the signature of Nigerian midfielder John Obi Mikel, with Chelsea? Hint


Question 9 of 10
9. Which Premier League team's club crest is of a gold lion on a light blue background, with the word 'Prepared' underneath? Hint


Question 10 of 10
10. Which Premier League side was bought by billionaire oil tycoon Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, in September 2008? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 89: 1/10
May 03 2024 : PremierRed: 8/10
May 02 2024 : Guest 148: 5/10
Apr 27 2024 : CardoQ: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these managers managed Tottenham Hotspur from 2001-2003?

Answer: Glenn Hoddle

Hoddle, who was a talanted playmaker in his playing days, returned to manage the club he had played for from 1974 until 1987. It all ended in disappointment though, as he was sacked in September 2003, following a poor run of results.
2. Which of these French managers was the first non-British manager of Fulham?

Answer: Jean Tigana

He managed Fulham from 2000 until 2003. Although famous for his days playing for the French national team, he was actually born in Bamako, Mali.
3. Which of these Premier League footballers who played for the Irish national football team, was actually born in Ireland?

Answer: Seamus Coleman

Seamus Coleman was born in Donegal, Ireland, whereas the others were all born in England. Coleman first received a call up to the Irish national team in October 2010.
4. Which Premier League side was originally called St. Domingo's?

Answer: Everton

Everton were founded in 1878, and was named after the local Methodist church.
5. From which team did Arsenal sign the exciting winger, Theo Walcott?

Answer: Southampton

Walcott signed in January 2006, but didn't make his Premier League debut until August 2006, against Aston Villa.
6. From which French side did Arsenal sign flamboyant midfielder Samir Nasri?

Answer: Marseille

Marseille is Nasri's local club, and he joined them in 1996. He signed for Arsenal in the summer of 2008, and quickly made an impact on the team.
7. Which of these footballers did not come up through the youth team ranks at West Ham United?

Answer: Wes Brown

Wes Brown came up through the youth team ranks at Manchester United.
8. Which club fought over the signature of Nigerian midfielder John Obi Mikel, with Chelsea?

Answer: Manchester United

In 2005, Manchester United held a press conference stating that they had signed Mikel, only to discover a few weeks later, that his agents had made a deal with Chelsea, and that he wanted to go there instead.
9. Which Premier League team's club crest is of a gold lion on a light blue background, with the word 'Prepared' underneath?

Answer: Aston Villa

The old crest was replaced by this one in May 2007.
10. Which Premier League side was bought by billionaire oil tycoon Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, in September 2008?

Answer: Manchester City

They became one of the richest teams in the world, when an Abu Dhabi based group headed by Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, completed a takeover of the club. With this new found wealth, they were able to attract top class players like Carlos Tevez and David Silva to the club.
Source: Author Thriker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us