FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Debut Premiership Goals 4
Quiz about Debut Premiership Goals 4

Debut Premiership Goals [4] Trivia Quiz


This is my fourth themed quiz which follows teams who have made their Premiership debuts, and who scored their first ever goal in the world's most exciting League.

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
silverginger
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,721
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
568
- -
Question 1 of 10
1. Oldham Athletic faced Chelsea at Stamford Bridge in their first ever Premier League game (1992-93). Which of these scored their debut goal? Hint


Question 2 of 10
2. Swindon Town first appeared in the Premier League in the 1993-94 season, and faced Sheffield United in the opening fixture. Which player scored Swindon's first ever goal in that League? Hint


Question 3 of 10
3. Wimbledon faced a daunting trip to Elland Road, home of the then defending champions, Leeds United in the 1992-93 season curtain-raiser. Which of these scored the Dons first Premiership goal? Hint


Question 4 of 10
4. Manchester City faced Queens Park Rangers at Maine Road in the inaugural Premier League for their first game. Which of these got City's first ever goal? Hint


Question 5 of 10
5. Everton were pitted against Sheffield Wednesday in their first Premier League game. Who scored the Toffee's first ever goal? Hint


Question 6 of 10
6. It took Tottenham Hotspur three games to register their first ever Premiership goal, after drawing 0-0 with Southampton, then losing 2-0 at home to Coventry City. On 22nd August, 1992, they played Crystal Palace and finally scored. Which of these got their first goal? Hint


Question 7 of 10
7. In West Bromwich Albion's first ever Premier League game on 17th August, 2002, they faced Manchester United at Old Trafford, and went down 1-0. A week later, they were at home to Leeds United. Who scored West Brom's first ever Premiership goal? Hint


Question 8 of 10
8. In Crystal Palace's first Premiership game, they faced Blackburn Rovers at Selhurst Park in the 1992-93 season. Which of these scored Palace's first ever Premier League goal? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these players scored an hat-trick on Charlton Athletic's home Premiership debut? Hint


Question 10 of 10
10. Teddy Sheringham scored Premiership debut goals for which two teams? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Oldham Athletic faced Chelsea at Stamford Bridge in their first ever Premier League game (1992-93). Which of these scored their debut goal?

Answer: Nick Henry

Mick Harford had put the home team 1-0 up in the 9th minute in front of 20,699 supporters. Oldham had to wait until four minutes from time to rescue a point for the visitors.
2. Swindon Town first appeared in the Premier League in the 1993-94 season, and faced Sheffield United in the opening fixture. Which player scored Swindon's first ever goal in that League?

Answer: John Moncur

Swindon went down 3-1 to Sheffield United on that day. Carl Bradshaw gave the home team a 1-0 lead at half-time. The other Sheffield United's goals came from Willie Falconer and Paul Rogers. Swindon would be relegated at the end of that season finishing 10 points adrift at the bottom of the League.
3. Wimbledon faced a daunting trip to Elland Road, home of the then defending champions, Leeds United in the 1992-93 season curtain-raiser. Which of these scored the Dons first Premiership goal?

Answer: Warren Barton

Leeds won the game 2-1 on 15th August, 1992. Lee Chapman scored twice (17, 86). Sandwiched between those goals was Barton's 76th minute effort.
4. Manchester City faced Queens Park Rangers at Maine Road in the inaugural Premier League for their first game. Which of these got City's first ever goal?

Answer: David White

David White put City 1-0 up in the 37th minute before Andy Sinton grabbed a point for the visitors two minutes after the break in front of 24,471 supporters.
5. Everton were pitted against Sheffield Wednesday in their first Premier League game. Who scored the Toffee's first ever goal?

Answer: Barry Horne

A crowd of 27,687 saw this game played out to a 1-1 draw. Nigel Pearson put the Owls 1-0 ahead in the 15th minute, only for Horne to cancel out the lead a minute before half-time.
6. It took Tottenham Hotspur three games to register their first ever Premiership goal, after drawing 0-0 with Southampton, then losing 2-0 at home to Coventry City. On 22nd August, 1992, they played Crystal Palace and finally scored. Which of these got their first goal?

Answer: Gordon Durie

Durie had fired Spurs into the lead in the 16th minute. Eddie McGoldrick levelled the score five minutes later, then Eric Young put Palace 2-1 up with ten minutes remaining. Steve Sedgley made the game 2-2 in the 88th minute to give Spurs a point.
7. In West Bromwich Albion's first ever Premier League game on 17th August, 2002, they faced Manchester United at Old Trafford, and went down 1-0. A week later, they were at home to Leeds United. Who scored West Brom's first ever Premiership goal?

Answer: Lee Marshall

Leeds ran out 3-1 winners in this game, which saw 26,618 attend the first ever Premiership match at The Hawthorns. Harry Kewell (39), Lee Bowyer (52) and Mark Viduka (70) set Leeds on their way. It wasn't until the last minute of play when Marshall scored for West Brom.
8. In Crystal Palace's first Premiership game, they faced Blackburn Rovers at Selhurst Park in the 1992-93 season. Which of these scored Palace's first ever Premier League goal?

Answer: Mark Bright

A 3-3 thriller ensued in this game, which saw Bright open the scoring in the 37th minute. Stuart Ripley equalised with three minutes until half-time. Gareth Southgate put Palace in the lead for the second time in the 63rd, then Alan Shearer scored twice for 3-2 (66,81). Simon Osborn earned Palace a last minute leveller for the game to finish 3-3.
9. Which of these players scored an hat-trick on Charlton Athletic's home Premiership debut?

Answer: Clive Mendonca

Charlton hammered Southampton 5-0 on 22nd August, 1999 at The Valley. Robinson scored the first in the 3rd minute, followed by Redfearn in the 46th. Menconda scored his first in the 65th minute with a penalty, with the other two coming in the 81st and 90th minutes.
10. Teddy Sheringham scored Premiership debut goals for which two teams?

Answer: Nottingham Forest, Portsmouth

Sheringham scored Forest's winner against Liverpool on 16th August, 1992 and Portsmouth's first goal in their 2-1 win over Aston Villa at Fratton Park exactly 11 years later on 16th August, 2003.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us