FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Premier League
Quiz about FA Premier League

FA Premier League Trivia Quiz


A quiz on the FA premier League. Some are easy, some are hard.

A multiple-choice quiz by brianrussell. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
brianrussell
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,375
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
300
Last 3 plays: TrishDenis (7/10), runaway_drive (10/10), Dizart (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many clubs based in London played in the first FA premier League season in 1992-93? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the manager of Chelsea when they won their first FA Premier League title in season 2004-05? Hint


Question 3 of 10
3. On 29th May 2013, the highest-scoring draw in the FA Premier League occurred. The game finished 5-5. Who were the two teams involved? Hint


Question 4 of 10
4. Which team plays their home games at Dean Court? Hint


Question 5 of 10
5. Ronald Koeman became the manager of which Premier League club in June 2016? Hint


Question 6 of 10
6. Who was Blackburn Rovers manager when they won the Premier League title in season 1994-95? Hint


Question 7 of 10
7. Who famously came off the subs bench to score 4 goals in 10 minutes for Manchester United in their 8-1 away win against Nottingham Forest, in February 1999? Hint


Question 8 of 10
8. Thierry Henry retired as Arsenal's all time record scorer. How many Premier league goals did he score for them? Hint


Question 9 of 10
9. In their "Invincible" season of 2003-04, who did Arsenal beat in the last game of the season to complete their league season undefeated? Hint


Question 10 of 10
10. Which team plays their home matches at Turf Moor? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : TrishDenis: 7/10
Jul 11 2024 : runaway_drive: 10/10
Jun 29 2024 : Dizart: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 31: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many clubs based in London played in the first FA premier League season in 1992-93?

Answer: 6

The London based clubs were Queens Park Rangers, Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea, Wimbledon and Crystal Palace.
2. Who was the manager of Chelsea when they won their first FA Premier League title in season 2004-05?

Answer: Jose Mourinho

The self proclaimed "Special One" became manager of Chelsea on 2nd June 2004 after three successful seasons at Porto.
3. On 29th May 2013, the highest-scoring draw in the FA Premier League occurred. The game finished 5-5. Who were the two teams involved?

Answer: West Bromwich Albion v Manchester United

Manchester United were leading 5-2 with 10 minutes to go, when West Bromwich Albion scored 3 times in 6 minutes to complete a remarkable comeback. This game was Alex Ferguson's last as manager of Manchester United (he was manager for 26 seasons).
4. Which team plays their home games at Dean Court?

Answer: AFC Bournemouth

AFC Bournemouth began playing at Dean Court in 1910. The club was founded in 1899 and in 2008 the Bournemouth FC went into administration and closed; and a new club AFC Bournemouth was formed.
5. Ronald Koeman became the manager of which Premier League club in June 2016?

Answer: Everton

Ronald Koeman left Southampton in June 2016 to manage Everton.
6. Who was Blackburn Rovers manager when they won the Premier League title in season 1994-95?

Answer: Kenny Dalglish

Rovers won the league with 89 points, just one point ahead of Manchester United. This was the third time they were crowned champions of England - the first two were 80 years earlier in 1911-12 and 1913-14.
7. Who famously came off the subs bench to score 4 goals in 10 minutes for Manchester United in their 8-1 away win against Nottingham Forest, in February 1999?

Answer: Ole Gunnar Solskjśr

Solskjśr replaced Roy Keane for the last 18 minutes of the game. United were leading 4-1 at the time.
8. Thierry Henry retired as Arsenal's all time record scorer. How many Premier league goals did he score for them?

Answer: 175

Thierry Henry was probably the most feared striker in the Premier League, and one of the most exciting players to play in the Premier League. He scored 174 goals from 1999 to 2007 and one more when he returned (on loan from NY Red Bulls) in 2012 for four games.
9. In their "Invincible" season of 2003-04, who did Arsenal beat in the last game of the season to complete their league season undefeated?

Answer: Leicester City

Arsenal came from behind to win, and become the first top flight team since Preston North End in season 1888-89 (the first season of the Football League) to complete an unbeaten league season. The winning goal was scored by their captain, Patrick Vieira.
[Arsenal payed 38 games, Preston North End played 22 games]
10. Which team plays their home matches at Turf Moor?

Answer: Burnley

Turf Moor has been Burnley's ground since 1883, which pre-dates the formation of The Football League in England (in season 1888-89).
Source: Author brianrussell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us