FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Debut Premiership Goals 2
Quiz about Debut Premiership Goals 2

Debut Premiership Goals [2] Trivia Quiz


This is my second quiz which follows teams who have made their Premiership debuts, and who scored their first ever goal in the worlds most exciting League.

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
silverginger
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,716
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
583
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. In Charlton Athletic's first Premiership game, they drew 0-0 with Newcastle United. Their next game was a little more different though, as they hammered Southampton 5-0. Who scored their first ever Premier League goal? Hint


Question 2 of 10
2. Leicester City faced Newcastle United in their opening game of the 1994-95 season. Who scored their first goal in the top flight? Hint


Question 3 of 10
3. Who scored Nottingham Forest's first ever Premiership goal in the 1992-93 season? Hint


Question 4 of 10
4. Aston Villa took on Ipswich Town away at Portman Road in their first ever Premiership game in the 1992-93 season. Which of these scored their first goal? Hint


Question 5 of 10
5. Who scored Sheffield United's first goal in the Premier League, which was also the first ever Premier League goal?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 6 of 10
6. Queens Park Rangers faced Manchester City at Maine Road on 17th August, 1992. Who scored QPR's first goal in the Premier League? Hint


Question 7 of 10
7. Derby County took on Leeds United at the Baseball Ground in a six-goal thriller in their first ever Premiership game. Who scored Derby's debut goal? Hint


Question 8 of 10
8. Watford first graced the Premiership in the 1999-2000 season and faced Wimbledon at home at Vicarage Road. Which of these scored Watford's first goal in the Premiership? Hint


Question 9 of 10
9. Bradford City earned a victory against Middlesbrough at the Riverside Stadium in their first ever Premiership game in 1999. Who scored Bradford's first ever goal? Hint


Question 10 of 10
10. In Southampton's first ever Premiership game, they faced Tottenham Hotspur at home at The Dell. This game was a scoreless draw, but in the following game four days later, they faced Queens Park Rangers at Loftus Road. Who scored their first ever Premier League goal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Charlton Athletic's first Premiership game, they drew 0-0 with Newcastle United. Their next game was a little more different though, as they hammered Southampton 5-0. Who scored their first ever Premier League goal?

Answer: John Robinson

The Valley played host to Charlton's first Premiership game on 22nd August, 1998. Robinson opened the scoring in the 3rd minute and Neil Redfearn made it 2-0 just after the break. It then became the Clive Mendonca show, as he hit a 25 minute hat-trick. A penalty in the 65th minute followed by strikes in the 81st and 90th minutes.
2. Leicester City faced Newcastle United in their opening game of the 1994-95 season. Who scored their first goal in the top flight?

Answer: Julian Joachim

A crowd of 20,048 saw Leicester go down 3-1 to Newcastle at Filbert Street on 21st August, 1994. Joachim scored the only Foxes goal, while Peter Beardsley, Andy Cole and Robbie Elliott scored for Newcastle.
3. Who scored Nottingham Forest's first ever Premiership goal in the 1992-93 season?

Answer: Teddy Sheringham

The first live game of the new Premiership season saw Forest take on Liverpool at the County Ground. Sheringham got the only goal of the game in the 29th minute.
4. Aston Villa took on Ipswich Town away at Portman Road in their first ever Premiership game in the 1992-93 season. Which of these scored their first goal?

Answer: Dalian Atkinson

Gavin Johnson gave Ipswich a first half lead, only for Atkinson to level the scores with six minutes remaining and give Villa a share of the spoils.
5. Who scored Sheffield United's first goal in the Premier League, which was also the first ever Premier League goal?

Answer: Brian Deane

Brian Deane scored twice in this game. The first ever Premier League goal in history came in the 5th minute against Manchester United at Bramall Lane. Deane scored his second of the game with a 50th minute penalty before Mark Hughes pulled one back for the Red Devils in the 61st. The game ended 2-1 to Sheffield United.
6. Queens Park Rangers faced Manchester City at Maine Road on 17th August, 1992. Who scored QPR's first goal in the Premier League?

Answer: Andy Sinton

David White had put Manchester City 1-0 up in the 37th minute, but Sinton levelled the score two minutes after the break for QPR to share the spoils. QPR finished in 5th place in the first ever Premier League, and were the highest London based team, ahead of Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea, Wimbledon and Crystal Palace.
7. Derby County took on Leeds United at the Baseball Ground in a six-goal thriller in their first ever Premiership game. Who scored Derby's debut goal?

Answer: Dean Sturridge

Jacob Laursen scored an own-goal to put Leeds in the lead in the 19th minute, but it wasn't until the 72nd when the game took on a new lease of life. Ian Harte sent Leeds 2-0 clear, and five minutes later, Sturridge got Derby's first. Another minute followed and Derby were level through Simpson. Lee Bowyer put Leeds 3-2 up with five minutes left, then Sturridge levelled the score at 3-3 with just three minutes on the clock.

The game was played in front of 17,927 supporters on 17th August, 1996.
8. Watford first graced the Premiership in the 1999-2000 season and faced Wimbledon at home at Vicarage Road. Which of these scored Watford's first goal in the Premiership?

Answer: Peter Kennedy

Watford went down 3-2 to Wimbledon on 7th August, 1999. Carl Cort gave the visitors the lead in the 10th minute, then Kennedy levelled the score in the 17th from a penalty kick. Marcus Gayle put the Dons ahead again in the 28th before Ngonge equalised to make it 2-2 in the 71st minute. 12 minutes before the final whistle, Richard Johnson turned the ball into his own net to seal a 3-2 win for Wimbledon.
9. Bradford City earned a victory against Middlesbrough at the Riverside Stadium in their first ever Premiership game in 1999. Who scored Bradford's first ever goal?

Answer: Dean Saunders

The Bantams had to wait until the 89th minute to earn the three points on 7th August, 1999. Bradford would stay in the top flight until 2001, where they finished bottom of the pile with just 26 points from 38 games.
10. In Southampton's first ever Premiership game, they faced Tottenham Hotspur at home at The Dell. This game was a scoreless draw, but in the following game four days later, they faced Queens Park Rangers at Loftus Road. Who scored their first ever Premier League goal?

Answer: Matt Le Tissier

Le Tissier had put Southampton a goal up in the 31st minute, but after the break, QPR hit back with three goals to give them a 3-1 victory. Les Ferdinand found the net twice in the 58th and 86th minutes, while David Bardsley scored the other in the 70th.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us