FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Premiership
Quiz about The Premiership

The Premiership Trivia Quiz


How much do you think you know about the greatest League in the world, since it dawned on us in 1992-1993?

A multiple-choice quiz by mr_cymru. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
mr_cymru
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,888
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1928
- -
Question 1 of 10
1. Who topped the league goal-scoring list in 1992-93, the first season of the new Premier League? Hint


Question 2 of 10
2. Which three unfortunate teams were relegated from the Premier League at the end of the 1993-94 season? Hint


Question 3 of 10
3. Bradford City survived the drop from the Premier League resulting in Wimbledon, being dramatically relegated in which season? Hint


Question 4 of 10
4. Who were on the receiving end to the biggest away win in the Premier League in season 1998-1999? Hint


Question 5 of 10
5. Which 3 of these teams were promoted from Division One, but were relegated immediately the following year? Hint


Question 6 of 10
6. Liverpool didn't win the Premier League in 1994-1995?


Question 7 of 10
7. How many 0-0 draws were there in 2002-2003? Hint


Question 8 of 10
8. Which fiery Bosnian was one of Aston Villa's best in 1996-1997? Hint


Question 9 of 10
9. Pony was the make of how many kits in the 1997-1998 season? Hint


Question 10 of 10
10. Which one of these teams won the Premier League in 1991-1992? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : Guest 180: 5/10
May 03 2024 : PremierRed: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who topped the league goal-scoring list in 1992-93, the first season of the new Premier League?

Answer: Teddy Sheringham

Teddy Sheringham topped this list with 21 goals in the league, but Ian Wright scored the most overall goals with 30 for Arsenal.
2. Which three unfortunate teams were relegated from the Premier League at the end of the 1993-94 season?

Answer: Oldham Athletic, Sheffield United and Swindon Town

Oldham had just scraped relagation the previous season, Sheffield United fell dramatically after their mid table finish in 1992-93, and Swindon went straight back down again after gaining promotion from the First Division in 1992-93.
3. Bradford City survived the drop from the Premier League resulting in Wimbledon, being dramatically relegated in which season?

Answer: 1999-2000

The following season Bradford were relegated from the Premier League bottom of the table. Joining them in the drop that season were Manchester City and Coventry City.
4. Who were on the receiving end to the biggest away win in the Premier League in season 1998-1999?

Answer: Nottingham Forest

Nottingham Forest v Manchester United 1-8, on 6th February 1999.
5. Which 3 of these teams were promoted from Division One, but were relegated immediately the following year?

Answer: Barnsley, Swindon Town, Watford

Barnsley, Swindon and Watford all were promoted from the 1st divison, and all were relegated the following season, after failing to survive with the big guns.
6. Liverpool didn't win the Premier League in 1994-1995?

Answer: True

Blackburn Rovers won it that season.
7. How many 0-0 draws were there in 2002-2003?

Answer: 21

This established a new record for the fewest of 0-0 draws in a season.
8. Which fiery Bosnian was one of Aston Villa's best in 1996-1997?

Answer: Savo Milosevic

Savo Milosevic played for Aston Villa between 1995 and 1999. He had a great spell for Aston Villa, and in 2003 was playing for Real Sociedad, who were just tipped by Real Madrid for the Spanish La Liga title in 2002-03.
9. Pony was the make of how many kits in the 1997-1998 season?

Answer: 3

The teams were Southampton, Tottenham Hotspur, and West Ham United.
10. Which one of these teams won the Premier League in 1991-1992?

Answer: None of these

The inaugural season of the Premier League was 1992-93, therefore none of these could of possibly won the Premier League in this season, as it was not in existence yet.
Source: Author mr_cymru

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us