FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Debut Premiership Goals 3
Quiz about Debut Premiership Goals 3

Debut Premiership Goals [3] Trivia Quiz


This quiz is my third in a series which follows teams who have made their Premiership debuts, and who scored their first ever goal in the worlds most exciting League.

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
silverginger
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,719
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Impossible
Avg Score
3 / 10
Plays
1601
- -
Question 1 of 10
1. Ipswich Town played in the inaugural Premier League in the 1992-93 season. Which of these scored their debut goal? Hint


Question 2 of 10
2. Middlesbrough took on Coventry City at Highfield Road in their first ever Premiership game. Who scored Boro's first goal? Hint


Question 3 of 10
3. Chelsea played Oldham Athletic in their first ever Premiership game. Which of these scored their debut goal? Hint


Question 4 of 10
4. Leeds United began the defence of their League crown at home to Wimbledon at Elland Road. Which of these scored their first Premiership goal? Hint


Question 5 of 10
5. Norwich City began the Premiership season of 1992-93 with a difficult away visit to Highbury, and Arsenal. Which of these scored their first ever Premier League goal? Hint


Question 6 of 10
6. In Liverpool's first ever Premiership game, they were beaten 1-0 by Nottingham Forest away from home. Just three days later, they played Sheffield Wednesday at Anfield where they finally registered their first ever Premiership goal. Which of these scored it? Hint


Question 7 of 10
7. Sheffield Wednesday went to Everton's Goodison Park home in the first Premier League season of 1992-93. The game ended in a 1-1 draw, but who scored the Owl's first Premiership goal? Hint


Question 8 of 10
8. West Ham United were beaten 2-0 by Wimbledon in their first ever Premier League game, then 1-0 by Leeds United three days later. In the third game of the season, they finally registered a goal away to Coventry City. Which of these scored it? Hint


Question 9 of 10
9. Newcastle United entered the Premiership in the 1993-94 season. In their first game, they were beaten 1-0 at home to Tottenham Hotspur. Four days later, they faced Coventry City and scored their first ever Premiership goal. Who netted in that game for the Toon Army? Hint


Question 10 of 10
10. Wolverhampton Wanderers travelled to Blackburn Rovers' Ewood Park ground for their first ever Premiership game. Which of these scored for Wolves? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ipswich Town played in the inaugural Premier League in the 1992-93 season. Which of these scored their debut goal?

Answer: Gavin Johnson

Johnson scored the first goal of the game in the 34th minute against Aston Villa at Portman Road on 15th August, 1992. With just six minutes left on the clock, Dalian Atkinson grabbed an equaliser for Villa to earn a draw.
2. Middlesbrough took on Coventry City at Highfield Road in their first ever Premiership game. Who scored Boro's first goal?

Answer: Paul Wilkinson

Middlesbrough lost the game on 15th August, 1992, 2-1. John Williams put Coventry in the lead in the 9th minute, and David Smith doubled the lead in the 51st. Wilkinson scored a consolation goal in the 63rd minute in front of 12,681 fans.
3. Chelsea played Oldham Athletic in their first ever Premiership game. Which of these scored their debut goal?

Answer: Mick Harford

Stamford Bridge was the venue for this game in the first Premier League season of 1992-93. Harford gave Chelsea the lead in the 9th minute, only for Nick Henry to equalise with four minutes left on the clock. Chelsea finished 11th in the Premiership that season, with 56 points from 42 games.
4. Leeds United began the defence of their League crown at home to Wimbledon at Elland Road. Which of these scored their first Premiership goal?

Answer: Lee Chapman

Chapman scored twice in the 2-1 defeat of Wimbledon in the 14th and 86th minutes. Warren Barton scored Wimbledon's only goal with 76 minutes on the clock.
5. Norwich City began the Premiership season of 1992-93 with a difficult away visit to Highbury, and Arsenal. Which of these scored their first ever Premier League goal?

Answer: Mark Robins

Norwich impressed with a 4-2 victory away from home. After Arsenal had taken a 2-0 lead at half-time through Steve Bould (28) and Kevin Campbell (39), Norwich hit back through Robins (69,84), Phillips (72) and Fox (82).
6. In Liverpool's first ever Premiership game, they were beaten 1-0 by Nottingham Forest away from home. Just three days later, they played Sheffield Wednesday at Anfield where they finally registered their first ever Premiership goal. Which of these scored it?

Answer: Mark Walters

Brian Deane had given the Blades a 1-0 lead in the 35th minute in front of 33,107 supporters. Walters levelled the score two minutes before the break, then Paul Stewart scored the winner in the 65th.
7. Sheffield Wednesday went to Everton's Goodison Park home in the first Premier League season of 1992-93. The game ended in a 1-1 draw, but who scored the Owl's first Premiership goal?

Answer: Nigel Pearson

Pearson scored the goal in the 15th minute only for Barry Horne to level the scores just before half-time. 27,687 fans saw the game on 15th August, 1992.
8. West Ham United were beaten 2-0 by Wimbledon in their first ever Premier League game, then 1-0 by Leeds United three days later. In the third game of the season, they finally registered a goal away to Coventry City. Which of these scored it?

Answer: Dale Gordon

The game took place on 21st August, 1993. Roy Wegerle was the Coventry scorer, as the game was played out into a 1-1 draw.
9. Newcastle United entered the Premiership in the 1993-94 season. In their first game, they were beaten 1-0 at home to Tottenham Hotspur. Four days later, they faced Coventry City and scored their first ever Premiership goal. Who netted in that game for the Toon Army?

Answer: Peter Atherton

The game took place on 18th August, 1993. Mick Harford and Peter Ndlovu were the Coventry goalscorers, and Peter Atherton turned the ball into his own net to pull one back for Newcastle. Coventry ran out 2-1 winners.
10. Wolverhampton Wanderers travelled to Blackburn Rovers' Ewood Park ground for their first ever Premiership game. Which of these scored for Wolves?

Answer: Steffen Iversen

Wolves were hammered 5-1 by Blackburn on 16th August, 2003. Lorenzo Amoruso scored in the 17th minute on his Blackburn debut, and David Thompson made it 2-0 twelve minutes later. Another debutant, Brett Emerton fired Rovers 3-0 into the lead before Iversen pulled one back for Wolves. Andy Cole replaced Matt Jansen in the 74th minute then bagged a brace in the 79th and 87th minutes.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us