FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Cup  ECL Finals
Quiz about European Cup  ECL Finals

Take this European Cup / ECL Finals Quiz! Average Trivia | Europe


Here's a few general knowledge questions about European Cup/Champions League finals. Good luck.

A multiple-choice quiz by gaz184. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. UEFA Champions League

Author
gaz184
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,771
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1493
- -
Question 1 of 10
1. What was the venue of the first ever European Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Which team was the first British team to lift the European Cup? Hint


Question 3 of 10
3. How many times did Ajax win the Cup in the 1970s? Hint


Question 4 of 10
4. Ajax beat A.C. Milan 1-0 in the 1995 final. Who scored the winning goal? Hint


Question 5 of 10
5. Benfica are the only Portugese team to win the European Cup?


Question 6 of 10
6. Which player missed his shot in the penalty shootout for Liverpool against Roma in 1984? Hint


Question 7 of 10
7. Karl Heinz Riedle scored two of Borussia Dortmunds goals, in the 3-1 win over Juventus in 1997. Who scored the other? Hint


Question 8 of 10
8. Which team scored the first 2 hat-tricks in the European Cup finals? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored Manchester United's first goal, in the 2-1 win over Bayern Munich in the 1999 final? Hint


Question 10 of 10
10. Which stadium won the rights to hold the 2003 Champions League final? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the venue of the first ever European Cup?

Answer: Parc des Princes (France)

Real Madrid beat Stade de Reims 4-3.
2. Which team was the first British team to lift the European Cup?

Answer: Celtic

A goal by Chalmers in the 85th minute, gave Celtic a 2-1 win over Italian giants Internazionale in 1967.
3. How many times did Ajax win the Cup in the 1970s?

Answer: 3

They won it 3 times: 1971, 1972 & 1973 (and again in 1995!)
4. Ajax beat A.C. Milan 1-0 in the 1995 final. Who scored the winning goal?

Answer: Patrick Kluivert

Kluivert came on as a substitute for Jari Litmanen, to score in the 85th minute.
5. Benfica are the only Portugese team to win the European Cup?

Answer: False

Benfica won in 1961, 3-2 v Barcelona, and F.C. Porto beat Bayern Munich 2-1 in 1987.
6. Which player missed his shot in the penalty shootout for Liverpool against Roma in 1984?

Answer: Nicol

Liverpool went on to win 4-2 on penalties, thanks to Bruce Grobbelaars famous jelly legs routine.
7. Karl Heinz Riedle scored two of Borussia Dortmunds goals, in the 3-1 win over Juventus in 1997. Who scored the other?

Answer: Lars Ricken

It took Lars Ricken only 1 minute to score after coming on as a substitute.
8. Which team scored the first 2 hat-tricks in the European Cup finals?

Answer: Real Madrid

Puskas scored 2 hat-tricks for Real Madrid.
9. Who scored Manchester United's first goal, in the 2-1 win over Bayern Munich in the 1999 final?

Answer: Teddy Sheringham

Sheringham scored 1 minute into injury time with Solsjkaer scoring the winner a minute later, in one of the most exciting Champions League finals ever.
10. Which stadium won the rights to hold the 2003 Champions League final?

Answer: Old Trafford (England)

This is Old Trafford's first Champions League final.
Source: Author gaz184

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us