FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Cup Finals
Quiz about European Cup Finals

10 Questions: European Cup Finals Multiple Choice Quiz | Sports


Just name the player who scored the winning goal of the European Cup or Champions League finals.

A multiple-choice quiz by jantje. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. UEFA Champions League

Author
jantje
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,376
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2786
- -
Question 1 of 10
1. Who scored the only goal in the 1998 Champions League final between Real Madrid and Juventus? Hint


Question 2 of 10
2. Who scored the only goal in the 1982 final between Bayern Munich and Aston Villa? Hint


Question 3 of 10
3. Who scored the winning-goal in the 1970 final between Feyenoord and Celtic Glasgow? Hint


Question 4 of 10
4. Who scored the winning goal in the 1958 final between Real Madrid and AC Milan? Hint


Question 5 of 10
5. Who scored the only goal in the 1992 final between Sampdoria and Barcelona? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored the only goal in the 1978 final between Liverpool and Club Bruges? Hint


Question 7 of 10
7. Who scored the winning-goal in the 1999 final between Bayern Munich and Manchester United? Hint


Question 8 of 10
8. Who scored the only goal in the 1973 final between Ajax Amsterdam and Juventus? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored the winning goal in the 1966 final between Real Madrid and Partizan Belgrade? Hint


Question 10 of 10
10. Who scored the only goal in the 1983 final between Juventus and Hamburg? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who scored the only goal in the 1998 Champions League final between Real Madrid and Juventus?

Answer: Mijatovic

The final took place in Amsterdam. Pedrag Mijatovic scored after 67 minutes the only goal. Real Madrid won the match 1-0.
2. Who scored the only goal in the 1982 final between Bayern Munich and Aston Villa?

Answer: Withe

The final took place in Rotterdam, Holland. Aston Villa won it. They were the sixth English team in a row to win the European Cup : Liverpool in 1977, 1978 and 1981, Nottingham Forrest in 1979 and 1980.
3. Who scored the winning-goal in the 1970 final between Feyenoord and Celtic Glasgow?

Answer: Kindvall

The final took place in San Siro, Milan. After 90 minutes, the score was 1-1. Deep in the extra-time, Kindvall scored the 2-1.
4. Who scored the winning goal in the 1958 final between Real Madrid and AC Milan?

Answer: Gento

After 90 minutes, the score was 2-2. Gento scored the deciding goal in the 107th minute.
5. Who scored the only goal in the 1992 final between Sampdoria and Barcelona?

Answer: Koeman

He scored at Wembley in extra-time with a great free-kick, in front of more than 70,000 soccer fans.
6. Who scored the only goal in the 1978 final between Liverpool and Club Bruges?

Answer: Dalglish

Liverpool also won the previous season. In 1977, Liverpool beat Borussia Monchengladbach 3-1, in Rome. The final in 1978 took place in Wembley (att 92,000).
7. Who scored the winning-goal in the 1999 final between Bayern Munich and Manchester United?

Answer: Solskjaer

After 90 minutes, the score was 1-0 for Bayern Munich. However, Manchester managed to score twice in the stoppage time and they took the cup back to England.
8. Who scored the only goal in the 1973 final between Ajax Amsterdam and Juventus?

Answer: Rep

After just 4 minutes, he scored the only goal of the match. Ajax won 1-0.
9. Who scored the winning goal in the 1966 final between Real Madrid and Partizan Belgrade?

Answer: Serena

The final took place in Brussels. Partizan took the lead after 55 minutes. However, Real scored twice in five minutes, winning the match 2-1.
10. Who scored the only goal in the 1983 final between Juventus and Hamburg?

Answer: Magath

Hamburg won 1-0 with a goal from Magath after only 7 minutes. The final took place in Athens (att 75,000).
Source: Author jantje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us