FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Champions League Finals
Quiz about Champions League Finals

Champions League Finals Trivia Quiz


The Champions League started in 1992, replacing the European Cup. This quiz covers the 10 finals from 1995 to 2004.

A multiple-choice quiz by spyplane. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. UEFA Champions League

Author
spyplane
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,690
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1994
Last 3 plays: Guest 84 (10/10), Guest 89 (8/10), Guest 176 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who won the UEFA Champions League final in 2004? Hint


Question 2 of 10
2. AC Milan beat Juventus in the Champions League final in 2003.


Question 3 of 10
3. Who won UEFA Champions League final in 2002? Hint


Question 4 of 10
4. Who won UEFA Champions League final in 2001? Hint


Question 5 of 10
5. Who won Champions League final in 2000? Hint


Question 6 of 10
6. Who won Champions League final in 1999? Hint


Question 7 of 10
7. Real Madrid beat Juventus in the 1998 Champions League final in 1998.


Question 8 of 10
8. Borrussia Dortmund beat Juventus in the 1997 Champions League final.


Question 9 of 10
9. Juventus beat Ajax Amsterdam in the 1996 Champions League final.


Question 10 of 10
10. Who won the Champions League final in 1995? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 84: 10/10
Feb 05 2024 : Guest 89: 8/10
Feb 02 2024 : Guest 176: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the UEFA Champions League final in 2004?

Answer: FC Porto

FC Porto beat Monaco 3-0. This made 2 consecutive European titles for FC Porto. In the previous season they won the UEFA Cup when they beat Celtic 3-2 in the final, played at Seville.
2. AC Milan beat Juventus in the Champions League final in 2003.

Answer: True

AC Milan beat Juventus in shoot-out. Carlo Ancelotti was the manager of AC Milan (he had previously won it as a player). It was the 6th occasion on which AC Milan were crowned European Champions (European Cup/Champions League).
3. Who won UEFA Champions League final in 2002?

Answer: Real Madrid

Real Madrid beat Leverkussen 2-1 with a beautiful goal by Zidane. This was the Spaniard's 9th win in the European Cup/Champions League.
4. Who won UEFA Champions League final in 2001?

Answer: Bayern Munchen

Bayern Munchen beat Valencia in shoot out. This was the 2nd final lost in a row for Valencia - they lost in 2000 to Real Madrid. Oliver Kahn was the hero of the game.
5. Who won Champions League final in 2000?

Answer: Real Madrid

Real Madrid beat Valencia 3-0. This was the 8th occasion that the Spanish giants had won the European Cup/Champions League.
6. Who won Champions League final in 1999?

Answer: Manchester United

Manchester United beat Bayern Munchen 2-1. Sheringham and Solskjaer scored the two Manchester United goals in injury time, to give Manchester United an unprecedented Treble (Bayern Munich had been leaduing 1-0 since the 5th minute).

They became the first team to win the domestic Double (League Championship and FA Cup) and teh European Cup/Champions League in the same season. This was their 2nd win - they had previously won the European Cup in 1968, when they became the first English team to win the European Cup.
7. Real Madrid beat Juventus in the 1998 Champions League final in 1998.

Answer: True

Real Madrid beat Juventus 1-0. Mijatovic scored the only goal. It was the 7th time that Real Madrid had won the European Cup/European Champions League.
8. Borrussia Dortmund beat Juventus in the 1997 Champions League final.

Answer: True

Borussia Dortmund beat Juventus 3-1. Lars Ricken scored a great goal in this final. It was the first ever Champions League title for Borussia.
9. Juventus beat Ajax Amsterdam in the 1996 Champions League final.

Answer: True

Juventus beat Ajax in a shoot out. Vialli was the man of the match.
10. Who won the Champions League final in 1995?

Answer: Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam beat AC Milan 1-0. Kluivert scored the only goal. Ryjkaard played in this final for Ajax after playing several years for the losing finalists, AC Milan.
Source: Author spyplane

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us