FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UEFA Champions League History
Quiz about UEFA Champions League History

UEFA Champions League History Trivia Quiz


This quiz is about the UEFA Champions League history and intersting information. A lot of the questions are about the finals. Have fun!

A multiple-choice quiz by kaung30. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. UEFA Champions League

Author
kaung30
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
236,637
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1122
Question 1 of 10
1. Which club dominated the first era of the UEFA Champions League? Hint


Question 2 of 10
2. Which city hosted the first ever UEFA Champions League final? Hint


Question 3 of 10
3. Which Champions League final was the first ever to have an extra time? Hint


Question 4 of 10
4. During which final match did the Heysel tragedy occur? Hint


Question 5 of 10
5. Which stadium hosted the final of when the Heysel tragedy occur? Hint


Question 6 of 10
6. AC Milan nearly became the fourth team to obtain the Champions League three times in a row, however lost to which team in the quarterfinals? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the referee of the final between Manchester United and Bayern Munich in the 1998-99 season? Hint


Question 8 of 10
8. Which player scored the decisive goal for Manchester United fans and the heart-breaking goal for the Bayern Munich fans in the 1999 Champions League final? Hint


Question 9 of 10
9. Which goalkeeper was the star of the 2005-06 UEFA Champions League season? Hint


Question 10 of 10
10. The first ever player to get sent off in a UEFA Champions League final was David Beckham at Manchester United?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 181: 8/10
Mar 10 2024 : Guest 79: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which club dominated the first era of the UEFA Champions League?

Answer: Real Madrid

The Champions League started in 1955 and Real Madrid dominated until 1960. After, Benfica took charge in 1961.
2. Which city hosted the first ever UEFA Champions League final?

Answer: Paris

Paris hosted the first ever UEFA Champions League final between Real Madrid and Stade de Reims-Champagne. The stadium was Parc des Princes in Paris. After that year, Madrid hosted the final in the Bernabeu.
3. Which Champions League final was the first ever to have an extra time?

Answer: Real Madrid vs AC Milan

Real Madrid vs AC Milan was the third Champions League final and the first to host an extra time. It finished 3-2 in extra time for Real Madrid.
4. During which final match did the Heysel tragedy occur?

Answer: Liverpool vs Juventus

The Heysel stadium disaster occurred due to football hooliganism and a wall collapsed. It was on May 29, 1985, between Liverpool and Juventus. 39 people were killed, mostly Italian Jventus fans. After that, Liverpool was banned from all European competitions for six years and other English clubs for five years. It has been called the darkest hour in the history of the UEFA competitions.
5. Which stadium hosted the final of when the Heysel tragedy occur?

Answer: Heysel Stadium

The Heysel Stadium in Brussels hosted the final of when the Heysel tragedy occurred. The match was Juventus vs Liverpool and saw Juventus winning 1-0.
6. AC Milan nearly became the fourth team to obtain the Champions League three times in a row, however lost to which team in the quarterfinals?

Answer: Marseille

AC Milan lost to Marseille in the quarterfinals 4-1. They didn't concede 3 of the 4 goals that Marseille got, however were given to Marseille because AC Milan refused to play after the thunder was finished as there were only 2 minutes of regular time left.
7. Who was the referee of the final between Manchester United and Bayern Munich in the 1998-99 season?

Answer: Pierluigi Collina

Pierluigi Collina, a very talented referee, was the referee of the match between Manchester United and Bayern Munich.
8. Which player scored the decisive goal for Manchester United fans and the heart-breaking goal for the Bayern Munich fans in the 1999 Champions League final?

Answer: Ole Gunner Soskjaer

Ole Gunner Soskjaer scored the goal for Manchester United to win the trophy in the last three minutes. It was regarded by the fans as the greatest three minutes in the Champions League history.
9. Which goalkeeper was the star of the 2005-06 UEFA Champions League season?

Answer: Jens Lehmann

Jens Lehmann from Arsenal survived until the final without conceding any goal. During the final, he was sent off and also became the first player to be sent off in a UEFA Champions League final.
10. The first ever player to get sent off in a UEFA Champions League final was David Beckham at Manchester United?

Answer: False

A very surprising statistic, nobody had ever got sent off in a Champions League final until the 2005-06 season when Jens Lehmann was sent off because of tackling a player.
Source: Author kaung30

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us