FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about High Schools of NBA Players
Quiz about High Schools of NBA Players

High Schools of NBA Players Trivia Quiz


Every zealot worth his/her salt knows most (if not all) of the colleges that prominent hoopsters have attended, but are you ready to challenge yourself and eventually become inducted into the ultimate echelon of the truly omniscient?

A multiple-choice quiz by omniscientfan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,305
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1639
- -
Question 1 of 10
1. What high school did Patrick Ewing graduate from? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Kevin Garnett complete his high school eligibility? Hint


Question 3 of 10
3. Shane Battier attended what high school? Hint


Question 4 of 10
4. What high school did Troy Hudson play for? Hint


Question 5 of 10
5. Bryce Drew attended what high school? Hint


Question 6 of 10
6. Adonal Foyle graduated from what high school? Hint


Question 7 of 10
7. What high school did Kobe Bryant lace up for? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Mateen Cleaves complete high school? Hint


Question 9 of 10
9. Richard Hamilton attended which high school prior to becoming a Husky champion? Hint


Question 10 of 10
10. Carlos Boozer attended what tundra-laden high school? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 23 2024 : Guest 174: 4/10
Mar 19 2024 : Guest 206: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What high school did Patrick Ewing graduate from?

Answer: Cambridge Rindge & Latin (MA)

Ewing was coached by noted chrome-dome Mike Jarvis in his formative years.
2. Where did Kevin Garnett complete his high school eligibility?

Answer: Farragut Academy (IL)

Garnett teamed with CBA bust Ronnie Fields on a tremendously potent Farragut squad.
3. Shane Battier attended what high school?

Answer: Detroit Country Day (MI)

Battier starred at the same high school where notorious walker (and free throw clanker), Chris Webber, rose to fame.
4. What high school did Troy Hudson play for?

Answer: Carbondale (IL)

Hudson stayed in his hometown to become a Southern Illinois Saluki.
5. Bryce Drew attended what high school?

Answer: Valparaiso (IN)

Drew will endure in tournament lore, for his buzzer beating dagger, against Mississippi, in the 1998 first round.
6. Adonal Foyle graduated from what high school?

Answer: Hamilton Central (NY)

He originally enrolled at Cardinal O'Hara, located in Philadelphia, before transferring to upstate New York, where he later dominated the Patriot League, at Colgate.
7. What high school did Kobe Bryant lace up for?

Answer: Lower Merion (PA)

After spending time as a youngster in Italy (his father was a pro baller, as well), Bryant moved to suburban Philly and promptly set many nets ablaze.
8. Where did Mateen Cleaves complete high school?

Answer: Flint Northern (MI)

Mateen teamed with his fellow Michigan State "Flintstones" (Charlie Bell and Morris Peterson), to emerge victorious in the 2000 tourney.
9. Richard Hamilton attended which high school prior to becoming a Husky champion?

Answer: Coatesville (PA)

Hamilton had the school scoring record, until current Seton Hall up-and-comer, John Allen, surpassed it.
10. Carlos Boozer attended what tundra-laden high school?

Answer: Juneau Douglas (AK)

Boozer followed Duke's Alaskan pipeline (Trajan Langdon was from Anchorage) to the Durham campus.
Source: Author omniscientfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us