FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hockey Volume 1
Quiz about Hockey Volume 1

Hockey Volume 1 Trivia Quiz


Just some general question on the greatest sport on Earth.

A multiple-choice quiz by mootoe. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. NHL Challenge

Author
mootoe
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,860
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1819
- -
Question 1 of 10
1. Who is the first goalie to ever record 20 or more shutouts in one season? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these players did not play in over 1500 regular season games in their career? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first player to score 60 times in one season? Hint


Question 4 of 10
4. Which player recorded 472 penalty minutes in a season? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following players was a 1st overall pick in an NHL entry draft? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first American born player to have a 100 point NHL season? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following has played in the playoffs the most years? Hint


Question 8 of 10
8. Which goalie played in an amazing 502 consecutive complete games?

Answer: (Two words or just surname. Played with Detroit and Chicago)
Question 9 of 10
9. Which player set the NHL record for goals in a game by netting 7? Hint


Question 10 of 10
10. Which former Calgary Flame set a record for points in a game by a goalie by recording three assists? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first goalie to ever record 20 or more shutouts in one season?

Answer: George Hainsworth

Goerge Hainworth recorded 22 shutouts in 1928-29. They played just 44 games back then. Esposito and Connell each had 15 in their best season, and Sawchuk's best was 12.
2. Which of these players did not play in over 1500 regular season games in their career?

Answer: Larry Robinson

Robinson retired after playing in 1384 games, Murphy, Bourque, and Francis, have all played over 1600 games.
3. Who was the first player to score 60 times in one season?

Answer: Phil Esposito

Phil ended up with 76 goals in 1970-1971.
4. Which player recorded 472 penalty minutes in a season?

Answer: Dave Schultz

As member of the Broad Street Bullies (Philadelphia Flyers) in 1974-1975, the Dave "Hammer" Schultz picked up 472 PIM.
5. Which of the following players was a 1st overall pick in an NHL entry draft?

Answer: Owen Nolan

Nolan was picked 1st overall in 1990 by the Quebec Nordiques, Pronger went 2nd in 1993 to Hartford, Yasin was 2nd in 1992 to Ottawa, and J.R. was 8th in 1988 by Chicago.
6. Who was the first American born player to have a 100 point NHL season?

Answer: Neal Broten

Neal scored 105 points in 85-86 with the Minnesota North Stars.
7. Which of the following has played in the playoffs the most years?

Answer: Ray Bourque

Ray Bourque has played in the playoffs 21 years.
8. Which goalie played in an amazing 502 consecutive complete games?

Answer: Glenn Hall

This is one record that will likely never be touched. Hall did not miss a start between 1955-56, to early in the 1962-63 season.
9. Which player set the NHL record for goals in a game by netting 7?

Answer: Joe Malone

Joe Malone of the Quebec Bulldogs scored 7 times on Jan. 31 1920. Later that season, Malone nearly repeated that feat with a 6 goal game on March 10. Syd Howe, Sittler, Berenson, Newsy Lalonde, Corb Denneny, and Cy Denneny are the only other players with a 6 goal game.
10. Which former Calgary Flame set a record for points in a game by a goalie by recording three assists?

Answer: Jeff Reese

Reese had his three assists in a 13-1 victory over the San Jose Sharks.
Source: Author mootoe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NHL Hockey Teasers Tough
2. Arena Nicknames and Players Tough
3. Time to Play Hockey Tough
4. Miscellaneous Hockey Tough
5. Hard Hockey Very Difficult
6. Mixed NHL Tough
7. Hockey Goons Tough
8. NHL Challenges Difficult
9. NHL Hockey Difficult
10. Real Hockey Difficult
11. The Puck Stops Here! Very Difficult
12. Ice Hockey Very Difficult

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us