FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hurling and Gaelic Football
Quiz about Hurling and Gaelic Football

Hurling and Gaelic Football Trivia Quiz


An introduction to the GAA's two biggest sports, hurling and Gaelic football, which are Ireland's national sports.

A multiple-choice quiz by tfc123. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other

Author
tfc123
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,588
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
495
Last 3 plays: Guest 212 (7/10), Guest 31 (7/10), Guest 188 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these Dublin stadiums is the headquarters of the GAA? Hint


Question 2 of 10
2. Which team won the All-Ireland Senior Hurling Championship in 2000? Hint


Question 3 of 10
3. Which team won the All-Ireland Senior Football Championship in 2000? Hint


Question 4 of 10
4. Which country do Ireland compete against in the International Rules Series, using Gaelic footballers?

Answer: (One Word, country)
Question 5 of 10
5. How long is a senior Inter-County Championship match in both hurling and Gaelic football? Hint


Question 6 of 10
6. How many points is a goal worth in both hurling and Gaelic football?

Answer: (Number)
Question 7 of 10
7. Which player won Hurler of the Year for 2000? Hint


Question 8 of 10
8. Which player won Footballer of the Year for 2000? Hint


Question 9 of 10
9. Which team won the National Hurling League in 1998? Hint


Question 10 of 10
10. And now a teaser ... By how many points did Crossmolina defeat Bellaghy in the All-Ireland Club SFC Semi-Final, played on Sunday 18th February, 2001?

Answer: (Number)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 08 2024 : Guest 212: 7/10
Feb 08 2024 : Guest 31: 7/10
Feb 08 2024 : Guest 188: 8/10
Feb 08 2024 : Guest 212: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these Dublin stadiums is the headquarters of the GAA?

Answer: Croke Park

The GAA named the ground Croke Park in honour of the association's first patron Archbishop Croke of Cashel.
2. Which team won the All-Ireland Senior Hurling Championship in 2000?

Answer: Kilkenny

They defeated Offaly by a score of 5-15 to 1-14.
3. Which team won the All-Ireland Senior Football Championship in 2000?

Answer: Kerry

They defeated Galway by a score of 0-17 to 1-10 after a replay. The first match was 0-14 to 0-14.
4. Which country do Ireland compete against in the International Rules Series, using Gaelic footballers?

Answer: Australia

5. How long is a senior Inter-County Championship match in both hurling and Gaelic football?

Answer: 70 mins

An ordinary club game is usually 60 mins long.
6. How many points is a goal worth in both hurling and Gaelic football?

Answer: 3

A goal is scored when the ball is played between the goalposts and under the crossbar. A point is over the crossbar.
7. Which player won Hurler of the Year for 2000?

Answer: D.J. Carey

He is a forward and plays for Kilkenny.
8. Which player won Footballer of the Year for 2000?

Answer: Seamus Moynihan

He is a defender and plays for Kerry.
9. Which team won the National Hurling League in 1998?

Answer: Cork

They defeated Waterford by a score of 2-14 to 0-13.
10. And now a teaser ... By how many points did Crossmolina defeat Bellaghy in the All-Ireland Club SFC Semi-Final, played on Sunday 18th February, 2001?

Answer: 4

They won with a score of 1-8 to 0-7, and will play Nemo Rangers in the final.
Source: Author tfc123

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us