FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jerome Bettis
Quiz about Jerome Bettis

Jerome Bettis Trivia Quiz


How well do you know Pittsburgh's star runningback?

A multiple-choice quiz by Maligo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Pittsburgh Steelers

Author
Maligo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,274
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2961
- -
Question 1 of 10
1. On what NFL team did Jerome Bettis play before being traded to the Steelers? Hint


Question 2 of 10
2. What was Bettis' nickname? Hint


Question 3 of 10
3. What is Bettis' passion outside of football? Hint


Question 4 of 10
4. What is Jerome Bettis' jersey number in Pittsburgh? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Jerome Bettis play his college football? Hint


Question 6 of 10
6. What is the first season that Jerome Bettis did not rush for 1000 yards? Hint


Question 7 of 10
7. What did the Steelers give up to acquire Jerome Bettis before the 1996 draft? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Bettis share his 1993 NFL Rookie of the Year award with? Hint


Question 9 of 10
9. Bettis signed a new contract with the Steelers in 2001. How many years is the deal for? Hint


Question 10 of 10
10. What fullback has led the way for Bettis on two different teams? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what NFL team did Jerome Bettis play before being traded to the Steelers?

Answer: Rams

Bettis was drafted by and played his first seasons with the Rams, before being dealt to Pittsburgh when the Rams drafted Lawrence Philips.
2. What was Bettis' nickname?

Answer: The Bus

Jerome Bettis has acquired the nickname 'The Bus' from Steelers' fans and opponents he runs over.
3. What is Bettis' passion outside of football?

Answer: Bowling

The whole Bettis family loves bowling. Jerome has even bowled a perfect game.
4. What is Jerome Bettis' jersey number in Pittsburgh?

Answer: 36

5. Where did Jerome Bettis play his college football?

Answer: Notre Dame

Bettis played for the Fighting Irish and shared a backfield with runner Reggie Brooks, who went on to a brief NFL career.
6. What is the first season that Jerome Bettis did not rush for 1000 yards?

Answer: 1995

1995 was his last year with the Rams and he rushed for just 637 yards after clearing 1000 yards in his first two seasons.
7. What did the Steelers give up to acquire Jerome Bettis before the 1996 draft?

Answer: 2nd round pick (1996) and a 4th round pick (1997)

Not a bad deal for a player who was Steelers' MVP his first two years with the team.
8. Who did Bettis share his 1993 NFL Rookie of the Year award with?

Answer: Rick Mirer

Rick Mirer was a teammate of Bettis' at Notre Dame.
9. Bettis signed a new contract with the Steelers in 2001. How many years is the deal for?

Answer: 6 years

The Steelers have locked up their star rusher for what might be the remainder of his career.
10. What fullback has led the way for Bettis on two different teams?

Answer: Tim Lester

Lester played fullback for both the Rams and the Steelers during Bettis' tenure with the team and was billed as the 'Bus driver' until he left the Steelers in 1998.
Source: Author Maligo

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us