FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Newcastle United FC History
Quiz about Newcastle United FC History

Newcastle United FC History Trivia Quiz


This is a quiz about the history of Newcastle United Football Club. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Newcastle United

Author
silverginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
125,734
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
600
Last 3 plays: Guest 147 (7/10), Guest 165 (10/10), Guest 82 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which year was the club formed? Hint


Question 2 of 10
2. Where did the club first play their home games? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the club's first manager in their history? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these is NOT a nickname given to the club? Hint


Question 5 of 10
5. How many times in the 20th century did Newcastle win the League title? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these players scored the most League goals for Newcastle? Hint


Question 7 of 10
7. When was the last time in the 20th century that Newcastle won the FA Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Newcastle beat 13-0 in 1946, to set a record for their biggest League victory? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these played the most League games for Newcastle? Hint


Question 10 of 10
10. Did Newcastle play in the inaugural FA Premiership season 1992-93?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 147: 7/10
May 17 2024 : Guest 165: 10/10
May 16 2024 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which year was the club formed?

Answer: 1881

Newcastle United were formed in 1881, and turned professional in 1889.
2. Where did the club first play their home games?

Answer: South Byker

Newcastle played at South Byker between 1881-86, followed by Chillingham Road until 1892, when they moved into St. James Park.
3. Who was the club's first manager in their history?

Answer: Frank Watt

Watt was manager between 1895-1930, followed by Cunningham (1930-35), Mather (1935-39), and Seymour was in the hot seat between 1939-47. Over the years, Newcastle have had some famous names as managers, including Ossie Ardiles, Kevin Keegan, Kenny Dalglish and Sir Bobby Robson.
4. Which of these is NOT a nickname given to the club?

Answer: Black & Whites

The nickname 'The Magpies' is because they play in black and white. The word 'Toon' comes from the Newcastle accent for the pronunciation of 'Town'.
5. How many times in the 20th century did Newcastle win the League title?

Answer: 4

Season 1904-05 saw the title come to Newcastle for the first time. They won it three more seasons in the 20th century after that, in 1906-07, 1908-09 and 1926-27.
6. Which of these players scored the most League goals for Newcastle?

Answer: Jackie Milburn

'Wor Jackie' Milburn scored 178 League goals for the club between 1946-57.
7. When was the last time in the 20th century that Newcastle won the FA Cup?

Answer: 1955

Newcastle first won the cup in 1910 with a 2-0 win over Barnsley. Then again in 1924 when they beat Aston Villa 2-0. 1932 was the next FA Cup with a 2-1 defeat of Arsenal. Three more cups in the 1950s followed, with Blackpool losing 2-0 in 1951, Arsenal 1-0 in 1952, and Manchester City 3-1 in 1955 (their 6th FA Cup win).
8. Who did Newcastle beat 13-0 in 1946, to set a record for their biggest League victory?

Answer: Newport County

The game took place on 5th October 1946, in a Division Two match.
9. Which of these played the most League games for Newcastle?

Answer: Jimmy Lawrence

Lawrence played 432 games for the club between 1904-22.
10. Did Newcastle play in the inaugural FA Premiership season 1992-93?

Answer: No

They played in Division One that season, but finished as champions and played in the Premiership the following season, in 1993-94 where they went on to finish an impressive 3rd, 7 points behind second placed Blackburn Rovers, and 15 behind champions Manchester United.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us