FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Newcastle United
Quiz about Newcastle United

Average Newcastle United Quiz | 10 Questions | Sports


A quiz about Newcastle United. Enjoy.

A multiple-choice quiz by Helo_King. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Newcastle United

Author
Helo_King
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,083
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
312
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Pantangiles (6/10), Guest 1 (7/10), Guest 165 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What year were Newcastle United founded? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Newcastle United's fifth manager? Hint


Question 3 of 10
3. Where did they play in 2010? Hint


Question 4 of 10
4. What was the capacity of their home park in 2010? Hint


Question 5 of 10
5. On what date was Chris Hughton sacked? Hint


Question 6 of 10
6. What club does Newcastle United have a rivalry with? Hint


Question 7 of 10
7. What were Newcastle United's original colors? Hint


Question 8 of 10
8. Who were they sponsored by from 1995 to 2000? Hint


Question 9 of 10
9. Who won the Golden Boot for Newcastle in 1997? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following is one of the team's nicknames? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Pantangiles: 6/10
Jun 08 2024 : Guest 1: 7/10
May 17 2024 : Guest 165: 9/10
May 17 2024 : Guest 185: 9/10
May 02 2024 : Guest 199: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year were Newcastle United founded?

Answer: 1892

Newcastle East End and Newcastle West End merged to one club.
2. Who was Newcastle United's fifth manager?

Answer: Doug Livingstone

He led the club from 1954-56.
3. Where did they play in 2010?

Answer: St. James Park

They have played at St. James Park since being founded. It is the oldest and largest football stadium in the North East of England.
4. What was the capacity of their home park in 2010?

Answer: 52,387

The stadium has gone through many renovations over the past.
5. On what date was Chris Hughton sacked?

Answer: December 2010

He was sacked after their 3-1 defeat to West Brom on December 6.
6. What club does Newcastle United have a rivalry with?

Answer: Sunderland

They have been rivals since 1898.
7. What were Newcastle United's original colors?

Answer: Red and White

They were originally red and white before changing to black and white.
8. Who were they sponsored by from 1995 to 2000?

Answer: Newcastle Brown Ale

All the other options have sponsored the team also.
9. Who won the Golden Boot for Newcastle in 1997?

Answer: Alan Shearer

Andy Cole had won the Golden Boot also in 1994.
10. Which of the following is one of the team's nicknames?

Answer: The Magpies

Their other nickname is The Toon.
Source: Author Helo_King

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us