FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Newcastle United For Fans
Quiz about Newcastle United For Fans

Newcastle United For Fans Trivia Quiz


This is a simple 10 question quiz on the history of Newcastle United FC.

A multiple-choice quiz by tlowen00r. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Newcastle United

Author
tlowen00r
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,022
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
732
Last 3 plays: Guest 31 (10/10), Guest 92 (9/10), Guest 165 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who defeated Newcastle United in the 1999 FA Cup Final? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Kevin Keegan take over from in 1992? Hint


Question 3 of 10
3. What was Newcastle United first called, when they were founded in 1892? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Faustino Asprilla play before his move to Newcastle United? Hint


Question 5 of 10
5. In what position did Newcastle United finish the 1995-96 season? Hint


Question 6 of 10
6. Sir Bobby Robson's first home game in charge was a victory for Newcastle United. What was the score? Hint


Question 7 of 10
7. Alan Shearer had played for three clubs including Newcastle United. What club did he play for before he moved to the North East? Hint


Question 8 of 10
8. Who took over management of Newcastle after Sir Bobby Robson? Hint


Question 9 of 10
9. How many times did Newcastle United win the FA Cup in the 1950s? Hint


Question 10 of 10
10. How many goals did Paul Gascoigne score for Newcastle United? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 31: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 92: 9/10
May 17 2024 : Guest 165: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who defeated Newcastle United in the 1999 FA Cup Final?

Answer: Manchester United

Newcastle lost 2-0. Teddy Sheringham scored the first in the 11th minute and Paul Scholes added the second in the 53rd minute. They added the FA Cup to their trophy collection for that year and went on to win an historic treble, winning the Premiership, the FA Cup and the Champions League.
2. Who did Kevin Keegan take over from in 1992?

Answer: Ossie Ardiles

Ossie Ardiles was manager of Newcastle for just one year from 1991-1992. He moved from Swindon Town to take over at Newcastle for Jim Smith. Though he was able to score lots of goals, he had trouble keeping it tight at the back and was in trouble of slipping into the old Third Division. Kevin Keegan was brought in to try to save the club in February 1992.
3. What was Newcastle United first called, when they were founded in 1892?

Answer: Newcastle East End

They changed their name in 1893 to Newcastle United Football Club.
4. Where did Faustino Asprilla play before his move to Newcastle United?

Answer: Parma

Asprilla made the move from Parma to Newcastle in February 1996. He made his debut against Middlesbrough. Keegan origanlly had no intention of playing Asprilla and he started him on the bench. With 20 minutes to go and 1-0 down, Keegan brought Asprilla on who completely turned the game around, claiming an assist for the first goal.
5. In what position did Newcastle United finish the 1995-96 season?

Answer: 2nd

The famous battle for the Premiership of the 1995-96 season was between Manchester United and Newcastle. At Christmas, Newcastle were 10 points clear at the top but through the rest of the season, Newcastle lost to Man United twice and were beaten in the end by four points.
6. Sir Bobby Robson's first home game in charge was a victory for Newcastle United. What was the score?

Answer: 8-0

The win was against Sheffield Wednesday on the 19th September 1999. The first goal was scored by Aaron Hughes after 11 minutes before a 12 minute hat-trick by Alan Shearer, scoring in the 30th, 33rd, and 42nd minute. Dyer scored one minute after the break and Gary Speed made it six in the 78th minute. Shearer netted two more in the 81st and 84th minute to make the final score 8-0.
Robson's first game in charge as manager was the week before, away at Chelsea (lost 0-1).
7. Alan Shearer had played for three clubs including Newcastle United. What club did he play for before he moved to the North East?

Answer: Blackburn Rovers

He made the transfer in July 1996. Shearer played first for Southampton before moving to Blackburn in 1992. He scored 43 goals for Southampton and 130 goals for Blackburn.
8. Who took over management of Newcastle after Sir Bobby Robson?

Answer: Graeme Souness

Bobby Robson took over management of Newcastle in 2nd September 1999 having an impressive CV. Previous clubs included Barcelona, PSV Eindhoven, FC Porto, Sporting Lisbon, and perhaps most famous, England. Though Sir Bobby did not win anything at Newcastle, his time at Newcastle was considered a success compared to the previous manager, Ruud Gullit.

He left Newcastle on 30th August 2004 and Graeme Souness was brought in on 13th September.
9. How many times did Newcastle United win the FA Cup in the 1950s?

Answer: 3

They won it all in 1951, 1952, and 1955. In 1951, Newcastle beat Blackpool 2-0 with both goals coming from Jackie Milburn. In 1952, Newcastle ran out 1-0 winners over Arsenal with the winning goal from Robledo. The last FA Cup win of the decade was in 1955. Newcastle won 3-1 against Manchester City with the goals coming from Hannah, Milburn, and Mitchell.
10. How many goals did Paul Gascoigne score for Newcastle United?

Answer: 10

Gascoigne signed for Newcastle in 1980 and made his first team debut in April 1985 under manager Jack Charlton. However in 1988, Newcastle were struggling and Gascoigne was signed by Tottenham Hotspur. He played 99 games for Newcastle.
Source: Author tlowen00r

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us