FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about QPR Season 201011
Quiz about QPR Season 201011

QPR Season 2010-11 Trivia Quiz


A quiz about Queens Park Rangers (QPR) in season 2010-11.

A multiple-choice quiz by superhooppete. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Queens Park Rangers

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,888
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
174
- -
Question 1 of 10
1. QPR played in the Football League Championship during season 2010-11. In which position did QPR finish the season? Hint


Question 2 of 10
2. How many appearances did mid-field general Shaun Derry make? Hint


Question 3 of 10
3. How many goals did captain Adel Taarabt score in the season? Hint


Question 4 of 10
4. How many red cards did Matt Connolly receive during the season? Hint


Question 5 of 10
5. Against which team did QPR record their highest home attendance of the season? Hint


Question 6 of 10
6. How many clean sheets did QPR keep during the season? Hint


Question 7 of 10
7. How many goals did QPR concede in the season, giving them the best defence in the Championship? Hint


Question 8 of 10
8. Against which Premiership club did Jamie Mackie break his leg in the FA Cup 3rd round? Hint


Question 9 of 10
9. QPR were knocked out of the Carling Cup by which lower league club? Hint


Question 10 of 10
10. Which player was at the centre of alleged transfer rules and regulations irregularities? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. QPR played in the Football League Championship during season 2010-11. In which position did QPR finish the season?

Answer: 1st

QPR were a foundation member of the Premiership in 1992 (finishing 5th making them the top London club), but were relegated in 1996. Their exile from the Premiership saw them drop down two divisions; they were promoted in 2nd place behind Plymouth Argyle from League One to the Championship in 2004, and then to the Premiership in 2011 after a 15 year absence.
QPR were last promoted to the top tier in 1983; when they won the (then) Division Two title.
2. How many appearances did mid-field general Shaun Derry make?

Answer: 45

There were 46 leauge games of which he made 45 appearances. He also made 2 appearances in Cup Competitions: one appearance in the Carling Cup v Port Vale and once in the FA Cup v Blackburn Rovers.
3. How many goals did captain Adel Taarabt score in the season?

Answer: 19

He scored 19 goals in 43 appearances. Adel was also voted Championship player of the year. Heidar Helguson was the second highest scorer with a total of 13 goals.
Shane Long of Reading scored the most goals in the championship with 24.
4. How many red cards did Matt Connolly receive during the season?

Answer: 2

In 33 appearances he received 2 red cards; the most send offs for a QPR player during the season. No one else in the Championship received more than two red cards in the season. The most disciplined player of the season was Bradley Johnson of Leeds with 13 yellow and 1 red card.
5. Against which team did QPR record their highest home attendance of the season?

Answer: Leeds United

This was the last game of the season on 7th May 2011; the attendance was 18,234. It was a big match as Leeds needed to win by a major score, and hope that Nottingham Forest lost at Crystal Palace, to reach the play off finals.
Leeds did win 2-1 but Nottingham Forest also won 3-0, so keeping Leeds out of the play-offs. The lowest home attendance for QPR was 12,046 against Scunthorpe United on 21st August 2010. QPR lost the game 2-1 but had already won the title a week earlier (with a game to spare).
6. How many clean sheets did QPR keep during the season?

Answer: 25

Paddy Kenny was in goal for 44 of the seasons 46 games breaking the clubs record for clean sheets. The club record was previously held by Phil Parkes during the 1971-72 season with a total of 22. QPR fell one short of the all-time record for the second tier of English Football; held by Sunderland with a total of 26 clean sheets from 46 games in the 1995-96 season.
7. How many goals did QPR concede in the season, giving them the best defence in the Championship?

Answer: 32

QPR only conceded 32 goals; the next best was Swansea City with 42 (they won the play-off final and were also promoted to the FA Premier League). The worst defence was Scunthorpe United, who conceded 87 goals; they finished last and were relegated to League One.
8. Against which Premiership club did Jamie Mackie break his leg in the FA Cup 3rd round?

Answer: Blackburn Rovers

The game was played at Ewood Park (away to Blackburn Rovers) on 8th January 2011. Jamie Mackie broke his leg in this game, thus ending his season. The game ended 1-0 to Blackburn with the winner scored by Junior Hoilett in the 77th minute. Blackburn went to Aston Villa (another Premiership club) in the next round, and lost 3-1.
9. QPR were knocked out of the Carling Cup by which lower league club?

Answer: Port Vale

Fourth-tier side Port Vale (playing in League Two) won 3-1 at Loftus Road on the 8th August 2010. They were knocked out of the tournament in the next round playing away to Fulham losing 6-0.
10. Which player was at the centre of alleged transfer rules and regulations irregularities?

Answer: Alejandro Faurlin

The FA charged QPR with breaking third party rules over Alejandro Faurlin's transfer during the summer of 2009 from Argentine 2nd division club Cordoba.
It was alleged that the fee of 3.5 million was paid to a third party agent instead of the club which is against regulations set by the FA. The club could have been deducted points if found guilty; they were informed, just 2 hours before the last game of the season, that they would face no punishment.
Source: Author superhooppete

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us