FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Running
Quiz about Running

Running Trivia Quiz


This Quiz is about running. Not very many people know about running. So if you have the guts to take this quiz go for it I dare you!

A multiple-choice quiz by kraziekat. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Track & Field

Author
kraziekat
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,371
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2047
Last 3 plays: Guest 108 (8/10), Guest 73 (8/10), Guest 49 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Running is a non-contact sport?


Question 2 of 10
2. What type of shoes are worn for running track or cross-country? Hint


Question 3 of 10
3. How many laps around a 400m track is a 3000m race? Hint


Question 4 of 10
4. What does it mean in running if you got 'spiked'? Hint


Question 5 of 10
5. What are the 5 S's (the five esses) of running? Hint


Question 6 of 10
6. Carbohydrates are not healthy for you the night before a race?


Question 7 of 10
7. What do most coaches suggest you should eat in the morning before a race? Hint


Question 8 of 10
8. For someone who is just starting out, and who hasn't run before; is it good to do a really long run so you can 'see how it feels'?


Question 9 of 10
9. What does RICE mean as in running terms (it's for injuries)? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these sports is an individual event, almost like running? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 108: 8/10
May 18 2024 : Guest 73: 8/10
May 18 2024 : Guest 49: 7/10
May 10 2024 : Guest 117: 7/10
May 07 2024 : Guest 136: 9/10
May 07 2024 : Guest 5: 9/10
May 02 2024 : Guest 223: 6/10
Apr 29 2024 : AndySed: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 49: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Running is a non-contact sport?

Answer: Yes

Running is a non-contact sport. Personally I think it should be some contact because you can get pushed over etc.
2. What type of shoes are worn for running track or cross-country?

Answer: Racers-flats

Racers come in all shapes, sizes and colors. There are diferent 'racers' for different track events. For instance they are shaped differently depending on what event you do.
3. How many laps around a 400m track is a 3000m race?

Answer: seven and a half

The 3000m is a ladies track event.
4. What does it mean in running if you got 'spiked'?

Answer: Another person cut you with his spikes

When you get spiked it hurts. It usally happens in a very important race when the competition level is turned way up.
5. What are the 5 S's (the five esses) of running?

Answer: Stamina, Speed, Strength, Skill, Spirit

The best 's' of all is Spirit.
6. Carbohydrates are not healthy for you the night before a race?

Answer: False

They actually give you energy.
7. What do most coaches suggest you should eat in the morning before a race?

Answer: Bagels, Toast, and Juice

You have to have a light breakfast before you run to power the machine up but too much fat like eggs and bacon aren't good before you race.
8. For someone who is just starting out, and who hasn't run before; is it good to do a really long run so you can 'see how it feels'?

Answer: No

You should gradaually work up your mileage. Doing a really long run your first couple of times isn't very healthy. You have to condition yourself first.
9. What does RICE mean as in running terms (it's for injuries)?

Answer: Rest, Ice, Compression, Elevation

RICE is for when you have an injury. You should follow these steps.
10. Which of these sports is an individual event, almost like running?

Answer: Swimming

When you swim you have to condition, train using mileage, and swimming is an individual event.
Source: Author kraziekat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Young, Gifted, and Black Average
2. Track and Field Average
3. Track and Field Difficult
4. World Records from 1950 Difficult
5. Going The Extra Mile Tough
6. Javelin Knowledge Difficult
7. Track and Field Throws Very Difficult
8. And Then You Run Average
9. My Sporting Memories! Average
10. Female Athletes Difficult
11. Jump Jump Jump - The Triple Jump Average
12. Track and Field Athletes Easier

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us