FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Mariners
Quiz about Seattle Mariners

The Ultimate Seattle Mariners Quiz | MLB Teams


This is a general Q&A about the Mariners.

A multiple-choice quiz by PFecho. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
PFecho
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,841
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
675
- -
Question 1 of 10
1. Which team did Mariner's Manager Bob Melvin work for, before coming to the Mariners? Hint


Question 2 of 10
2. Which player did the Mariners trade away to get left fielder, Jay Buhner from the Yankees? Hint


Question 3 of 10
3. Which right handed pitcher did the Mariners pick up in the 1998 Randy Johnson trade? Hint


Question 4 of 10
4. In 1989, from which team did the Mariners aquire Randy Johnson? Hint


Question 5 of 10
5. In what year was Ken Griffey Jr. drafted by the Mariners? Hint


Question 6 of 10
6. What college did Mariner first baseman John Olerud attend? Hint


Question 7 of 10
7. The Mariners made their first playoff appearance in 1995?


Question 8 of 10
8. When did the Mariners have their first winning season? Hint


Question 9 of 10
9. Who recorded the first no-hitter for the Mariners? Hint


Question 10 of 10
10. How many homeruns did Ken Griffey Jr hit as a Mariner? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team did Mariner's Manager Bob Melvin work for, before coming to the Mariners?

Answer: Arizona Diamondbacks

Bob Melvin was an assistant coach with the Diamondbacks. This was his first stint as a Manager.
2. Which player did the Mariners trade away to get left fielder, Jay Buhner from the Yankees?

Answer: Ken Phelps

In 1988, the Mariners traded DH Ken Phelps for a young OF Jay Buhner. This was widely considered the worst trade in Yankee history.
3. Which right handed pitcher did the Mariners pick up in the 1998 Randy Johnson trade?

Answer: Freddy Garcia

Freddy came over from the Houston Astros as a un-proven Rookie in the Oct 1, 1998, trade with the Mariners. The Mariners sent Randy Johnson to the Houston Astros in return for Freddy Garcia, SS Carlos Guillen, and LHP John Halama.
4. In 1989, from which team did the Mariners aquire Randy Johnson?

Answer: Montreal Expos

After spending a year and a half in Montreal, Randy Johnson was aquired by the Mariners in 1989 in a blockbuster trade, sending Randy, P Brian Holman, and P Gene Harris to the Mariners for P Mark Langston and P Mike Campbell. He made his first appearance as a Mariner May 30th 1989 and got the win against the Yankees 3-2.
5. In what year was Ken Griffey Jr. drafted by the Mariners?

Answer: 1987

The Mariners drafted Ken Griffey Jr. straight out of High School in the 1987 MLB draft. He was the number one pick overall.
6. What college did Mariner first baseman John Olerud attend?

Answer: Washington State

John Olerud has been a Mariner since the 1999 season. Before that he spent 3 years as a Met and 8 years as a BlueJay. He was drafted out of Washington State in 1989.
7. The Mariners made their first playoff appearance in 1995?

Answer: True

The Mariners made their first playoff appearance in 1995 after a one game tie-breaking playoff against the Angels. They beat the Yankees in the Division Series 3-2, then lost to the Indians 4-2 in the AL Championship.
8. When did the Mariners have their first winning season?

Answer: 1991

They finished with a record of 83-79.
9. Who recorded the first no-hitter for the Mariners?

Answer: Randy Johnson

Randy beat the Tigers in 1990 with his first no-hitter.
10. How many homeruns did Ken Griffey Jr hit as a Mariner?

Answer: 398

Griffey hit a total of 398 as a Mariner from 1989 to 1999. As a Cincinatti Red, he has a total of 83 homeruns for a grand total of 481 homers.
Source: Author PFecho

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us