FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Ms College Years
Quiz about Seattle Ms College Years

Seattle M's: College Years Trivia Quiz


This quiz will test your knowledge about which colleges that Seattle Mariners players, past and present attended.

A multiple-choice quiz by twiley. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
twiley
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,397
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
340
- -
Question 1 of 10
1. I'm a member of the first three-generation family in MLB history. I played at USC before playing with the M's. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. As a pitcher, I was 15-0 with a 2.49 ERA and 113 strikeouts in 122.2 innings in one season during college. I set career offensive records for average, hits, home runs, total bases, and slugging percentage during my college career at Washington State. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. At Saint Joseph's, I set several single season records with 16 wins, a 1.99 ERA, and 90 K for my college. I had my jersey retired (No. 10), and was one of three inductees in first class of my college's Baseball Hall of Fame and the first ever retired number. My father-in-law was a famous basketball coach, and was an analyst from ESPN. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. I was a business management major and honored as Pac-10 Player of the Year in 1999, and named first-team All-American by Baseball America. I was drafted out of high school in the eighth round of the 1996 draft by Seattle, but chose to accept a scholarship at Arizona State. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. I majored in mechanical engineering. My teammates included MLB players Brent Gates and Denny Neagle. I was co-captain and a first team All-America selection in 1990 for Minnesota. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. I attended USC on a baseball/basketball scholarship, but I concentrated solely on baseball after my sophomore season. I was a college teammate with this "bash brother". Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. I set career records in BA (.398), HR (54), RBI (222), and was an Academic All-American as well at Tampa. I was also a Division II All-American three times. I led the 1988 United States baseball team to the Gold medal in the Summer Olympics in Seoul, South Korea. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. At Washington State, I pitched three seasons and was named a 1st-team All-American by the American Baseball Coaches Association, and a 3rd-team choice by Baseball America in 1990. I was a member of Team USA in the summer of 1990, pitching a three-hit shutout vs. the Cuban National team. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. I graduated from the University of Southern California in 1992 with a degree in communications. I was a two-time All-Pac 10 selection in baseball, pitched and played infield. Who am I? Hint


Question 10 of 10
10. I didn't attend college. While most players my age were in class, I was playing for the M's. I was the first Mariner to ever hit 398 career home runs. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 45: 7/10
Mar 31 2024 : DTSchultz85: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I'm a member of the first three-generation family in MLB history. I played at USC before playing with the M's. Who am I?

Answer: Bret Boone

Bret Boone's grandfather Ray, was an All-Star infielder during a 13-year MLB career 1948-60. His dad Bob, caught more games than any catcher in MLB history (a mark later broken by Carlton Fisk) during his 19-year career. His brother Aaron played for the Yankees, while his younger brother Matthew was an infielder in the Tigers' organization.
2. As a pitcher, I was 15-0 with a 2.49 ERA and 113 strikeouts in 122.2 innings in one season during college. I set career offensive records for average, hits, home runs, total bases, and slugging percentage during my college career at Washington State. Who am I?

Answer: John Olerud

He was voted Baseball America's NCAA Player of the Year for the 1987-1988 season. That year he hit .464 in 66 games with 21 doubles, 23 home runs, and 80-plus RBI as a pitcher that season. He was 15-0 with a 2.49 ERA and 113 strikeouts in 122.2 innings.
3. At Saint Joseph's, I set several single season records with 16 wins, a 1.99 ERA, and 90 K for my college. I had my jersey retired (No. 10), and was one of three inductees in first class of my college's Baseball Hall of Fame and the first ever retired number. My father-in-law was a famous basketball coach, and was an analyst from ESPN. Who am I?

Answer: Jamie Moyer

Jamie Moyer's father-in-saw is Digger Phelps, who coached at Notre Dame's form 1971-1991. He founded the Moyer Foundation with wife Karen benefiting children's charities. He hosted the Jamie Moyer Bowling Tournament for charity. He was also an active supporter of the Fred Hutchinson Cancer Research Center, Life Center Northwest, Refuse to Abuse, Hospice, and Mariners Care.
4. I was a business management major and honored as Pac-10 Player of the Year in 1999, and named first-team All-American by Baseball America. I was drafted out of high school in the eighth round of the 1996 draft by Seattle, but chose to accept a scholarship at Arizona State. Who am I?

Answer: Willie Bloomquist

Willie Bloomquist graduated from South Kitsap High School in Port Orchard in 1996. He was all-state and all-league MVP in baseball.
5. I majored in mechanical engineering. My teammates included MLB players Brent Gates and Denny Neagle. I was co-captain and a first team All-America selection in 1990 for Minnesota. Who am I?

Answer: Dan Wilson

Dan Wilson was a member of the Barrington, IL Little League team that finished third in the Little League World Series; lost to the 1981 Tampa team that featured Gary Sheffield. He was the winning pitcher in the third-place game. He graduated from Barrington HS in 1987.

He earned all-state honors three times as a goalie in hockey, and twice as a pitcher and a catcher in baseball. He also quarterbacked the football team.
6. I attended USC on a baseball/basketball scholarship, but I concentrated solely on baseball after my sophomore season. I was a college teammate with this "bash brother". Who am I?

Answer: Randy Johnson

Randy Johnson made a cameo appearance in the baseball movie, "Little Big League". He was honored in 2000 as the inaugural winner of the Warren Spahn Award, as the most outstanding lefthanded pitcher in the majors.
7. I set career records in BA (.398), HR (54), RBI (222), and was an Academic All-American as well at Tampa. I was also a Division II All-American three times. I led the 1988 United States baseball team to the Gold medal in the Summer Olympics in Seoul, South Korea. Who am I?

Answer: Tino Martinez

Tino Martinez led Tampa Catholic H.S. to the Florida State Championship in 1982, and took Jefferson H.S. (Tampa) to the state finals in 1985. I was the recipient of the New York Press Photographers' annual "Good Guy" Award in 1997. Tino was inducted into the Sunshine State Conference Hall of Fame in 1998 for his outstanding play at the University of Tampa.
8. At Washington State, I pitched three seasons and was named a 1st-team All-American by the American Baseball Coaches Association, and a 3rd-team choice by Baseball America in 1990. I was a member of Team USA in the summer of 1990, pitching a three-hit shutout vs. the Cuban National team. Who am I?

Answer: Aaron Sele

Aaron Sele graduated from North Kitsap HS in Poulsbo, WA., in 1988.
9. I graduated from the University of Southern California in 1992 with a degree in communications. I was a two-time All-Pac 10 selection in baseball, pitched and played infield. Who am I?

Answer: Jeff Cirillo

Jeff Cirillo was originally drafted in the 37th round of the 1987 June draft by the Chicago Cubs, but did not sign. He graduated from Providence High School in Burbank, Calif. in 1987, where he lettered in baseball and basketball.
10. I didn't attend college. While most players my age were in class, I was playing for the M's. I was the first Mariner to ever hit 398 career home runs. Who am I?

Answer: Ken Griffey Jr

In 1987, Ken Griffey Jr graduated from Cincinnati's Moeller High School, where he played football for 3 years and baseball for 4 years. He was named his league's Player of the Year in 1986 and 1987.
Source: Author twiley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us