FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Mariners History
Quiz about Seattle Mariners History

Seattle Mariners History Trivia Quiz


This is a quiz of my hometown baseball team, the Seattle Mariners. See if you know about their history.

A multiple-choice quiz by gipdef. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
gipdef
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,219
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
708
Last 3 plays: Guest 45 (9/10), Guest 168 (10/10), Guest 73 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which former Mariner player's relative, threw the first pitch in Mariner history? Hint


Question 2 of 10
2. Who won the Rookie of the Year award for the Mariners in 1984? Hint


Question 3 of 10
3. In the 1995 season, who hit the double to score Ken Griffey Jr. in the first round of the playoffs? Hint


Question 4 of 10
4. Who pitched the Mariner's first no-hitter? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first Mariner pitcher to win the Rookie of the Year? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first Hall of Fame inductee that played for the Mariners? Hint


Question 7 of 10
7. Ichiro Suzuki is the only MVP in Mariner history?


Question 8 of 10
8. How many Gold Gloves did Griffey win for the Mariners? Hint


Question 9 of 10
9. What year did the Mariners host their first All-Star game? Hint


Question 10 of 10
10. What year did the Mariners win 116 games, breaking the American League record? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 45: 9/10
Mar 14 2024 : Guest 168: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 73: 7/10
Mar 11 2024 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which former Mariner player's relative, threw the first pitch in Mariner history?

Answer: David Segui

Diego Segui threw the first pitch in Mariner history in 1977. It was a strike. They went on to lose the game though, 7-0. They finished that season 64-98.
2. Who won the Rookie of the Year award for the Mariners in 1984?

Answer: Alvin Davis

Davis was the first to win the award for the Mariners. He batted .284, 27 home runs, and 116 RBI. He was also named to the All-Star team that year.
3. In the 1995 season, who hit the double to score Ken Griffey Jr. in the first round of the playoffs?

Answer: Edgar Martinez

Edgar hit his double and scored Griffey to put them into the ALCS, beating the Yankees. They overcame a 5-4 deficit in the 11th inning to win 6-5.
4. Who pitched the Mariner's first no-hitter?

Answer: Randy Johnson

Randy pitched the club's first no-hitter on June 2, 1990, with six walks and 136 pitches, beating the Detroit Tigers.
5. Who was the first Mariner pitcher to win the Rookie of the Year?

Answer: Kazuhiro Sasaki

He led Japan in saves for many years before coming to America. He won the award in 2000 with 37 saves beating out Terence Long 104-83.
6. Who was the first Hall of Fame inductee that played for the Mariners?

Answer: Gaylord Perry

Gaylord got his 300th win in the short time that he played for the Mariners. He played very little for them, but he is their only Hall of Fame inductee.
7. Ichiro Suzuki is the only MVP in Mariner history?

Answer: False

Ken Griffey Jr. won the award in 1997 and Ichiro won in 2001.
8. How many Gold Gloves did Griffey win for the Mariners?

Answer: 10

He won from 1990-1999. He was the only Mariner Gold Glover for the Mariners for most of the 10 years.
9. What year did the Mariners host their first All-Star game?

Answer: 1979

First baseman Bruce Bochte was the only member of the team from the Mariners. It was in the Kingdome.
10. What year did the Mariners win 116 games, breaking the American League record?

Answer: 2001

During that year, Ichiro won MVP and Rookie of the Year, Piniella won Manager of the Year, and Gillick won Executive of the Year. They did not make it to the World Series, as they lost to the Yankees in the ALCS in five games.
Source: Author gipdef

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us