FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mariner Mania
Quiz about Mariner Mania

Mariner Mania Trivia Quiz


A quiz about my favorite Major League Baseball Team: the Seattle Mariners.

A multiple-choice quiz by robbyroo72. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
robbyroo72
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
188,403
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
495
- -
Question 1 of 10
1. During the 2003 season, the Seattle Mariners used only five starting pitchers in their rotation.


Question 2 of 10
2. Which jersey number did Ken Griffey, Jr. wear while with the Seattle Mariners? Hint


Question 3 of 10
3. In 1995, which team did Seattle beat in a one-game playoff to determine the American League Western Division Champion? Hint


Question 4 of 10
4. What position did Edgar Martinez originally play before becoming the team's full-time Designated Hitter? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first Manager in Mariners history? Hint


Question 6 of 10
6. Which Mariners starting Pitcher was the key figure in the 1989 trade that brought Randy Johnson and three others to Seattle from Montreal? Hint


Question 7 of 10
7. Which Mariner Broadcaster coined the phrase, "My Oh My"? Hint


Question 8 of 10
8. Which Mariners pitcher threw the first No-Hitter in franchise history? Hint


Question 9 of 10
9. At the 1998 Trade Deadline, to which team the Mariners trade Randy Johnson? Hint


Question 10 of 10
10. In Game 5 of the American League Divisional Series in 1995, who hit the double down the left field line that allowed Ken Griffey, Jr. to score from first base? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the 2003 season, the Seattle Mariners used only five starting pitchers in their rotation.

Answer: True

Freddy Garcia, Jamie Moyer, Joel Piniero, Ryan Franklin, and Gil Meche, combined to start all 162 games during the 2003 season.
2. Which jersey number did Ken Griffey, Jr. wear while with the Seattle Mariners?

Answer: 24

Ken wore #24 during his 10 seasons with the Mariners (1989 to 1998). When he was traded to Cincinnati, he was forced to wear #30, his dad's old jersey, because #24 was retired previously by Tony Perez. Edgar Martinez has worn #11 since he made the Mariners roster in 1986. The #19 belonged to Jay Buhner for thirteen of his fourteen years in a Mariners uniform.
3. In 1995, which team did Seattle beat in a one-game playoff to determine the American League Western Division Champion?

Answer: California Angels

Seattle came from 13 games down in early August, 1995 to tie the California Angels and force a one-game playoff at the Kingdome in Seattle.
4. What position did Edgar Martinez originally play before becoming the team's full-time Designated Hitter?

Answer: Third Base

Edgar was the Third Baseman for Seattle until a series injuries relegated him the Designated Hitter role. From time to time, the Mariners do use Edgar Martinez as a First Baseman.
5. Who was the first Manager in Mariners history?

Answer: Darrell Johnson

Johnson managed the Mariners from 1977 until 1980 when he was fired. Maury Wills subsequently replaced him.
6. Which Mariners starting Pitcher was the key figure in the 1989 trade that brought Randy Johnson and three others to Seattle from Montreal?

Answer: Mark Langston

Mark Langston's contract was due to expire at the end of the 1989 season, so the Mariners traded him a month before the trading deadline.
7. Which Mariner Broadcaster coined the phrase, "My Oh My"?

Answer: Dave Niehaus

Dave Niehaus has been saying "My Oh My" since the Mariners played their first game back in 1977.
8. Which Mariners pitcher threw the first No-Hitter in franchise history?

Answer: Randy Johnson

Johnson threw the No-Hitter against the Detroit Tigers in June, 1990. Neither Mark Langston nor Jamie Moyer pitched a No-Hitter as a Mariner. Chris Bosio threw the second no hitter in Mariners history, in April 1993.
9. At the 1998 Trade Deadline, to which team the Mariners trade Randy Johnson?

Answer: Houston Astros

Johnson was traded to Houston for John Halama, Carlos Guillen, and Freddy Garcia.
10. In Game 5 of the American League Divisional Series in 1995, who hit the double down the left field line that allowed Ken Griffey, Jr. to score from first base?

Answer: Edgar Martinez

Edgar hit the double down the left field line. Today, in Seattle sports history, that hit is affectionately referred to as "The Double."
Source: Author robbyroo72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us