FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2001 Seattle Mariners
Quiz about 2001 Seattle Mariners

10 Questions: 2001 Seattle Mariners Multiple Choice Quiz | Sports


Arguably one of the best teams of all-time, the 2001 Seattle Mariners set an American League single season record for wins, and many other team records with a record of 116-46.

A multiple-choice quiz by Raiderfan_15. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
Raiderfan_15
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
285,576
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
286
- -
Question 1 of 10
1. The Mariners came from behind in their season opener at home to win 5-4 against which team? Hint


Question 2 of 10
2. The Mariners were swept only one time all season.


Question 3 of 10
3. Seattle had the best team batting average in Major League baseball in the season.


Question 4 of 10
4. How many major awards did Ichiro Suzuki win in the season? Hint


Question 5 of 10
5. Where was the 2001 All-Star game held? Hint


Question 6 of 10
6. How many Mariner players were selected to the AL team in the 2001 All-Star Game? Hint


Question 7 of 10
7. Freddy Garcia led the Mariners in wins with 20.


Question 8 of 10
8. On August 5, 2001, the Mariners led this team 14-2 going into the bottom of the 7th inning. The Mariners eventually blew the lead and lost the game 15-14. Which team did they lose to? Hint


Question 9 of 10
9. What team did the Mariners play in the AL Divisional Series in 2001? Hint


Question 10 of 10
10. Seattle lost to New York in the AL Championship Series. What was the series score? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Mariners came from behind in their season opener at home to win 5-4 against which team?

Answer: Oakland Athletics

The A's led the Mariners 4-1 going into the bottom of the 4th inning but Seattle came roaring back, and eventually scored the winning run in the bottom of the 8th from first baseman Jon Olereud. Arthur Rhodes got the win and Kazhuhiro Sazaki got his 1st save of the season.
2. The Mariners were swept only one time all season.

Answer: True

The Mariners were only swept 1 time during the 2001 campaign. They lost 3 straight to the Oakland A's from September 21 to September 23, 2001.
3. Seattle had the best team batting average in Major League baseball in the season.

Answer: True

Seattle led the majors in team batting average with .288. 4 out of the 9 batters in the starting lineup batted .300 or above.
4. How many major awards did Ichiro Suzuki win in the season?

Answer: 4

In his rookie season, Ichiro won 4 major league awards. He won AL MVP, AL Rookie of the Year, an AL Gold Glove, and an AL Silver Slugger award.
5. Where was the 2001 All-Star game held?

Answer: Safeco Field - Seattle

The game was held at Safeco Field in Seattle in July of 2001. The American League won by a score of 4-1. Cal Ripken Jr. won game MVP.
6. How many Mariner players were selected to the AL team in the 2001 All-Star Game?

Answer: 8

Four of them started. These players included Edgar Martinez (DH), Ichiro (RF), Bret Boone (2B) and Jon Olereud (1B). The rest included Freddy Garcia (SP), Jeff Nelson (RP), Kazuhiro Sazaki (CL), and reserve OF Mike Cameron. Garcia got the win and Sazaki got the save.
7. Freddy Garcia led the Mariners in wins with 20.

Answer: False

Jamie Moyer actually had the most wins in the starting 5 rotation for the Mariners. He led the team with a record of 20-6. Garcia finished 2nd with 18 wins.
8. On August 5, 2001, the Mariners led this team 14-2 going into the bottom of the 7th inning. The Mariners eventually blew the lead and lost the game 15-14. Which team did they lose to?

Answer: Cleveland Indians

This is one of the most embarrassing losses in Mariners history. The Indians scored a total of 12 runs in the seventh, eighth, and ninth inning to tie it. Cleveland won it in 11 innings.
9. What team did the Mariners play in the AL Divisional Series in 2001?

Answer: Cleveland Indians

They eventually beat the Indians 3 games to 2 in the first round of the playoffs.
10. Seattle lost to New York in the AL Championship Series. What was the series score?

Answer: Yankees, four games to one

The Mariners won only one game against the Yankees in the Championship Series. A very disappointing ending for a team with the best record in baseball. The Yankees out-scored the Mariners, 25-22.
Source: Author Raiderfan_15

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us