FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Those Great Seattle Mariners
Quiz about Those Great Seattle Mariners

Those Great Seattle Mariners Trivia Quiz


This quiz is about Mariners past and present.

A multiple-choice quiz by operafan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
operafan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,383
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1220
Last 3 plays: Guest 168 (9/10), Guest 169 (8/10), Guest 24 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Mariner to win Rookie of the Year? Hint


Question 2 of 10
2. In what year did the Mariners begin play at Safeco Field? Hint


Question 3 of 10
3. Who threw the Mariners first no-hitter? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first Mariner to hit for the cycle? Hint


Question 5 of 10
5. Which Mariners made the final out for Chris Bosio's no-hitter in 1993? Hint


Question 6 of 10
6. Which Mariner's pitcher won the American League ERA title in 2001? Hint


Question 7 of 10
7. The Mariners hosted the 2001 All-Star Game at Safeco Field. How many Mariners were elected to or selected to the 2001 American League All- Star Team? Hint


Question 8 of 10
8. When did Mariners Manager Lou Piniella first join the team? Hint


Question 9 of 10
9. How many victories did the amazing 2001 Mariners have, tying the 1906 Cubs for the most wins in a single major league season? Hint


Question 10 of 10
10. Which Mariner had the game winning hit in Game 5 of the 1995 Division Series against the New York Yankees? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 14 2024 : Guest 168: 9/10
Mar 12 2024 : Guest 169: 8/10
Mar 11 2024 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Mariner to win Rookie of the Year?

Answer: Alvin Davis

Alvin Davis won the ROY in 1984. Actually neither Griffey nor Rodriguez were eligible or they almost surely would have won also.
2. In what year did the Mariners begin play at Safeco Field?

Answer: 1999

Safeco Field opened for play in July of 1999, though their first win there did not come until three games later.
3. Who threw the Mariners first no-hitter?

Answer: Randy Johnson

Randy Johnson threw the Mariners first "no-no" on June 2nd, 1990 against the Detroit Tigers.
4. Who was the first Mariner to hit for the cycle?

Answer: Jay Buhner

Jay Buhner's cycle came in 1993 in an extra innings game. Rodriguez and Olerud both hit for the cycle as Mariners (for Olerud it was the second time in his career to accomplish that feat), but Griffey never did.
5. Which Mariners made the final out for Chris Bosio's no-hitter in 1993?

Answer: Omar Vizquel and Tino Martinez

Former Mariners shortstop, Omar Vizquel, made the catch bare handed before throwing ball to first base.
6. Which Mariner's pitcher won the American League ERA title in 2001?

Answer: Freddy Garcia

Freddy finished the season with a fantastic 3.05 ERA. He also led the American League in innings pitched (238.2) and opponents batting average against (.225).
7. The Mariners hosted the 2001 All-Star Game at Safeco Field. How many Mariners were elected to or selected to the 2001 American League All- Star Team?

Answer: 8

The Mariners All-Stars were: John Olerud, Bret Boone, Edgar Martinez, Freddy Garcia, Kazuhiro Sasaki, Ichiro Suzuki, Mike Cameron, Jeff Nelson. Ichiro had the first hit in the game off Randy Johnson. Cameron hit an "in your face" double in front of Moises Alou. Freddy Garcia tallied the win, and Sasaki scored the save.
8. When did Mariners Manager Lou Piniella first join the team?

Answer: 1993

Lou Piniella came on board in 1993 and led the team to three American Leage West Division titles (1995, 1997, 2001) in his first 9 seasons.
9. How many victories did the amazing 2001 Mariners have, tying the 1906 Cubs for the most wins in a single major league season?

Answer: 116

Though the Mariners are "technically" tied with the Cubs for the Major League record, one of the Cubs wins was actually a forfeit. For their amazing accomplishment the 2001 Seattle Mariners became the first team to win the Commissioner's Historic Achivement Award.
10. Which Mariner had the game winning hit in Game 5 of the 1995 Division Series against the New York Yankees?

Answer: Edgar Martinez

Edgar Martinez hit a line drive into left field scoring Joey Cora to tie the game and scoring Griffey all the way from first base for the win.
Source: Author operafan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us