FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Mariners 2001
Quiz about Seattle Mariners 2001

Seattle Mariners 2001 Trivia Quiz


The 2001 season was very historic for the Seattle Mariners. Let's see what you remember about this memorable season.

A multiple-choice quiz by robbyroo72. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
robbyroo72
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,436
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
537
- -
Question 1 of 10
1. Which Mariner favorite retired at the end of the 2001 season? Hint


Question 2 of 10
2. Who managed the 2001 Seattle Mariners? Hint


Question 3 of 10
3. Which Mariner player earned both Rookie of the Year honors as well as Most Valuable Player honors in 2001? Hint


Question 4 of 10
4. How many Mariner players were selected to the 2001 All-Star squad? Hint


Question 5 of 10
5. Which player was not on the Mariners' roster during the 2001 season? Hint


Question 6 of 10
6. Which stadium did the Mariners call home in 2001? Hint


Question 7 of 10
7. Which pitcher led the Mariners in wins in 2001? Hint


Question 8 of 10
8. How many Mariner players won Gold Gloves for their performance during the 2001 season? Hint


Question 9 of 10
9. Which team did the Mariners defeat to earn their 116th and final win of the 2001 season? Hint


Question 10 of 10
10. The 2001 Mariners went on to play the Arizona Diamondbacks in the World Series.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 45: 4/10
Mar 30 2024 : DTSchultz85: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Mariner favorite retired at the end of the 2001 season?

Answer: Jay Buhner

Buhner, who missed most of the 2001 season with various injuries, called it a career after 13 wonderful years in a Mariners uniform.
2. Who managed the 2001 Seattle Mariners?

Answer: Lou Piniella

Not only did Lou's team win 116 games, tying the Major League Record set by the 1906 Chicago Cubs, but he also won his second American League Manager of the Year Award. He had previously won the award following the Mariners' cinderella season in 1995.
3. Which Mariner player earned both Rookie of the Year honors as well as Most Valuable Player honors in 2001?

Answer: Ichiro Suzuki

After setting a record for hits by a rookie and most singles, Ichiro Suzuki was the easy choice for not only the Most Valuable Player Award in the American League, but he was also an easy lock for the American League Rookie of the Year as well.
4. How many Mariner players were selected to the 2001 All-Star squad?

Answer: Eight

When you put together a season like Seattle did in 2001, it's easy to see why they sent eight players to the All-Star game. Those players included John Olerud, Bret Boone, Ichiro Suzuki, Edgar Martinez, Mike Cameron, Freddy Garcia, Jeff Nelson, and Kazuhiro Sasaki.
5. Which player was not on the Mariners' roster during the 2001 season?

Answer: Alex Rodriguez

Alex Rodriguez had left for Texas following the 2000 season, leaving Carlos Guillen to be their everyday shortstop. Pat Borders wasn't on their opening day roster, but was called up several times during the 2001 season. Jamie Moyer was the #2 pitcher in the Mariners rotation during the 2001 season.

Although he was injured for most of the 2001 season, Jay Buhner did take the field in 19 games for the Mariners.
6. Which stadium did the Mariners call home in 2001?

Answer: Safeco Field

The Mariners, who moved into Safeco Field at the All-Star break in 1999, played all of their 2001 home games at that park as well. The Kingdome had been demolished by time the 2001 season took place, making way for what later became Qwest Field. Cheney Stadium, located in Tacoma, was home of the Mariners Triple-A farm club Tacoma Rainiers. Husky Stadium was a football-only facility and home of the University of Washington Huskies.
7. Which pitcher led the Mariners in wins in 2001?

Answer: Jamie Moyer

Jamie Moyer won 20 games for the first time in his career during the 2001 season, solidifying his place in Mariners history as only the second 20-game winner in Mariners history. The first ever 20-game winner in Mariners history was Randy Johnson, who won 20 and lost 4 for the 1997 Seattle Mariners.
8. How many Mariner players won Gold Gloves for their performance during the 2001 season?

Answer: Two

Two-thirds of the Mariners outfield won Gold Gloves for the 2001 season. Those two players were Mike Cameron and Ichiro Suzuki.
9. Which team did the Mariners defeat to earn their 116th and final win of the 2001 season?

Answer: Texas Rangers

The Mariners, on the next to last day of the 2001 regular season, defeated the Texas Rangers by a final of 1-0. Joel Piniero got the win, his sixth win in eight decisions as a Mariners starter. Kazuhiro Sasaki earned his 45th save in this win as well. The Mariners would lose the last game of the season, ending their bid to set the all-time record for wins during the regular season.
10. The 2001 Mariners went on to play the Arizona Diamondbacks in the World Series.

Answer: False

The Mariners lost the American League Championship Series 4 games to 1 to the New York Yankees. The Yankees went to the World Series, losing to the Arizona Diamondbacks in seven games.
Source: Author robbyroo72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us