FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Mariners Firsts
Quiz about Seattle Mariners Firsts

Seattle Mariners Firsts Trivia Quiz


This quiz should set your knowledge about Seattle Mariners' firsts.

A multiple-choice quiz by twiley. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Seattle Mariners

Author
twiley
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,493
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
504
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Seattle Mariner to hit for the cycle in one game? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first Seattle Mariner to hit four home runs in the same game?
Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first Seattle Mariner to win the Cy Young award? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first Seattle Mariner manager to win the Manger of the Year Award? Hint


Question 5 of 10
5. Which Seattle Mariner was the first of win Rookie of the Year? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first Seattle Mariner to win MVP award? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first Seattle Mariner to pitch a no-hitter? Hint


Question 8 of 10
8. Which year did the Seattle Mariners finish their first season over .500? Hint


Question 9 of 10
9. In which year did Ken Griffey Jr. and Ken Griffey Sr., become a father and son to play together on the same team? Hint


Question 10 of 10
10. Which was the first year the Seattle Mariners reached the playoffs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Seattle Mariner to hit for the cycle in one game?

Answer: Jay Buhner

Jay Buhner was the first Seattle Mariner to hit for the cycle on June 23, 1993. Both Alex Rodriguez (June 5, 1999), and John Olerud (June 16, 2001), have hit for the cycle. Buhner was the first.
2. Who was the first Seattle Mariner to hit four home runs in the same game?

Answer: Mike Cameron

Mike Cameron was the first Seattle Mariner to hit four home runs in the same game on May 2, 2002.
3. Who was the first Seattle Mariner to win the Cy Young award?

Answer: Randy Johnson

Randy Johnson was the first Seattle Mariner to win the Cy Young in 1995. Johnson finished the year with 18 wins, 2.48 ERA, and 294 K's.
4. Who was the first Seattle Mariner manager to win the Manger of the Year Award?

Answer: Lou Piniella

Lou Piniella was the first Manager of the Year for the Seattle Mariners. He won Manager of the Year in 1995 and 2001. 1995 was also the first time the Mariners made the playoffs.
5. Which Seattle Mariner was the first of win Rookie of the Year?

Answer: Alvin Davis

Former first basemen Alvin Davis was the first Mariner to win Rookie of the Year in 1984. His 1984 stats were, .284 avg., 27 HRs, and 116 RBIs. Kazuhiro Sasaki in 2000, and Ichiro Suzuki in 2001, also won Rookie of the Year awards.
6. Who was the first Seattle Mariner to win MVP award?

Answer: Ken Griffey Jr

Ken Griffey Jr won MVP honors in 1997. Griffey hit .304, 56 HR, and 147 RBIs. Ichiro Suzuki also won the MVP in 2001.
7. Who was the first Seattle Mariner to pitch a no-hitter?

Answer: Randy Johnson

On June 2, 1990, Randy Johnson became the first Seattle Mariner to throw a no-hitter. Chris Bosio also throw a no-hitter on April 22, 1993.
8. Which year did the Seattle Mariners finish their first season over .500?

Answer: 1991

For the first time in club history, the Seattle Mariners finished the season above .500, taking home a modest 83-79 record in 1991.
9. In which year did Ken Griffey Jr. and Ken Griffey Sr., become a father and son to play together on the same team?

Answer: 1990

There had been some father and sons in Major League baseball.
10. Which was the first year the Seattle Mariners reached the playoffs?

Answer: 1995

1995 was a historic year for the club, as the Seattle Mariners earned their first American League West title, defeating the Angels in a one game playoff. It was also the year Seattle won a Division Series against the Yankees, in one of the most exciting postseason Series ever.
Source: Author twiley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us