FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sports Hoosier State
Quiz about Sports Hoosier State

Sports: Hoosier State Trivia Quiz


A few questions regarding the sports of the greatest sports state - Indiana.

A multiple-choice quiz by davidsietsma. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Indiana

Author
davidsietsma
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,706
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
489
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Known as "The General", which IU basketball coach led the Hoosiers to several National Titles? Hint


Question 2 of 10
2. Which former UCLA guard drained 'threes' for the Pacers for over a decade? Hint


Question 3 of 10
3. Located in Terre Haute, which college did Larry Bird played for? Hint


Question 4 of 10
4. Former New York Yankees' first baseman, Don Mattingly (Donnie Baseball) is from which Indiana town? Hint


Question 5 of 10
5. Which minor league baseball team played their games at Victory Field and has had the likes of Randy Johnson and Ken Griffey Sr. on its rosters? Hint


Question 6 of 10
6. Which former Pacers coach turned telecaster is famous for his exclamation, "Boom Baby". Hint


Question 7 of 10
7. In 1998, the floor on which the Purdue Boilermakers play was named after which long time coach? Hint


Question 8 of 10
8. The State Championship scenes in "Hoosiers" were filmed in which school's fieldhouse? Hint


Question 9 of 10
9. Which is the prize that IU and Purdue battle for each time they play each other in football? Hint


Question 10 of 10
10. Which Purdue football standout was drafted by the San Diego Chargers in the 2001 draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Known as "The General", which IU basketball coach led the Hoosiers to several National Titles?

Answer: Bob Knight

Knight began coaching Texas Tech's men's basketball program in 2001.
2. Which former UCLA guard drained 'threes' for the Pacers for over a decade?

Answer: Reggie Miller

Boom Baby!
3. Located in Terre Haute, which college did Larry Bird played for?

Answer: Indiana State University

The Sycamore is ISU's mascot. Bird led the Sycamores to the national title game where they played Magic Johnson's Michigan State Spartans.
4. Former New York Yankees' first baseman, Don Mattingly (Donnie Baseball) is from which Indiana town?

Answer: Evansville

Mattingly retired from playing after the 1995 season. After the 2003 season he signed with his former team as a coach.
5. Which minor league baseball team played their games at Victory Field and has had the likes of Randy Johnson and Ken Griffey Sr. on its rosters?

Answer: Indianapolis Indians

Victory Field is also the home of the state's high school baseball championship.
6. Which former Pacers coach turned telecaster is famous for his exclamation, "Boom Baby".

Answer: Slick Leonard

Leonard coached the Pacers during their ABA stint.
7. In 1998, the floor on which the Purdue Boilermakers play was named after which long time coach?

Answer: Gene Keady

Keady attended Iowa. He won his 500th game with Purdue in 2004. Keady's squad won an unprecedented 3 big-ten titles in a row during the middle 90s.
8. The State Championship scenes in "Hoosiers" were filmed in which school's fieldhouse?

Answer: Butler University

The scenes were shot in Butler's Heinkel Fieldhouse. The Butler Bulldogs' men's basketball team made it to the Sweet 16 in 2003.
9. Which is the prize that IU and Purdue battle for each time they play each other in football?

Answer: Old Oaken Bucket

The bucket was first played for in 1925. It serves as a tangible record of the rivalry between the two schools.
10. Which Purdue football standout was drafted by the San Diego Chargers in the 2001 draft?

Answer: Drew Brees

Brees led the Boilers to the 2001 Rose Bowl.
Source: Author davidsietsma

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Sport in Indiana Average
2. Purdue Boilermakers Sports Tough
3. Indiana Sports Tough
4. Hometown Heroes Easier
5. Coaches Other Gigs Easier
6. Professional Sports Logos! Average
7. Sports in Missouri Average
8. Arizona Sports Average
9. Sports in Massachusetts Average
10. Sport in Louisiana Average
11. Sport in Maryland Average
12. Sport in Wisconsin Average

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us