FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tuesday Morning Quarterback
Quiz about Tuesday Morning Quarterback

Tuesday Morning Quarterback Trivia Quiz


Ten questions about the history of Monday Night Football.

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Historical
  8. »
  9. Monday Night Football

Author
malcolmsex
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,232
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1284
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What player set a Monday Night Football record with 221 yards rushing in a game in 1987? Hint


Question 2 of 10
2. Which quarterback set a Monday night record with 458 yards passing in a game in 1989? Hint


Question 3 of 10
3. Two quarterbacks threw 5 TD passes in one Monday night game during the 20th century(not the same game). Both of their last names start with the letter "K". Which pair is it? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these was the first team to win a Monday night game on the road? Hint


Question 5 of 10
5. The Dallas Cowboys lost the first Monday night game they played in by the score of 38-0.


Question 6 of 10
6. Of the teams that existed the whole time, which won the fewest Monday night games from 1970-1999? Hint


Question 7 of 10
7. The Jacksonville Jaguars were undefeated on Monday night in the 20th century.


Question 8 of 10
8. What two teams squared off in the highest scoring Monday night game of the 20th century? Hint


Question 9 of 10
9. What team was the victim of the worst blowout on Monday night in the 20th century? Hint


Question 10 of 10
10. What team set a Monday night record by scoring 55 points in a game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What player set a Monday Night Football record with 221 yards rushing in a game in 1987?

Answer: Bo Jackson

Jackson tore through the Seattle Seahawks for 221 yards on November 30, 1987. This was the game in which Jackson ran over the highly touted Seahawks linebacker Brian Bosworth. The Raiders won the game in Seattle, 37-14.
2. Which quarterback set a Monday night record with 458 yards passing in a game in 1989?

Answer: Joe Montana

Montana torched the Rams on the night of December 11, 1989. 49ers wide receiver John Taylor also set a Monday night record during the game with 286 yards receiving. That record was broken by his teammate Jerry Rice six years later.
3. Two quarterbacks threw 5 TD passes in one Monday night game during the 20th century(not the same game). Both of their last names start with the letter "K". Which pair is it?

Answer: Dave Krieg & Jim Kelly

Krieg threw 5 TD passes on Monday night in 1988, as the Seahawks beat the Los Angeles Raiders 35-27. Kelly's 5 TD performance came in a 35-16 Bills victory over the Cincinnati Bengals in 1991.
4. Which of these was the first team to win a Monday night game on the road?

Answer: Kansas City Chiefs

The Chiefs beat the Colts in Baltimore 44-24 in the second Monday night game ever played. The Colts lost only one more game the rest of the season and won Super Bowl V 16-13 over the Dallas Cowboys. The Browns had won the first Monday night game at home in Cleveland.
5. The Dallas Cowboys lost the first Monday night game they played in by the score of 38-0.

Answer: True

The Cowboys lost their first ever Monday night game 38-0 to the St. Louis Cardinals on November 16, 1970. The game was played in Dallas. The Cowboys then won their final 5 regular season games by a combined score of 153-36 and won 2 playoff games before falling to the Colts in the Super Bowl.
6. Of the teams that existed the whole time, which won the fewest Monday night games from 1970-1999?

Answer: Cardinals

The Cardinals record on Monday Night Football over the first 30 years was 5-10-1. The Saints and Falcons had won 6, and the Bengals had won 7.
7. The Jacksonville Jaguars were undefeated on Monday night in the 20th century.

Answer: True

The Jaguars won all 5 Monday night games they played in, during the 20th century.
8. What two teams squared off in the highest scoring Monday night game of the 20th century?

Answer: Packers/Redskins

In 1983, the Packers beat the Redskins 48-47 in one the wildest NFL games ever played. That year the Redskins lost only two games, both on Monday night, and both by one point.
9. What team was the victim of the worst blowout on Monday night in the 20th century?

Answer: Jets

The Jets lost to the Miami Dolphins 45-3 on November 24, 1986.
10. What team set a Monday night record by scoring 55 points in a game?

Answer: Indianapolis Colts

On Halloween night 1988 the Colts crushed the Broncos 55-23, as running back Eric Dickerson tied a Monday night record with 4 touchdowns.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us