Quiz about With Everything Red Sox
Quiz about With Everything Red Sox

With Everything Red Sox Trivia Quiz


Do you like the Red Sox? Do you like trivia? Then this is the quiz for you.

A multiple-choice quiz by BoSox1918WeKnow. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
190,985
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
652
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In 1917, Ernie Shore of the Red Sox pitched a "perfect" game in relief of Babe Ruth after the Babe was ejected. Who was the umpire that ejected him? Hint

Cal Hubbard
Brick Owens
Bill McKinley
It was neither of these umpires.

2. How many Red Sox hitters hit 50 or more home runs in the 20th century? Hint

3
0
1
2

3. From the inception of the American League in 1901 to its 100th season in 2000, how many AL championships can the Red Sox lay claim to? Hint

8
11
9
10

4. Which colorful Red Sox player once said, "I thought we were all family here. If you're family, you don't trade your relatives to Cleveland." Hint

Bill Lee
Tony Armas
Bernie Carbo
Dennis Eckersley

5. How many different Red Sox players claimed American League batting titles in a 25 year span, between 1979 and 2003? Hint

5
0
6
2

6. The Red Sox started a tradition in 1960 by playing a home game on Patriots' Day, also the same day as the Boston Marathon. However, there have been a few seasons in which this game was not played. Of which of the following years did tradition hold true, and the game was played? Hint

1965
1981
1967
1995

7. In 1990, the Red Sox traded future National League MVP Jeff Bagwell for which player? Hint

Mike Boddicker
Larry Andersen
Herm Winningham
Lee Smith

8. How many Red Sox players can lay claim to hitting 40 or more home runs in one season, and have four or less letters in their last name during the 20th century? Hint

1
4
3
2

9. Who was the only Red Sox player in the 1990s to hit two home runs in the same inning? Hint

Mo Vaughn
Tom Brunansky
Nomar Garciparra
Ellis Burks

10. In 1992, a Red Sox pitcher actually threw a no-hitter in a losing cause. Who was he? Hint

Joe Hesketh
Roger Clemens
Matt Young
Tom Bolton


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1917, Ernie Shore of the Red Sox pitched a "perfect" game in relief of Babe Ruth after the Babe was ejected. Who was the umpire that ejected him?

Answer: Brick Owens

It was Brick Owens who gave the Babe the thumb. After Ruth loudly complained about his strike zone following a four pitch base-on-balls, he threatened to punch Owens in the face. While Ruth made good on his promise following the ejection, Shore calmly went out to pitch. The runner on first was caught stealing, and Shore retired the next 26 in a row.
2. How many Red Sox hitters hit 50 or more home runs in the 20th century?

Answer: 1

Jimmie Foxx slugged 50 home runs in 1938, and was the only one to match the mark for Boston in the whole century.
3. From the inception of the American League in 1901 to its 100th season in 2000, how many AL championships can the Red Sox lay claim to?

Answer: 10

The Red Sox claimed American League titles in 1903, 1904, 1912, 1915, 1916, 1918, 1946, 1967, 1975, and 1986.
4. Which colorful Red Sox player once said, "I thought we were all family here. If you're family, you don't trade your relatives to Cleveland."

Answer: Bill Lee

Bill Lee was a fine control pitcher who played from 1969 to 1982, mostly with the Red Sox. His "Spaceman" nickname was derived from some of his more off-kilter remarks, such as wondering what they do with the Green Monster between games, and admitting he sprinkled marijuana on his cereal.

This quote comes from the 1978 transaction that shipped Bernie Carbo to the Indians. He also said, "Today just cost us the pennant", and he actually walked out on the team for a day.
5. How many different Red Sox players claimed American League batting titles in a 25 year span, between 1979 and 2003?

Answer: 6

They are Fred Lynn, Carney Lansford, Wade Boggs, Nomar Garciaparra, Manny Ramirez, and Bill Mueller. Boggs actually collected five batting titles on his own, while Garciaparra claimed two.
6. The Red Sox started a tradition in 1960 by playing a home game on Patriots' Day, also the same day as the Boston Marathon. However, there have been a few seasons in which this game was not played. Of which of the following years did tradition hold true, and the game was played?

Answer: 1981

The lengthy baseball strike in 1994 pushed the start of the season more than a week after the 1995 Boston Marathon. The other years listed were simply scheduled off days.
7. In 1990, the Red Sox traded future National League MVP Jeff Bagwell for which player?

Answer: Larry Andersen

Larry Andersen was an effective middle reliever for many teams during a career in which he made his big league debut in 1975, and became a major leaguer for good in 1981. He only made 16 appearances in a Red Sox uniform, including one where he received a loss in game one of the ALCS in Oakland. Jeff Bagwell has since set many Astros' records for offense.
8. How many Red Sox players can lay claim to hitting 40 or more home runs in one season, and have four or less letters in their last name during the 20th century?

Answer: 2

Jim Rice slugged 46 home runs in 1978. Jimmie Foxx actually eclipsed the 40 home run mark 5 times, but only twice for the Sox in 1936 (41) and 1938 (50).
9. Who was the only Red Sox player in the 1990s to hit two home runs in the same inning?

Answer: Ellis Burks

He did it in August 27th, 1990, against the Indians at Fenway Park.
10. In 1992, a Red Sox pitcher actually threw a no-hitter in a losing cause. Who was he?

Answer: Matt Young

In the first game of a doubleheader in Cleveland, Matt Young pitched a complete game and allowed no hits in a 2-1 defeat. Incidentaly, Roger Clemens hurled a two-hit shutout in the second game, which enabled the Indians to set a dubious record: Least number of hits in a doubleheader.
Source: Author BoSox1918WeKnow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us