FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Quiz for Bad Girls
Quiz about A Quiz for Bad Girls

A Quiz for 'Bad Girls'


Fifteen questions on the UK prison drama, 'Bad Girls'.

A multiple-choice quiz by Buzby. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Bad Girls

Author
Buzby
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,045
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
2995
Last 3 plays: Guest 93 (10/15), Guest 194 (13/15), Guest 92 (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. How many episodes were there in the first series of 'Bad Girls'? Hint


Question 2 of 15
2. In the first ever episode, an inmate nearly died when she suffered a miscarriage in her cell. What was her name?

Answer: (both names or first name only)
Question 3 of 15
3. What is 'Rule 43'? Hint


Question 4 of 15
4. 'Bad Girls' is set in which fictional prison?

Answer: (One Word)
Question 5 of 15
5. What is the name of the actress who plays 'Denny Blood'? Hint


Question 6 of 15
6. Which three inmates escaped together in series three? Hint


Question 7 of 15
7. What, not-so-affectionate nickname do the inmates give to Sylvia Hollamby

Answer: (One Word)
Question 8 of 15
8. Which of the two Julies is not really a Julie, Julie Johnston or Julie Saunders?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 15
9. In Series Three, Episode Five, Shaz pierces Denny's tongue, what does she use to do it? Hint


Question 10 of 15
10. What was the name of the prison officer who left in disgrace, after Shell Dockley tricked her into bringing in drugs?

Answer: (Two Words)
Question 11 of 15
11. In series two, Yvonne Atkins decides to make some extra money by running telephone sex-lines. Eventually, Shell gets in on the act, but before this, who were the original 'Babes Behind Bars'? Hint


Question 12 of 15
12. And what phone line names did the 'Babes' give themselves? Hint


Question 13 of 15
13. For what crime is Yvonne Atkins incarcerated? Hint


Question 14 of 15
14. Nikki Wade has a relationship with a prison officer, which one? Hint


Question 15 of 15
15. After losing a fight with Shaz Wyley, Maxine Purvis kills herself, how? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 22 2024 : Guest 93: 10/15
Jul 17 2024 : Guest 194: 13/15
Jun 19 2024 : Guest 92: 4/15
Jun 16 2024 : Guest 78: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many episodes were there in the first series of 'Bad Girls'?

Answer: 10

Series two had 13, while three and four both had 16.
2. In the first ever episode, an inmate nearly died when she suffered a miscarriage in her cell. What was her name?

Answer: Carol

Carol asked Sylvia Hollamby for a doctor, but Sylvia decided that she was just making a fuss.
3. What is 'Rule 43'?

Answer: Solitary confinement.

Solitary confinement is also known as 'going down the block' or 'segregation'.
4. 'Bad Girls' is set in which fictional prison?

Answer: Larkhall

Showing on ITV, Larkhall and its inmates first came to UK screens in June of 1999.
5. What is the name of the actress who plays 'Denny Blood'?

Answer: Alicya Eyo

Linda Henry plays Yvonne Atkins, Debra Stephenson plays Shell Dockley, and Sharon Duncan-Brewster plays Crystal Gordon.
6. Which three inmates escaped together in series three?

Answer: Shell, Denny and Shaz

Shaz hurt her ankle and was quickly returned to Larkhall, while Denny and Shell made it out of the country.
7. What, not-so-affectionate nickname do the inmates give to Sylvia Hollamby

Answer: Bodybag

Not the nicest of nicknames, but then Sylvia is not the nicest of officers, she is however, a great character to watch!
8. Which of the two Julies is not really a Julie, Julie Johnston or Julie Saunders?

Answer: Julie Johnston

Played by Kika Mirylees, Julie Johnston's real name is Sonia.
9. In Series Three, Episode Five, Shaz pierces Denny's tongue, what does she use to do it?

Answer: A nail

Denny nearly dies of blood poisioning, proving that this is NOT a good thing to do!
10. What was the name of the prison officer who left in disgrace, after Shell Dockley tricked her into bringing in drugs?

Answer: Lorna Rose

First Zandra, and then Shell were blackmailing poor Lorna Rose. Shell persuaded her to bring in some perfume, Lorna checked the packaging, but not carefully enough, drugs were hidden inside, and Lorna left Larkhall.
11. In series two, Yvonne Atkins decides to make some extra money by running telephone sex-lines. Eventually, Shell gets in on the act, but before this, who were the original 'Babes Behind Bars'?

Answer: Julie J, Julie S, Yvonne and Denny

When Shell discovers the scam, Yvonne has no choice but to let her in, and the two Julies give up one of their phones.
12. And what phone line names did the 'Babes' give themselves?

Answer: Sylvia Hollamby, Whiplash Wanda, Saucy Sonia and Vicky The Virgin Bride

Denny wanted to be Gail because she once knew a girl called Gail(!) but the two Julies came up with the Virgin Bride ("Got banged up before she got...banged up") name.
13. For what crime is Yvonne Atkins incarcerated?

Answer: Conspiracy to commit murder.

After hiring a hitman to bump off one of her husband's rivals, Yvonne was sentenced to four years for 'conspiracy to commit murder'.
14. Nikki Wade has a relationship with a prison officer, which one?

Answer: Helen Stewart

During their on-again-off-again relationship, Helen helped Nikki to form an appeal, and when Nikki was released, the two of them got together (again).
15. After losing a fight with Shaz Wyley, Maxine Purvis kills herself, how?

Answer: Stuffing toilet paper in her mouth.

Al discovers her, and instead of saving Maxine, she lends a helping hand.
Source: Author Buzby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us