Quiz about Autopsy of Greys Anatomy Season 5
Quiz about Autopsy of Greys Anatomy Season 5

Autopsy of "Grey's Anatomy" Season 5 Quiz


There were many ups and downs during season five, can you remember some of those twists and turns?

A multiple-choice quiz by ghosttowner. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Author
ghosttowner
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
310,423
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2535
Last 3 plays: Guest 208 (8/10), Guest 151 (9/10), DEBBIE316 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the episode "Dream A Little Dream Of Me," what was the name of the ball that the three females were going to? Hint

"Cold and Hot"
"Hot and Cold"
"Fire and Ice"
"Ice and Fire"

2. In what episode did Cristina and Dr. Hunt first kiss? Hint

"Dream A Little Dream Of Me Part 2"
"Dream A Little Dream Of Me Part 1"
"Here Comes The Flood"
"All By Myself"

3. In the episode "Brave New World", who gets Meredith, Cristina, and Izzie out of the Dermatology wing? Hint

Alex
George
Derek
Sloan

4. Who dropped a kidney in "There's No 'I' In Team?"

Answer: (1 word, first name only)
5. Does Derek bring Lexie back to Meredith's house in the episode "In The Midnight Hour"?

Yes
No

6. During what episode is Izzie's birthday celebrated? Hint

"All By Myself"
"Here Comes The Flood"
"Before and After"
"Wish You Were Here"

7. Did Izzie find out that she had cancer in the episode "All by Myself"?

Yes
No

8. Who is the first person Izzie tells that she has cancer? Hint

Meredith
Cristina
Alex
George

9. Who gets hit by the bus in "Now or Never?"

Answer: (1 word, first name only)
10. Which couple gets married in "What A Difference A Day Makes?" Hint

George and Lexie
Derek and Meredith
Alex and Izzie
Sloan and Lexie


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode "Dream A Little Dream Of Me," what was the name of the ball that the three females were going to?

Answer: "Fire and Ice"

During an ice storm three woman were on their way to the Fire and Ice ball. After being involved in an accident, they ended up at Seattle Grace Hospital.
2. In what episode did Cristina and Dr. Hunt first kiss?

Answer: "Dream A Little Dream Of Me Part 2"

Dr. Hunt comes to the rescue of Cristina after an icicle stabs her in the side. After he pulls Cristina's icicle out, he turns around and kisses her.
3. In the episode "Brave New World", who gets Meredith, Cristina, and Izzie out of the Dermatology wing?

Answer: George

A patient in the clinic has a rash that brings Cristina to Dermatology. When she sees that department personnel get massages, she can't believe it's the same hospital. Cristina pages Meredith and Izzie to come to Dermatology. George was looking for Meredith when he saw at they were relaxing on a couch. George told them to get to work, explaining how bored they'd become without being involved with life and death cases.
4. Who dropped a kidney in "There's No 'I' In Team?"

Answer: Meredith

Twelve kidney transplants are going on in six ORs at the same time. During one surgery, a kidney drops out of Meredith's hand. Thankfully the kidney is fine and the transplant goes good.
5. Does Derek bring Lexie back to Meredith's house in the episode "In The Midnight Hour"?

Answer: Yes

After having it suggested that the interns take out one of their own appendixes, Sadie volunteered. The surgery on Sadie goes wrong and when all the interns panic, Lexie has to ask Meredith for her help. Derek brings Lexie back to Meredith's house.
6. During what episode is Izzie's birthday celebrated?

Answer: "Wish You Were Here"

Alex bakes a birthday cake for Izzie and tells her to make a wish. Izzie says she already has everything she wants.
7. Did Izzie find out that she had cancer in the episode "All by Myself"?

Answer: No

Izzie found out that she had cancer in "An Honest Mistake."
8. Who is the first person Izzie tells that she has cancer?

Answer: Cristina

Izzie tells Cristina that she has cancer because she knew Cristina could handle the bad news.
9. Who gets hit by the bus in "Now or Never?"

Answer: George

Dr. Webber told George to spend his last day before joining the military with his mom. While on his way, George bravely pushed a lady who was about to be hit by a bus. He saved her life but was brutally injured. At first, his friends at the hospital didn't know it was George they were trying to save.

His identity was revealed when he wrote his nickname, 007, with his finger on Meredith's hand.
10. Which couple gets married in "What A Difference A Day Makes?"

Answer: Alex and Izzie

Derek finds a tumor in Izzie's brain, but it is too small to get out. Meredith finds out and tells Alex to marry Izzie. Meredith runs back to the hospital to give Izzie her dress.
Source: Author ghosttowner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 28 2022 : Guest 208: 8/10
Dec 25 2022 : Guest 151: 9/10
Dec 21 2022 : DEBBIE316: 8/10
Dec 08 2022 : Guest 207: 6/10
Dec 02 2022 : Guest 92: 9/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us