FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Crane vs Crane Frasier and Niles
Quiz about Crane vs Crane Frasier and Niles

Crane vs. Crane: Frasier and Niles Quiz


Was there ever a more interesting duo? What do you know about the Crane brothers?

A multiple-choice quiz by hitachi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Frasier

Author
hitachi
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,026
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11508
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), Guest 104 (9/10), Guest 70 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Crane brother is younger?

Answer: (first or full name)
Question 2 of 10
2. Niles and Frasier got their habit of critique from whom? Hint


Question 3 of 10
3. What is one reason Niles has a crush on Daphne? Hint


Question 4 of 10
4. Frasier and Niles often frequent what cafe? Hint


Question 5 of 10
5. Why is Niles sometimes jealous of Frasier? Hint


Question 6 of 10
6. What was the Crane boys' late mother's name? Hint


Question 7 of 10
7. Which hobby do both of the Crane brothers indulge in? Hint


Question 8 of 10
8. What does Frasier say when he answers the phone on his radio show? Hint


Question 9 of 10
9. A running gag on the show is the way the Crane brothers do what? Hint


Question 10 of 10
10. When Niles lies, he suffers what affliction? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 81: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 104: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 70: 0/10
Jun 08 2024 : Guest 50: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 31: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 81: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 66: 9/10
May 31 2024 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Crane brother is younger?

Answer: Niles

Niles is a Jungian psychiatrist and Frasier is a Freudian.
2. Niles and Frasier got their habit of critique from whom?

Answer: their mother

Their mother, Hester, is reported to be particular.
3. What is one reason Niles has a crush on Daphne?

Answer: the smell of her hair

He often refers to how fragrant her hair is.
4. Frasier and Niles often frequent what cafe?

Answer: Cafe Nervosa

They often have a double expresso or some other drink at the Cafe Nervosa. Niles likes his with a hint of cinnamon.
5. Why is Niles sometimes jealous of Frasier?

Answer: because Frasier is famous

Frasier is the famous older brother (in Seattle anyway), and Niles sometimes covets his noteriety.
6. What was the Crane boys' late mother's name?

Answer: Hester

Their mother's (and Martin's late wife's) name was Hester.
7. Which hobby do both of the Crane brothers indulge in?

Answer: wine-tasting

They belong to a wine-tasting club, which provided a hilarious episode when it was due to be held at Frasier's apartment.
8. What does Frasier say when he answers the phone on his radio show?

Answer: I'm listening

Quite a contrast to Bulldog Briscoe, who says "You're in the doghouse (and barks)!"
9. A running gag on the show is the way the Crane brothers do what?

Answer: run

Neither (particularly Niles) runs, but flits. They don't quite realize how they look.
10. When Niles lies, he suffers what affliction?

Answer: his nose bleeds

When he told several lies to one of Daphne's prospective suitors, he was found hemorrhaging in the bathroom.
Source: Author hitachi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us