FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frasier The Doctor is Out
Quiz about Frasier The Doctor is Out

"Frasier": "The Doctor is Out" Quiz


This is based on the 3rd episode of the 11th and final season of "Fraiser". In my opinion, it is the best episode of the season. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Paul's Girl. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Frasier

Author
Paul's Girl
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
183,962
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
5223
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (10/15), Guest 98 (13/15), Guest 90 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. Daphne's mother has been living with Daphne and Niles. Niles says his mother-in-law "can't get it through her head I'm not a..." Hint


Question 2 of 15
2. What theatrical piece was Alistair Burke directing? Hint


Question 3 of 15
3. Roz has a new boyfriend named Barry whom Frasier and Niles are convinced is gay. Where is Barry a Women's Wear Buyer? Hint


Question 4 of 15
4. Frasier and Niles think they see Barry go in to a gay bar. What is the name of the bar? Hint


Question 5 of 15
5. Frasier says he knows the bartender at the gay bar because the bartender is his _______
_______.
Hint


Question 6 of 15
6. Who was the first person at KACL to offer Frasier support as he took his "first brave steps on that yellow brick road to pride and self-acceptance"? Hint


Question 7 of 15
7. What show on KACL was Alistair listening to when he heard Frasier's caller who accused him of being gay? Hint


Question 8 of 15
8. Who did Daphne think it would be fun to be friends with when she was younger? Hint


Question 9 of 15
9. What famous performer called Alistair while he was at Frasier's apartment? Hint


Question 10 of 15
10. Where did Alistair tell this performer he was planning on taking Frasier on vacation? Hint


Question 11 of 15
11. Complete the blanks in this quote: "Frasier, your apartment is stunning! The view _______, the art _______, the chair _______". Hint


Question 12 of 15
12. What organization did Alistair appoint Frasier to?

Answer: (Two Words)
Question 13 of 15
13. In his own words, Frasier is now half of a ____
______.
Hint


Question 14 of 15
14. Alistair didn't believe that Frasier was straight, even when Frasier told him he was.


Question 15 of 15
15. Who played the role of Alistair Burke?

Answer: (Two Words (full name or just surname))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 86: 10/15
Jun 10 2024 : Guest 98: 13/15
Jun 09 2024 : Guest 90: 14/15
Jun 08 2024 : Guest 31: 7/15
Jun 07 2024 : Guest 64: 12/15
Jun 07 2024 : Guest 24: 15/15
Jun 07 2024 : Guest 37: 15/15
Jun 06 2024 : Guest 86: 14/15
Jun 04 2024 : Guest 81: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Daphne's mother has been living with Daphne and Niles. Niles says his mother-in-law "can't get it through her head I'm not a..."

Answer: Gynecologist

Daphne and her mother invited Niles to go on a day trip to a flower show. Niles lies and says he is seeing patients because his mother-in-law has a "female problem" she keeps asking Niles about.
2. What theatrical piece was Alistair Burke directing?

Answer: La Boheme

Alistair Burke is an idol of Frasier and Niles'. Frasier strikes up a friendship with him and Niles is, of course, very jealous.
3. Roz has a new boyfriend named Barry whom Frasier and Niles are convinced is gay. Where is Barry a Women's Wear Buyer?

Answer: Bidwell's

Barry's job and vocabulary were what convinced Frasier and Niles he was gay. Roz is convinced he isn't gay but we never actually find out if he is or not.
4. Frasier and Niles think they see Barry go in to a gay bar. What is the name of the bar?

Answer: Bad Billy's

Frasier goes in to the bar looking for Barry while Niles sees Barry outside. Niles rushes in to tell Frasier that Barry isn't there. Instead, everyone in the bar thinks Frasier "picked up" Niles.
5. Frasier says he knows the bartender at the gay bar because the bartender is his _______ _______.

Answer: furniture polisher

At some point while Frasier was at the bar, one of his listeners was there and saw him. The next day, the listener called in to Frasier's show and accused Frasier of being gay. The caller used the fact that Frasier knew the bartender's first name as proof that Frasier had been there before.
6. Who was the first person at KACL to offer Frasier support as he took his "first brave steps on that yellow brick road to pride and self-acceptance"?

Answer: Gil

It was very ironic that Gil was the one to offer Frasier support. Gil had always been portrayed as gay but apparently in denial as he was married. Frasier called him a "queen" in this scene which was pretty much the first time anyone outright told Gil they all knew he was gay.
7. What show on KACL was Alistair listening to when he heard Frasier's caller who accused him of being gay?

Answer: Kiki and Mel's Drive Time Circus

Alistair told Frasier that he also was outed on a live radio show. Frasier tried to tell Alistair that it was a misunderstanding but before he could, Alistair invited him to an after-party he was having and Frasier "forgot" to mention he wasn't gay.
8. Who did Daphne think it would be fun to be friends with when she was younger?

Answer: Peter O'Toole

Daphne was trying to defend Frasier's interest in having a famous friend. It obviously would have been more effective if she had been friends with someone famous, not just wished she had.
9. What famous performer called Alistair while he was at Frasier's apartment?

Answer: Placido Domingo

Frasier and Niles were visibly excited to be in the presence of a famous person's phone call.
10. Where did Alistair tell this performer he was planning on taking Frasier on vacation?

Answer: Madrid

Alistair told Placido Domingo he'd meet Frasier the next month in Madrid, accidentally spoiling the surprise.
11. Complete the blanks in this quote: "Frasier, your apartment is stunning! The view _______, the art _______, the chair _______".

Answer: breathtaking, perfect, hilarious

This was one of the funniest lines in the episode. Alistair is very regal and proper as he's calling Martin's chair "hilarious".
12. What organization did Alistair appoint Frasier to?

Answer: Opera Board

This was something Frasier had wanted his whole life. One of the board members was retiring and Alistair surprisingly named Frasier has the successor.
13. In his own words, Frasier is now half of a ____ ______.

Answer: power couple

Frasier was starting to believe that Alistair wanted to be more than friends, but desperately wanted to keep the relationship going.
14. Alistair didn't believe that Frasier was straight, even when Frasier told him he was.

Answer: true

When Frasier finally told Alistair that he wasn't gay, Alistair thought Frasier was still struggling with issues of his sexuality. He even tried to intice Frasier by offering him another romantic getaway.
15. Who played the role of Alistair Burke?

Answer: Patrick Stewart

Patrick Stewart is hilarious as this character. He is so flamboyant and over-the-top. It is a bit of a surprise for "Star Trek: The Next Generation" and "X-Men" fans to see him in this kind of role, but it fits him so perfectly.
Source: Author Paul's Girl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us