FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frasier Quiz  Lets Get Better
Quiz about Frasier Quiz  Lets Get Better

"Frasier" Quiz - Let's Get Better!


Fifteen questions about the best comedy series of all time!

A multiple-choice quiz by linus_337. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Frasier

Author
linus_337
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
8393
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (12/15), Guest 104 (8/15), Guest 98 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. In the first episode, we meet Martin's dog Eddie. What is the real name of the dog playing Eddie from episode one? Hint


Question 2 of 15
2. What is Dr Clint Webber's biggest flaw? Hint


Question 3 of 15
3. What was the name of the political candidate who Frasier endorsed? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of the author whose manuscript Frasier and Niles read? Hint


Question 5 of 15
5. What is the name of the restaurant which the brothers rename as "Les Freres Heureux"? Hint


Question 6 of 15
6. What is Roz's home state? Hint


Question 7 of 15
7. What brand of tie is Niles wearing when they visit the Timber Mill? Hint


Question 8 of 15
8. At the time Niles hired a private detective to look into her past, how many times had Sherry been married? Hint


Question 9 of 15
9. In "My Coffee with Niles", what type of coffee does Frasier order? Hint


Question 10 of 15
10. How much did Daphne pay for Bulldog in the Bachelor Auction? Hint


Question 11 of 15
11. When Frasier signs up as an attraction on a cruise ship, which of the following is NOT one of his fellow "stars"? Hint


Question 12 of 15
12. What flavour sandwich was Donny Douglas eating when Frasier and Niles first met him? Hint


Question 13 of 15
13. When Niles first met Daphne, where did he tell her he studied for a year? Hint


Question 14 of 15
14. What is the name of Gil Chesterton's wife? Hint


Question 15 of 15
15. When Niles takes over as guest host on Frasier's radio show, what is his catchphrase? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 86: 12/15
Jun 11 2024 : Guest 104: 8/15
Jun 10 2024 : Guest 98: 13/15
Jun 09 2024 : Guest 2: 6/15
Jun 09 2024 : Guest 74: 11/15
Jun 08 2024 : Guest 82: 11/15
Jun 08 2024 : Guest 31: 11/15
Jun 07 2024 : Guest 64: 11/15
Jun 07 2024 : Guest 24: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first episode, we meet Martin's dog Eddie. What is the real name of the dog playing Eddie from episode one?

Answer: Moose

A quiz question which foxes many is "Which TV sitcom character is played by the son of the actor originally cast in the role?" In later episodes, Moose's son Enzo shares the role of Eddie with his father.
2. What is Dr Clint Webber's biggest flaw?

Answer: He cannot sing

Dr Clint Webber is seemingly perfect. He went to Oxford, Jose Carreras is his godfather, he ran the college radio station and has many other enviable attributes. But, as Frasier so eloquently put it, his singing "peels the enamel from your teeth"!
3. What was the name of the political candidate who Frasier endorsed?

Answer: Phil Patterson

Phil Patterson - The Sane Choice. So said Frasier as he filmed a campaign film for him. However, that was before he had second thoughts after Phil revealed that he believed he had been abducted by aliens. Frasier's dad, Martin, filmed a campaign video for eventual winner, Holden Thorpe.
4. What is the name of the author whose manuscript Frasier and Niles read?

Answer: TH Houghton

TH Houghton went to the ball game with Martin and inadvertently left his manuscript for his new novel, "The Chameleon's Song" at Frasier's apartment. Houghton and Martin came back unexpectedly and caught Frasier and Niles reading it.
5. What is the name of the restaurant which the brothers rename as "Les Freres Heureux"?

Answer: Orsini's

Of course, it all ends in disaster as the entire kitchen staff quit on opening night, leaving Niles in the role of head chef.
6. What is Roz's home state?

Answer: Wisconsin

The dairy state. A classic moment is when Ros becomes misty eyed as she opens a precious gift from home - a brick of cheese.
7. What brand of tie is Niles wearing when they visit the Timber Mill?

Answer: Hugo Boss

Martin takes Frasier and Niles to the Timber Mill steak restaurant and neglects to tell them about the dress code - no ties. Both have their expensive cravats sliced off with a pair of scissors as they go in.
8. At the time Niles hired a private detective to look into her past, how many times had Sherry been married?

Answer: 6

Sherry Dempsey is yet another superb character, played to perfection by Marsha Mason.
9. In "My Coffee with Niles", what type of coffee does Frasier order?

Answer: Zimbabwe Latte

But Frasier is so picky as to what can/cannot go into his drink that the waitress eventually informs him that a team of specialists is working on it.
10. How much did Daphne pay for Bulldog in the Bachelor Auction?

Answer: $100

One of the rare meetings of these two greatly comic characters, and it's Daphne who steals the show.
11. When Frasier signs up as an attraction on a cruise ship, which of the following is NOT one of his fellow "stars"?

Answer: Martha Paxton

Martha Paxton is a renowned Seattle artist, and "bald as a crenshaw melon". In the "cruise" episode, watch out for the moment when the waiter throws champagne in Niles' face, as Frasier and Ros are standing behind Niles. Most of the drink lands (unscripted) on Frasier. Peri Gilpin, who plays Roz, can hardly contain her laughter.
12. What flavour sandwich was Donny Douglas eating when Frasier and Niles first met him?

Answer: Corned Beef and Mustard

Donny, another great character - especially in his earlier episodes, goes on to be jilted at the altar by Daphne when she finally realises that she loves Niles.
13. When Niles first met Daphne, where did he tell her he studied for a year?

Answer: Cambridge

It's all part of Niles' attempts to endear himself to Daphne by displaying his Anglophile credentials.
14. What is the name of Gil Chesterton's wife?

Answer: Deb

The crew at KACL all assume that Gil is gay "just because he dresses well and knows how to use a pastry bag". However, when Gil mentions his wife Deb ("She is NOT a cat!"), Frasier remarks "Well, that's the first time I have seen a man IN himself".
15. When Niles takes over as guest host on Frasier's radio show, what is his catchphrase?

Answer: Let's Get Better!

The others are all discarded lines of Frasier's which preceded him settling upon his famous catchphrase "I'm listening".
Source: Author linus_337

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us