FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enter The Gate
Quiz about Enter The Gate

Enter The Gate Trivia Quiz


I absolutely love "Stargate SG-1". So here are some general questions pertaining to the hit TV show. Have fun, and good luck. Please leave me a note to tell me how it is.

A multiple-choice quiz by MovieQueen3. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Stargate Universe
  8. »
  9. Stargate: SG-1

Author
MovieQueen3
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,382
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
4215
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 47 (9/15), Guest 212 (12/15), Guest 2 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. How long can a wormhole stay open for? Hint


Question 2 of 15
2. What does DHD stand for?

Answer: (Three words -Think telephone)
Question 3 of 15
3. What planet is Teal'c from? Hint


Question 4 of 15
4. In the episode "Desperate Measures," what does the homeless guy call the men who abduct Carter? Hint


Question 5 of 15
5. What is Osiris's host's name? Hint


Question 6 of 15
6. Who plays Walter?

Answer: (Two Words - First and last name.)
Question 7 of 15
7. Finish the quote: "But we also saved your little ____ butts from the Replicators." Hint


Question 8 of 15
8. What is the name of the episode where there is a man named Lieutenant Tyler? Hint


Question 9 of 15
9. In the episode "Prisoners," there is a woman who goes by the name of Lineya, but she is also known as _____. Hint


Question 10 of 15
10. Who kills Sha're? Hint


Question 11 of 15
11. This was said by whom? "Please don't suck the fun out of this." Hint


Question 12 of 15
12. Where is the Cheyenne Mountain Complex located? Hint


Question 13 of 15
13. Which city was Jack born in? Hint


Question 14 of 15
14. What is the name of episode in which we first see an Unas named Chaka? Hint


Question 15 of 15
15. What movie has Jack never seen?

Answer: (Two Words. Think Sci-Fi.)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 47: 9/15
May 23 2024 : Guest 212: 12/15
May 22 2024 : Guest 2: 14/15
May 07 2024 : Guest 76: 11/15
May 07 2024 : Guest 80: 10/15
May 07 2024 : Guest 49: 13/15
May 06 2024 : Guest 174: 14/15
May 05 2024 : Guest 73: 14/15
Apr 29 2024 : slay01: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How long can a wormhole stay open for?

Answer: 38 minutes

In the episode "Watergate" (season 4) Teal'c says that the longest the Goa'uld have ever held the gate open was thirty-eight minutes.
2. What does DHD stand for?

Answer: Dial Home Device

In many episodes SG-1 will use the term 'dial home' or dial another planet. This means that someone will have to push the symbols that match the coordinates to a certain planet. The SGC does not have a DHD they use a program that's installed into one of the computers.
3. What planet is Teal'c from?

Answer: Chulak

Teal'c has referred many times throughout the show that his home world is Chulak. There he trained to be the perfect soldier and became First Prime of Apophis.
4. In the episode "Desperate Measures," what does the homeless guy call the men who abduct Carter?

Answer: Ninjas

When Carter is walking to her car, a white van pulls up and snatches her. She puts up a good fight, but it turns out they know about the Stargate program, and they need her to do studies on to see how the Goa'uld Jolinar was successfully extracted from her.
5. What is Osiris's host's name?

Answer: Sarah

In the episode "The Curse," we find out that Sarah, an old friend of Daniel's, is actually a Goa'uld goddess named Osiris.
6. Who plays Walter?

Answer: Gary Jones

He normally just operates the Stargate in the control room. In the earlier seasons, he didn't have a name, so they always called him Sergeant or something unspecific until later you will notice that the others call him by that name.
7. Finish the quote: "But we also saved your little ____ butts from the Replicators."

Answer: grey

In the episode "Red Sky," SG-1 travels to a planet and their wormhole disrupts the Katal peoples sun and Jack tries to get the Asgard to help them fix the sun but the Asgard refuse to help. Jack tries to negotiate by reminding them that SG-1 helped the Asgard when the Replicators were a threat to them. Later on, the Asgard turn the sun back to normal.
8. What is the name of the episode where there is a man named Lieutenant Tyler?

Answer: "The Fifth Man"

In this particular episode, SG-1 encounters some type of chemical on another planet which they are not aware of, and start remembering a man named Lt. Tyler. They remember him being a part of their team for weeks. When SG-1 encounter some trouble, Carter informs General Hammond that Lt. Tyler and Colonel O'Neill fell behind, and the General states that he has never heard of the man. And Carter, Daniel, and Teal'c become quarantined until Dr. Frasier finds the chemical on Teal'c's uniform and then allows Carter, Daniel, and Teal'c to rescue them. Turns out that Lt. Tyler is actually an alien form another planet that disguises himself as a normal person and his body produces that certain chemical.
9. In the episode "Prisoners," there is a woman who goes by the name of Lineya, but she is also known as _____.

Answer: The Destroyer of the Worlds

SG-1 gets trapped into a prison in which a woman named Lineya helps them escape. In return for saving them, they bring Lineya along with them to the SGC, and give her some gate coordinates to other planets. Later they learn that she was in the prison for starting a plague which destroyed a planet.
10. Who kills Sha're?

Answer: Teal'c

In the episode "Forever In A Day," SG-1 actually finds the planet in which Apophis brings Sha're. This is the whole reason why Daniel joined the Stargate program, and when he finds her, the Goa'uld inside her takes control and starts to kill Daniel. Teal'c comes in and blasts Sha're with his staff weapon.
11. This was said by whom? "Please don't suck the fun out of this."

Answer: Colonel O'Neill

"Hundred Days" is the episode that Jack says this. He tells this to Carter because she starts to explain that the 'fire rain' can't happen on the same night each year. Turns out that the 'fire rain' are actually falling stars.
12. Where is the Cheyenne Mountain Complex located?

Answer: Colorado

In most episodes, they show the entrance of the Complex which is heavily guarded. The team occasionaly have missions outisde of the base such as the episode "Point Of No Return" which involves the character Martin Lloyd and they have to leave the base for that mission.
13. Which city was Jack born in?

Answer: Chicago

Jack tells this to Lt. Tyler in the episode "The Fifth Man". He says that he was born in Chicago and brought up in Minnesota.
14. What is the name of episode in which we first see an Unas named Chaka?

Answer: "The First Ones"

Daniel befriends the Unas named Chaka, and they soon realize that the Unas are the first ones that the Goa'uld tried to use as hosts.
15. What movie has Jack never seen?

Answer: Star Wars

Jack and Teal'c show up to Sam's door with pizza and a movie wanting to watch "Star Wars" with her, and to give ger some company. Teal'c says he has seen "Star Wars" 9 times, and Jack says: "If Teal'c likes it it's gotta be good."
Sam replies: "You've never seen 'Star Wars'?"
Jack then says: "You know me and Sci-Fi.".
Source: Author MovieQueen3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us