FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stargate SG1
Quiz about Stargate SG1

'Stargate SG-1' Trivia Quiz


This 'Stargate SG-1' quiz is on the first three series of the programme and also contains trivia from the movie. It may be tough if you are not a regular viewer of 'Stargate SG-1'.

A multiple-choice quiz by ecstasybabe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Stargate Universe
  8. »
  9. Stargate: SG-1

Author
ecstasybabe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,970
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6548
Last 3 plays: Guest 139 (8/10), Guest 71 (10/10), Guest 98 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the mountain in which the Stargate is situated? Hint


Question 2 of 10
2. How much does it cost to run the Stargate program? Hint


Question 3 of 10
3. In the episode 'Solitude', where O'Neill and Carter are stranded on an 'ice planet' (which is really the antarctic), how many times, according to O'Neill, has he previously broken a bone? Hint


Question 4 of 10
4. What varies about the Stargate address to be dialled to get to Earth from planet to planet? Hint


Question 5 of 10
5. In the episode 'Touchstone', where was the touchstone missing from? Hint


Question 6 of 10
6. In the episode 'The Fifth Race', O'Neill gained knowledge and began to speak in a foreign language from a device in the wall of a strange room. Who did he find to cure him? Hint


Question 7 of 10
7. How did Hathor die? Hint


Question 8 of 10
8. In the episode 'Cor'ai', Teal'c is blamed for killing a man's father whilst serving Apophis. What were Teal'c's reasons for killing him? Hint


Question 9 of 10
9. In the episode 'The Fifth Race' (where O'Neill gained knowledge), which two members of SG-1 were stranded on an incredibly hot planet with a broken DHD? Hint


Question 10 of 10
10. What is the symbol of the point of origin for Earth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 139: 8/10
May 28 2024 : Guest 71: 10/10
May 27 2024 : Guest 98: 7/10
May 27 2024 : Guest 68: 7/10
May 22 2024 : Guest 2: 10/10
May 07 2024 : Guest 76: 7/10
May 06 2024 : Guest 174: 10/10
May 05 2024 : Guest 73: 7/10
May 05 2024 : Guest 168: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the mountain in which the Stargate is situated?

Answer: Cheyenne

If you watch closely, on a lot of episodes, they show a picture of Cheyenne mountain before zooming in to find out what it going on inside.
2. How much does it cost to run the Stargate program?

Answer: $7.4 billion

This is mentioned on the episode where they are planning to close the Stargate due to the huge cost of $7.4 billion.
3. In the episode 'Solitude', where O'Neill and Carter are stranded on an 'ice planet' (which is really the antarctic), how many times, according to O'Neill, has he previously broken a bone?

Answer: 9

Carter was trying to distract O'Neill from the pain of the splint she was putting on his broken leg.
4. What varies about the Stargate address to be dialled to get to Earth from planet to planet?

Answer: The 7th symbol

The 7th symbol changes because it is the origin of the planet from which you are dialling, so each planet will have a different symbol.
5. In the episode 'Touchstone', where was the touchstone missing from?

Answer: A statue

The Touchstone was originally held in the hand of a statue, but was stolen by men from Earth who escaped via the second Stargate.
6. In the episode 'The Fifth Race', O'Neill gained knowledge and began to speak in a foreign language from a device in the wall of a strange room. Who did he find to cure him?

Answer: The Asgard

With his gained intelligence, O'Neill was able to supply extra energy to the Stargate to travel outside the Galaxy and reach Thor's race, the Asgard.
7. How did Hathor die?

Answer: O'Neill pushed her into the cryogenic tank

At the end of the episode 'Out of Mind', O'Neill throws Hathor into the freezing cryogenic tank where she dies (but I'm sure the writers will think of some way to bring her back!).
8. In the episode 'Cor'ai', Teal'c is blamed for killing a man's father whilst serving Apophis. What were Teal'c's reasons for killing him?

Answer: He had one leg and would not have been able to escape

Teal'c chose the 'lesser of two evils' by killing this man because the group only went as fast as their slowest member and this man had only one leg.
9. In the episode 'The Fifth Race' (where O'Neill gained knowledge), which two members of SG-1 were stranded on an incredibly hot planet with a broken DHD?

Answer: Teal'c and Carter

O'Neill used the knowledge he had gained from a device found on a strange planet to find a way home for Teal'c and Carter.
10. What is the symbol of the point of origin for Earth?

Answer: A pyramid and a sun

This is also featured in the movie.
Source: Author ecstasybabe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us