FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jennifer Haley of Stargate SG1
Quiz about Jennifer Haley of Stargate SG1

Jennifer Haley of "Stargate SG-1" Quiz


Jennifer Haley appeared in season four's episode "Prodigy" and season five's episode "Proving Ground". Questions will come from both episodes.

A multiple-choice quiz by bookworm78. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Stargate Universe
  8. »
  9. Stargate: SG-1

Author
bookworm78
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,634
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1687
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 152 (10/10), Guest 96 (5/10), Guest 68 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the first member of SG-1 to meet Jennifer Haley? Hint


Question 2 of 10
2. In her paper "Towards a New Cosmology of Multiple Realities", what did Haley assume? Hint


Question 3 of 10
3. Cadet Haley got into a fight with another of her classmates. What did she break on her opponent? Hint


Question 4 of 10
4. How does Jennifer Haley describe her first trip through the Stargate? Hint


Question 5 of 10
5. What is Haley's theory about why the energy creatures are attacking the humans? Hint


Question 6 of 10
6. During training, what does Haley suggest should be done when deciding whether they should have shot Sam or Daniel? Hint


Question 7 of 10
7. What happened when Jennifer Haley tried to obtain Goa'uld technology? Hint


Question 8 of 10
8. Jennifer Haley shot and killed an SF during the attempt to retake Stargate Command.


Question 9 of 10
9. What was Haley's duty in the final attempt to control the foothold situation at the SGC? Hint


Question 10 of 10
10. Jennifer Haley dies in the episode "Proving Ground".



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 152: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 96: 5/10
Apr 07 2024 : Guest 68: 6/10
Apr 02 2024 : baban: 9/10
Mar 08 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 07 2024 : Guest 71: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 136: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first member of SG-1 to meet Jennifer Haley?

Answer: Samantha Carter

Cadet Haley noticed a mistake in Sam's equations that neither Sam nor the Professor of the class noticed.
2. In her paper "Towards a New Cosmology of Multiple Realities", what did Haley assume?

Answer: matter could travel both ways through a wormhole

Carter, of course, knows that matter can only go one-way through a wormhole because of her experience with the Stargate program. But she can't tell Cadet Haley this.
3. Cadet Haley got into a fight with another of her classmates. What did she break on her opponent?

Answer: nose

While helping an underclassman train, another student makes a cruel remark about the young lady. Cadet Haley told him to stop it. When he didn't, she punched him in the face, breaking his nose in the process. With the intervention of Sam, Haley is not expelled, though she is punished.
4. How does Jennifer Haley describe her first trip through the Stargate?

Answer: a trip

After welcoming Sam and Cadet Haley to 862, Jack asks Haley, "How was your trip?" Haley responds, "It was a...a trip. Sir." His response back is, "It always is." Jack then takes Carter and Haley to the base and shows them a newly discovered life form, one that is energy-based.
5. What is Haley's theory about why the energy creatures are attacking the humans?

Answer: they are affected by the magnetic poles of the planet

Haley is convinced that the creatures are acting up because the moon they are on is passing through the magnetic pole region of the gas planet it orbits. Carter thinks the attacks are a result of the recent capture of one of the creatures. Jack doesn't care who is right.

He risks his life to open the Stargate so they can all escape, because he is willing to risk himself and not everybody else.
6. During training, what does Haley suggest should be done when deciding whether they should have shot Sam or Daniel?

Answer: shoot both, sort it out later

The training had Carter claiming she was a Tok'ra and Daniel was a Goa'uld, but Daniel said Carter was the Goa'uld. Grogan shot Carter, then Daniel shot everybody. During the rundown of what went wrong, Haley's contribution, which Jack said was right, was "Shoot them both. If you don't know who's Goa'uld and who's Tok'ra, disable them by whatever means necessary and sort it out later."
7. What happened when Jennifer Haley tried to obtain Goa'uld technology?

Answer: she set off a booby trap

This was during another training mission. Haley wanted to try and disarm the bomb, but Lieutenant Elliott pulled them out instead. Haley said she supported the Lieutenant's decision to pull out, even though she probably could have disarmed the bomb and saved the technology.
8. Jennifer Haley shot and killed an SF during the attempt to retake Stargate Command.

Answer: false

The foothold situation was fake, yet another test for the SG candidates. They thought they had real weapons, but their back-ups and the weapons used by the SG personnel were actually loaded with blanks.
9. What was Haley's duty in the final attempt to control the foothold situation at the SGC?

Answer: shut down the gate

Haley seemed to have succeeded, but then she also circumvented the training program and actually shut down the real gate. Then, while in the gate room, she was electrocuted while trying to fix things. It was actually part of the training simulation. She was in on it. She didn't really circumvent the real gate controls.
10. Jennifer Haley dies in the episode "Proving Ground".

Answer: false

Haley was in on the final training. She was in the Gate Room when there was an "accident" and "radiation" flooded the room. Carter and O'Neill told everyone she was dead. Elliott went back for her anyway, thus proving himself worthy of joining the Stargate program. Haley had already passed her test and helped out on the test for Elliott, Grogan and Satterfield.
Source: Author bookworm78

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us