FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about StarGate SG1 Part 1
Quiz about StarGate SG1 Part 1

"StarGate SG-1" Part 1 Trivia Quiz


I am a huge fan of "StarGate," so I hope you enjoy this quiz.

A multiple-choice quiz by Mjolnir117. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Stargate Universe
  8. »
  9. Stargate: SG-1

Author
Mjolnir117
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2460
Last 3 plays: Guest 152 (10/10), Guest 96 (4/10), Guest 68 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the actor who provides the voice for Thor? Hint


Question 2 of 10
2. In "Tangent," the X-301 is codenamed what? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the Ancient that helped Daniel ascend? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of Sen. Kinsey's dog? Hint


Question 5 of 10
5. How does a ZPM work? Hint


Question 6 of 10
6. The Nox, Ancients, and Azgard are part of an alliance. Who was the fourth race? Hint


Question 7 of 10
7. What does M.A.L.P. stand for? Hint


Question 8 of 10
8. What movie do Jack and the others often make reference to? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the Goa'uld who takes charge of the Jaffa rebellion in "The Warrior"? Hint


Question 10 of 10
10. What did the Ancients call themselves? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 152: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 96: 4/10
Apr 07 2024 : Guest 68: 8/10
Mar 27 2024 : Guest 90: 3/10
Mar 08 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 07 2024 : Guest 61: 8/10
Mar 04 2024 : Guest 24: 10/10
Feb 26 2024 : Guest 165: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the actor who provides the voice for Thor?

Answer: Michael Shanks

In "Revelations," the Azgaurd Heimdall is played by Teryl Rothery. Thor is the Supreme Commander of the Asgaurd Fleet.
2. In "Tangent," the X-301 is codenamed what?

Answer: Digger-1

In this episode, the Prometheus is not even built, the Strike Fighter is just something I made up, and Tangent is the name of the episode. The X-301 is a Goa'uld/Human hybrid.
3. What is the name of the Ancient that helped Daniel ascend?

Answer: Oma Desala

Oma is an Ancient who helps people ascend. To the other Ancients, helping people on lower planes is not acceptable. Oma is the Ancient who helped Anubis ascend without knowing that he was evil.
4. What is the name of Sen. Kinsey's dog?

Answer: Oscar

Sen. Kinsey used his dog's name as his password for the NID. Eventually, Kinsey became Vice President.
5. How does a ZPM work?

Answer: Drawing energy from sub-space

This is the simple way Dr. McKay describes the way the ZPM works. Three ZPMs power Atlantis.
6. The Nox, Ancients, and Azgard are part of an alliance. Who was the fourth race?

Answer: Ferlings

Out of the four races, only two are alive today: the Azgaurd and the Nox. However, the Azgard is a dying race. They are all clones, which has weakened their genetic properties, it's like making a copy of copy of a copy and so on and so forth.
7. What does M.A.L.P. stand for?

Answer: Mobile Analytic Laboratory Probe

The M.A.L.P. is the probe sent to new planets. The M.A.L.P. was used by the alien entity in "Entity" to come back to Earth to destroy it.
8. What movie do Jack and the others often make reference to?

Answer: The Wizard of Oz

Some examples are when Daniel is aboard the cargo ship and calls himself the Goa'uld Oz in "Tangent", Jack refers to the movie in many other episodes. In a behind the scenes episode "Sci-Fi Inside Stargate Sg-1", Amanda Tapping tells us that the cast likes to think of themselves as characters from "The Wizard of Oz", Teal'c is the Tin Man, Daniel the Scarecrow, herself as Dorothy but Richard Dean Anderson also shares the Dorothy role.
9. Who is the Goa'uld who takes charge of the Jaffa rebellion in "The Warrior"?

Answer: Imhotep

Imhoteb was an architect. He designed some of the structural features of the Great Pyramids.
10. What did the Ancients call themselves?

Answer: Alterans

In "Avalon," the team finds treasure and a book that tells of the Ancients. They also found a communication device that allows them to use another person's body over long distances.
Source: Author Mjolnir117

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us