FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stargate SG1
Quiz about Stargate SG1

"Stargate SG-1" Trivia Quiz


A nice, easy quiz about the first two seasons of "Stargate SG-1". Good luck!

A multiple-choice quiz by bombularina. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Stargate Universe
  8. »
  9. Stargate: SG-1

Author
bombularina
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,192
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2475
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (8/10), Guest 198 (6/10), Guest 154 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. In season one, the members of SG-1 meet an advanced race called the Nox. What is the name of the young boy with the group they meet? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Daniel Jackson's wife? Hint


Question 3 of 10
3. In the episode "Enigma", SG-1 rescues a group of people from a dying world. Later on in the episode, Carter finds out why the planet was destroyed. Another planet in the solar system had misused some advanced technology and destroyed both worlds. What was the other planet called? Hint


Question 4 of 10
4. Finish this quote from episode Singularity:
Daniel: "I mean, it's ______ and it's a _____."
Jack: "Well, it could be a _______
______."
Hint


Question 5 of 10
5. In the episode "There But For the Grace of God", Daniel is trapped in an alternate reality. How does he get there? Hint


Question 6 of 10
6. In the alternate reality in "There But For the Grace of God", there were some minor differences. Which of the following was NOT one of the differences? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "Prisoners", in season two, SG-1 is sent to a prison planet called Hadante. One of the prisoners helps them escape. What is this prisoner's name? Hint


Question 8 of 10
8. In "Gamekeeper", SG-1 is trapped in a simulation, where Daniel and Jack are forced to relive their worst memories over and over. The simulation is controlled by a man known as the Keeper. Who plays the Keeper? Hint


Question 9 of 10
9. In the simulation in "The Gamekeeper", where did Daniel and Sam find themselves? Hint


Question 10 of 10
10. In the episode, "Message in a Bottle", SG-1 brings back an artifact from the planet P5C-353. One of the people who helps them study the artifact is a young lieutenant, who Daniel believes has a crush on Sam. What is the lieutenant's name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 13 2024 : Guest 71: 8/10
Feb 13 2024 : Guest 198: 6/10
Feb 03 2024 : Guest 154: 4/10
Jan 30 2024 : Guest 69: 7/10
Jan 26 2024 : Guest 174: 8/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 7/10
Jan 23 2024 : Guest 99: 8/10
Jan 18 2024 : Guest 89: 7/10
Jan 16 2024 : Guest 80: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In season one, the members of SG-1 meet an advanced race called the Nox. What is the name of the young boy with the group they meet?

Answer: Nafrayu

Later on, the Nox offer refuge to another advanced race, the Tollans, whose homeworld was destroyed. Omoc and Narim are both Tollans.
2. What is the name of Daniel Jackson's wife?

Answer: Sha're

Sha're was taken by the Goa'uld Amaunet in the pilot episode. She was originally from Abydos. Lya was one of the Nox, and Shyla was a princess whose father posed as a Goa'uld to keep the real Goa'uld from their homeworld.
3. In the episode "Enigma", SG-1 rescues a group of people from a dying world. Later on in the episode, Carter finds out why the planet was destroyed. Another planet in the solar system had misused some advanced technology and destroyed both worlds. What was the other planet called?

Answer: Sureeta

The Tollans, the people they rescued, had shared some of their technology with Sureeta. The people of Sureeta misused it and in one day, they completely destroyed their world, taking the Tollans' world with it.
4. Finish this quote from episode Singularity: Daniel: "I mean, it's ______ and it's a _____." Jack: "Well, it could be a _______ ______."

Answer: black hole

This quote comes from the teaser scene of "Singularity". They're discussing an eclipse that's due on the planet Harka.
5. In the episode "There But For the Grace of God", Daniel is trapped in an alternate reality. How does he get there?

Answer: He touched a mirror

On P3R-233, they find an abandoned room. Daniel explores a bit and finds some artifacts from various worlds, including a strange mirror. He touches the mirror, but doesn't realize what happened until he got back to Earth.
6. In the alternate reality in "There But For the Grace of God", there were some minor differences. Which of the following was NOT one of the differences?

Answer: Sha're was on Earth.

In the alternate reality, Daniel comes across information that eventually saves Earth from Apophis.
7. In the episode "Prisoners", in season two, SG-1 is sent to a prison planet called Hadante. One of the prisoners helps them escape. What is this prisoner's name?

Answer: Linea

Linea agrees to help them, in exchange they take her with them. Once back on Earth, though, they learn why she was in prison: she had created a plague that destroyed half a world.
8. In "Gamekeeper", SG-1 is trapped in a simulation, where Daniel and Jack are forced to relive their worst memories over and over. The simulation is controlled by a man known as the Keeper. Who plays the Keeper?

Answer: Dwight Schultz

Dwight Schultz played Murdock on the 'A-Team', a popular military-type show in the 1980s.
9. In the simulation in "The Gamekeeper", where did Daniel and Sam find themselves?

Answer: The New York Museum of Art

The New York Museum of Art was where Daniel's parents were killed in an accident when he was a child. Sam is there, too, because of Jolinar - the Keeper couldn't 'download' information from her mind.
10. In the episode, "Message in a Bottle", SG-1 brings back an artifact from the planet P5C-353. One of the people who helps them study the artifact is a young lieutenant, who Daniel believes has a crush on Sam. What is the lieutenant's name?

Answer: Graham Simmons

Sam notices that Simmons seems nervous and tells him to relax. Daniel's standing by Sam, and he says softly that he thinks Simmons is only nervous because Sam is there.
Source: Author bombularina

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us