FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Family Guy Movie References and Parodies
Quiz about Family Guy Movie References and Parodies

"Family Guy" Movie References and Parodies Quiz


Something "Family Guy" does well is referencing or making a parody of a good movie. Here's a quiz about my favorite ones. Good luck!

A multiple-choice quiz by schmosamo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Family Guy

Author
schmosamo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
201,299
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
10280
Last 3 plays: Guest 24 (10/15), Guest 71 (7/15), cashman2 (3/15).
- -
Question 1 of 15
1. When Brian reminds Peter how he tried giving up candy, what character from "Willy Wonka and the Chocolate Factory" does Peter pretend to be? Hint


Question 2 of 15
2. In the very first episode, Peter tries to win money in a music contest. What movie was the contest from? Hint


Question 3 of 15
3. What character told his therapist that he had a dream of being in "Logan's Run"? Hint


Question 4 of 15
4. Peter takes Big Fat Paulie to the movie to see a sequel to what Whoopi Goldberg movie? Hint


Question 5 of 15
5. What food is Peter seen eating in a parody of "The Diary of Anne Frank"? Hint


Question 6 of 15
6. What film series does Peter try to make a choice of buying at the video store? Hint


Question 7 of 15
7. What breakfast cereal mascot asks the don to kill Count Chocula in a parody of "The Godfather"? Hint


Question 8 of 15
8. What Disney character does Peter morph into after he invites Joe to play in his softball game? Hint


Question 9 of 15
9. What legendary composer is nominated for best original score at the Woodys? Hint


Question 10 of 15
10. Which of the following Tom Hanks movies is parodied when Peter talks to someone named Voit? Hint


Question 11 of 15
11. What sci-fi movie does Neil point out the difference between the actor and the stunt double in class? Hint


Question 12 of 15
12. What Keanu Reeves movie does Lois try to remember after someone steals their fundraising money? Hint


Question 13 of 15
13. What movie does Lois describe as not an action, not a musical, and has some good moments? Hint


Question 14 of 15
14. In a TV Christmas movie, what rock band saves Santa? Hint


Question 15 of 15
15. While Peter pretends to be a high school student, he sees a parody of what teen movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 24: 10/15
Jun 27 2024 : Guest 71: 7/15
Jun 25 2024 : cashman2: 3/15
Jun 25 2024 : Guest 68: 7/15
Jun 05 2024 : Guest 142: 4/15
May 28 2024 : Guest 98: 14/15
May 25 2024 : Guest 67: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Brian reminds Peter how he tried giving up candy, what character from "Willy Wonka and the Chocolate Factory" does Peter pretend to be?

Answer: Violet

Peter is bloated up like a huge blueberry just like Violet in the movie. He also denies eating any candy in the factory.
2. In the very first episode, Peter tries to win money in a music contest. What movie was the contest from?

Answer: The Sound of Music

This was one of the many things Peter tries to do to get money after he loses his job. He ends up losing to the Von Trapp family singers.
3. What character told his therapist that he had a dream of being in "Logan's Run"?

Answer: Brian

He is seeing the therapist for the first time since he has a problem with uncontrollable urination.
4. Peter takes Big Fat Paulie to the movie to see a sequel to what Whoopi Goldberg movie?

Answer: How Stella Got Her Groove Back

Peter takes Big Fat Paulie as a payment to the Mafia for the new car they gave him.
5. What food is Peter seen eating in a parody of "The Diary of Anne Frank"?

Answer: potato chips

He is describing to Chris a time when his love for food got other people into trouble.
6. What film series does Peter try to make a choice of buying at the video store?

Answer: Ernest

He uses this as an example to show his kids that he isn't good with tough decisions. He has to choose between "Ernest goes to the Beach" and "Ernest doesn't go to the Beach"
7. What breakfast cereal mascot asks the don to kill Count Chocula in a parody of "The Godfather"?

Answer: Captain Crunch

He asks the don to kill him because he spreads lies about his cereal.
8. What Disney character does Peter morph into after he invites Joe to play in his softball game?

Answer: Mickey Mouse

Peter describes that copyright infringement is illegal, and then pokes fun at it by morphing into Mickey Mouse.
9. What legendary composer is nominated for best original score at the Woodys?

Answer: John Williams

They never show the results of who won.
10. Which of the following Tom Hanks movies is parodied when Peter talks to someone named Voit?

Answer: Cast Away

Peter thinks his name is Wilson, and the volleyball comes alive by correcting Peter's mistake.
11. What sci-fi movie does Neil point out the difference between the actor and the stunt double in class?

Answer: Star Trek

He points out at one point that you see the stunt double, but you also see William Shatner's coffee mug.
12. What Keanu Reeves movie does Lois try to remember after someone steals their fundraising money?

Answer: Point Break

Just like in the movie, someone wearing a Jimmy Carter mask steals their fundraising money, and Lois tries to remember what Keanu Reeves movie that was from.
13. What movie does Lois describe as not an action, not a musical, and has some good moments?

Answer: Cool Runnings

The family tries to guess what movie she's thinking of to pass time on a long car trip.
14. In a TV Christmas movie, what rock band saves Santa?

Answer: KISS

They rescue him through the power of rock and roll.
15. While Peter pretends to be a high school student, he sees a parody of what teen movie?

Answer: The Breakfast Club

The "Family Guy" version of "The Breakfast Club" consists of many breakfast cereal mascots.
Source: Author schmosamo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us