FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Girls Part V
Quiz about Golden Girls Part V

"Golden Girls" Part V Trivia Quiz


This is the fifth "Golden Girls" test in the series. How crazy are you about the show? Find out.

A multiple-choice quiz by coruscant_2003. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,976
Updated
Feb 28 23
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
7429
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), jmel2 (6/10), Baldfroggie (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the reporter in Rose's dream where she and the other girls went to Moscow? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following Italian words did Sophia utter in response to her anger with Angela when Angela temporarily moved in with them? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Ronald Bromberg? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following did the slogan "vote for me and I'll show you my weewee" prove? Hint


Question 5 of 10
5. When Sophia said that Dorothy was not a very mechanical person, what example did she give to support her proposition? Hint


Question 6 of 10
6. When Blanche was on the phone while wearing a nun's outfit, who was she talking to when Uncle Angelo caught her? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode where Dorothy was going to have her foot operated on, who did the priest think she was? Hint


Question 8 of 10
8. Sophia had the same hairdresser as ________.

Answer: (Two Words, first and last name)
Question 9 of 10
9. What is the "curse of being a devastatingly beautiful woman"? Hint


Question 10 of 10
10. Dr. Harry Weston is to Dreyfuss as ____________ is to Count Bessie. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 172: 3/10
Jul 15 2024 : jmel2: 6/10
Jul 14 2024 : Baldfroggie: 5/10
Jul 11 2024 : Guest 98: 6/10
Jun 27 2024 : Guest 24: 3/10
Jun 26 2024 : Guest 107: 4/10
Jun 25 2024 : Guest 174: 6/10
Jun 25 2024 : Guest 166: 7/10
Jun 23 2024 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the reporter in Rose's dream where she and the other girls went to Moscow?

Answer: Edwin Newman

When Rose was about to fall asleep on the couch in the living room, the TV was on with some kind of channel testing screen with the long beep. It morphed into a newsroom and the news reporter Edwin Newman who announced that President Gorbachev of the former USSR was moved by Rose's letter, and that Rose is currently in Moscow about to give a speech.
2. Which of the following Italian words did Sophia utter in response to her anger with Angela when Angela temporarily moved in with them?

Answer: Maladizioni

Sophia was in the living room and she said "Maladizioni! Maladizioni!" as she held up her right arm with all her fingers on her right hand together. Dorothy was there and asked Sophia what was wrong. Angela had been driving Sophia nuts.
3. Who was Ronald Bromberg?

Answer: Actor who got sick who was supposed to play the sheriff

Ronald Bromberg originally was supposed to play the part of the sheriff. He came down with a flu, so Dorothy filled in for his part last minute. She was the only one who could fit into his costume.
4. Which of the following did the slogan "vote for me and I'll show you my weewee" prove?

Answer: Men have so much more to offer than women do.

This was when Sophia and Dorothy told Blanche that Jeanne was a lesbian. To Blanche, a woman being attracted to another woman seems so ridiculous since she said that man has so much more to offer. Dorothy supported her by telling the story of the boy in her third grade class who ran for presidency and used the slogan to win.
5. When Sophia said that Dorothy was not a very mechanical person, what example did she give to support her proposition?

Answer: When Sophia breastfed Dorothy, Dorothy sucked Sophia's cameo.

Rose and Dorothy were totally convinced that all manly tasks could be handled by women. They attempted to install a new toilet in the bathroom. Sophia, against Rose and Dorothy's position on women trying to do manly things, pointed out that Dorothy was always non-mechanical, so non-mechanical that she couldn't even suck on her mother's breast when she was a baby!
6. When Blanche was on the phone while wearing a nun's outfit, who was she talking to when Uncle Angelo caught her?

Answer: Walter

Blanche was talking quite dirty to Walter when Uncle Angelo caught her. When she found out that Uncle Angelo heard a significant amount of her conversation with Walter, she made an excuse that Walter was a leper.
7. In the episode where Dorothy was going to have her foot operated on, who did the priest think she was?

Answer: Mr. Ferguson

The priest came into Dorothy's room, sprinkling holy water on her thinking she was the late Mr. Ferguson. When Dorothy woke up because of the water, she told him that she wasn't Mr. Ferguson. The priest responded by asking what she was doing in bed with Mr. Ferguson.
8. Sophia had the same hairdresser as ________.

Answer: Whoopi Goldberg

Sophia was in a grumpy mood when the MacDowells visited the girls and when Detective Al and Bobby came over to warn them about the MacDowells. Dorothy explained to Al that Sophia was upset because she found out that she had the same hairdresser as Whoopi Goldberg.
9. What is the "curse of being a devastatingly beautiful woman"?

Answer: Nobody ever believes in anything she says

When Dorothy went into Blanche's room to admit the truth about Dr. Clayton making a pass at Blanche, Blanche said that Dorothy didn't believe her in the first place because Blanche was under the "curse of being a devastatingly beautiful woman".
10. Dr. Harry Weston is to Dreyfuss as ____________ is to Count Bessie.

Answer: Sylvia Butell

The relationship between Dr. Harry Weston and Dreyfuss is owner to pet. Who then would be Count Bessie's owner? It was Sylvia Butell. Sylvia Butell was one of Rose's clients at the grief center who asked Rose to keep her chicken for her. Cheryl Bromfield was the woman that beat Sophia first to Tony Malonaro. Edna MacDowell was involved in stolen gems, not a chicken.
Source: Author coruscant_2003

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us