FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Girls Part III
Quiz about Golden Girls Part III

"Golden Girls" Part III Trivia Quiz


The third quiz in the series. How well do you know the "Golden Girls"? Quiz on!

A multiple-choice quiz by coruscant_2003. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5635
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (9/10), Guest 12 (0/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Dorothy's friend, Jeanne had a secret. What did Blanche initially think it was? Hint


Question 2 of 10
2. Blanche Devereaux is to Rex Huntington as _____? Hint


Question 3 of 10
3. Fill in the blank: According to Sophia, when a pasta sticks to the wall, it's done. If a body sticks to ____, it's dead. Hint


Question 4 of 10
4. What magazine did the Rose and Blanche tell Patrick Vaughn they read? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following NEVER happened on the lanai? Hint


Question 6 of 10
6. Blanche was very upset when she found out that one of her great-grandparents was a _______ from _____. Hint


Question 7 of 10
7. Who was Celia Rubinstein? Hint


Question 8 of 10
8. What is the difference between the games "Oogle and Floogle" and "Hide and Go Seek"? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following happened in the same episode? (I) Rose brought home a stray dog. (II) Sophia faked a paralization to get $200,000. (III) Stan and Blanche were going out every night. (IV) Dorothy got a job at the museum Blanche worked in. Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following people does the following refer to? (1) It's too small. (2) There's not enough light. (3) There's no room for a goat. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 67: 9/10
Jul 11 2024 : Guest 12: 0/10
Jul 11 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 27 2024 : Guest 38: 3/10
Jun 22 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 128: 5/10
Jun 19 2024 : Guest 174: 1/10
Jun 18 2024 : Guest 75: 5/10
Jun 14 2024 : Guest 23: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dorothy's friend, Jeanne had a secret. What did Blanche initially think it was?

Answer: Jeanne was secretly seeing a married man.

Jeanne was a lesbian, which was her secret, but Blanche really initially thought that Jeanne was seeing a married man. It was Miles, not Jeanne that had to do with the Witness Protection Program. It was a female doctor who was just joking when she told Blanche she used to be a man.
2. Blanche Devereaux is to Rex Huntington as _____?

Answer: Dorothy Zbornak is to Elliot Clayton

Blanche's relationship to Rex Huntington was boyfriend-girlfriend. The only choice in which the two people were boyfriend-girlfriend was Dorothy Zbornak and Elliot Clayton. Winston Cheswick wasn't Sophia's boyfriend. He was after her, and abandoned her once he found out that she wasn't rich. Kim Fung Toi was the name Rose used when they went to a high school reunion neither of the girls graduated from. Salvador was Sophia's husband.
3. Fill in the blank: According to Sophia, when a pasta sticks to the wall, it's done. If a body sticks to ____, it's dead.

Answer: cement

One of what Sicilians know is that when a body sticks to cement, it's dead. Sophia mentioned it when Trudy McMann faked her death when she was playing against Dorothy in a tennis match.
4. What magazine did the Rose and Blanche tell Patrick Vaughn they read?

Answer: People

When Patrick Vaughn asked each of them for a date, they told him that they read "People" magazine.
5. Which of the following NEVER happened on the lanai?

Answer: Stan and Dorothy got married there.

Stan and Dorothy's wedding was on the lanai, but they never got married there! She cancelled it at the last minute. All the other choices actually did happen in the lanai.
6. Blanche was very upset when she found out that one of her great-grandparents was a _______ from _____.

Answer: Feldman, Buffalo

Dorothy told Blanche that her great-grandfather Roque married a Feldman from Buffalo. Blanche was quite upset about it because that
part of her heritage was grounds enough for not being able to get into the Daughters of the Old South.
7. Who was Celia Rubinstein?

Answer: A generous woman who did her work anonymously

A woman arrived at Mrs. Claxton's funeral, thinking it was for her friend Celia Rubinstein. Rose asked her to give a eulogy. As she was speaking, Blanche, Dorothy, Rose, and Sophia thought that Mrs. Claxton was a secretly warm, tender-hearted, and generous woman until the she said, "Celia Rubinstein loved all mankind."
8. What is the difference between the games "Oogle and Floogle" and "Hide and Go Seek"?

Answer: Same game except adults play "Oogle and Floogle"; children play "Hide and Go Seek".

Rose told Barbara Thorndyke that they played "Oogle and Floogle" back in St. Olaf. Rose explained that it was really "Hide and Go Seek" except that adults play it.
9. Which of the following happened in the same episode? (I) Rose brought home a stray dog. (II) Sophia faked a paralization to get $200,000. (III) Stan and Blanche were going out every night. (IV) Dorothy got a job at the museum Blanche worked in.

Answer: I and IV

Blanche and Dorothy were working at the same place when Rose begged them for the dog to stay in the house. It was the episode when Blanche got angry at Dorothy because she thought that Dorothy was trying to steal her job.
10. Which of the following people does the following refer to? (1) It's too small. (2) There's not enough light. (3) There's no room for a goat.

Answer: Aunt Angela

Aunt Angela finally decided to move to Miami. She and Blanche went around to find apartments. Aunt Angela's complaints were that the place was too small, too dark, and no room for a goat.
Source: Author coruscant_2003

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us